Close

Faydaları saymakla bitmeyen kefir tarifi

Kefir yapımı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Evde kefir yapımı

Kefir tarifi, özellikle son yılların en çok merak edilen konusudur. Doğal yaşam merakı ve doğal ürün arzusu insanları kefire yöneltmiştir. Kefir, süt ürünleri arasında giderek rağbet gören bir üründür. Günümüzde hemen hemen herkesin evinde ve dolaplarında kefire rastlama olasılığı oldukça yüksektir. Küçükten büyüğe pek çok kişinin damak zevkine hitap eden kefir, uzun yıllar sofralarda yer alacağa benziyor.

Kefirin kısa hikayesi

Kefir, geçmiş yıllardan bugüne özellikle de Kafkasya bölgesinde yapılan bir süt ürünü çeşididir. Eşsiz lezzeti ile pek çok kişiyi kendine hayran bırakır. Üstelik sağlıklı yapısı ve sayısız faydaları ile de tüketim oranı oldukça fazladır. Kıvamı hafif koyu olan kefirin, süt asidi yardımı ile de köpüklü ve hafif ekşimsi bir tada sahip olduğu bilinir.

Kefir, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir üründür. Özellikle Kafkas ve Türk halkı tarafından tercih edilir. Ancak popülaritesi sayesinde günümüzde pek çok ülke ve şehirde tüketilmeye başlanmıştır. Faydası olduğu kadar, fazla tüketildiğinde ciddi sağlık problemlerine de yol açabilir. Ayrıca çabuk bozulduğu için de yapıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmesi gerekir.

Kefir yapımı için gerekli olan malzemeler nelerdir?

Evde pratik kefir tarifi yapmak mümkündür. Kefir yapımı, hem malzemesi hem de yapılışı açısından oldukça basittir. Yoğurt yapımını da andırır. Evde kefir yapımı için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;

Pratik kefir tarifi için malzemeler

  • Kefir mayası
  • 1 litre günlük süt (sütün taze olmasına dikkat etmek gerekir)

Pratik kefir tarifi nasıl yapılır?

Kefir tarifi için gerekli tüm malzemeler toplandıktan sonra, yapımına geçilebilir. Öncelikli olarak kefir taneleri cam bir sürahinin dibine konur. Tanelere plastik kaşık ile dokunulması önerilir. Üzerine hafif ılık süt dökülür. Daha sonra sürahinin üzeri streç film ile örtülür. İki adet delik açılır. 24 saat boyunca karanlık bir yerde bekletilir. Soğuk havalarda ya da soğuk ortamlarda sürahiyi havlu ile sarmak daha faydalı olur. Sonrasında ise kefir taneleri süzgeç yardımı ile süzülür. Süzülen kefir tanelerinin bir kısmını daha sonra mayalamak için saklanabilir. Kalan kısım iyice yıkanarak cam bir kavanoza konulur. Üzerini geçecek kadar içme suyu koyulur ve dolapta bekletilir. Sonrasında oluşan kefiri kısa süre içerisinde tüketmek gerekir. Pratik kefir tarifi hazır. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top