Close

İzel Çelebi:MERCEDES-BENZ FASHION WEEK İSTANBUL 2019 SONBAHAR/KIŞ

Bu yıl 13. Kez Mercedes-Benz sponsorluğunda gerçekleşen Fashion Week her zamanki gibi büyük ilgi gördü. 19-20 Mart 2019 tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ünlü tasarımcılar ve markalar koleksiyonlarını defileye taşıdı.

TUBA ERGİN, ŞEBNEM GÜNAY, ASLI FİLİNTA, BELMA ÖZDEMİR, CELEBRAND, BRAND WHO, W-S-M, SUDI ETUZ, MELTEM ÖZLEM SÜER, CEREN OCAK, CLIMBER, DB BERDAN, EMRE PAKEL, GİRAY SEPİN, GÖKHAN YAVAŞ, ÇİĞDEM AKIN, DAMAT, EMRE ERDEMOĞLU, EXQUISE, EZRA TUBA, ÖZGÜR MASUR, KADİR KILIÇ, MURAT AYTULUM, IMA, ÖNDER ÖZKAN, ÖZLEM ERKAN, ÖZLEM KAYA, GÜLÇİN ÇENGEL, GUNTAS, HEMINGTON, HOUSE OF OGAN, SELEN AKYÜZ&THIRD, KİĞILI, KITH&KIN, M.O.F.C, EDA GÜNGÖR, MEHTAP ELAIDI etkinlikte yer alan marka ve tasarımcılardı.

Defilenin yanı sıra satış etkinlikleri, paneller, söyleşiler de MBFWI’ nın kapsamındaydı. Göz alıcı şovlarla modayı farklı bir boyuta taşıyan moda haftası, yaklaşık 20.000’ den fazla kişiyi konuk etti.

Defilede öne çıkan oldukça tanıdık simalar vardı. Murat Aytulum’ un defilesinde en dikkat çekici isim ünlü sinema sanatçısının yeğeni Itır Esen oldu. 2017 yılında Miss Turkey yarışmasında birincilik elde etmişti. Beyaz ve nude renklerin hakim olduğu koleksiyon üç boyutlu detaylarla ön plandaydı.

Kusursuz fiziği ve güzelliğiyle herkesin beğenisini toplayan Çağla Şikel de her zamanki gibi tüm asilliğiyle Meltem Özbek koleksiyonunda bütün gözleri üzerine topladı. Retro tasarımlar ve pullu detaylar ile dönem koleksiyonu parçaları, ustalıkla defilede sergilendi. Didem Soydan da öne çıkan isimlerden biriydi.

Ünlü rapçi Ceza ve oyuncu Merve Çağıran DB Berdan defilesiyle podyuma çıkan ve göze çarpan isimlerdendi.

Fashion Week’ in en çok konuşulanlarından biri de kuşkusuz ki ünlülerin kombinleri. O halde en çok öne çıkan isimlere gelin birlikte bakalım.

BAŞAK DİZER TATLITUĞ

İlk ismimiz Başak Dizer Tatlıtuğ. Stilist kimliği ve güzel fiziğiyle kombinini çok iyi taşıdığı ortada. Kuşkusuz çoğu kadının kıskandığı Kıvanç Tatlıtuğ’ un güzel eşi bu etkinlikte iki renk giyinmeyi tercih etmiş. Şort-ceket takımıyla sofistike çizgisini korumuş. Zarif stilettoları ve çantasıyla oldukça minimalist bir kombine sahip olmuş ve bu renk tam da onun rengi. Doğal makyajı ve kendi halinde dalgalanan saçlarıyla Fashion Week etkinliğine uyum sağlamış gözüküyor.

BÜŞRA DEVELİ

Güzelleri güzeli Büşra Develi elbisesine yazık etmiş ne yazık ki. V yaka göğüs dekolteli, omuz detaylı, uzun kollu elbisesi oldukça yakışmış. Fakat yırtmaç boyunun ve ayakkabılarının azizliğine uğramış. Bel kısmına kadar oldukça şık görünen elbisesi kusursuz fiziğini deforme göstermeyi başarmış. Yanlış bir ayakkabı tercihi yapan Develi ne yazık ki şık bir görünüme sahip olamamış. Makyajı ve saçı için diyeceğim tek şey, sade ve duru güzelliğini ön plana çıkarması ve rafine bir görünüm sergilemesidir.

BADE İŞCİL

Barbie bebek Bade İşcil. Son dönemde oynadığı dizideki karakteriyle herkesin aklında kalan Bade İşcil, muazzam kombinleriyle birçok kitlenin beğenisini toplamıştı. Tepeden topladığı saçlarıyla doğal bir görünüm yakalayan İşcil, güzelliğini ön plana çıkarmış. Kırmızı saten elbisesiyle teni, adeta uyum içerisinde. Kombininde üç renk tercih eden Bade İşcil deri ceketiyle, saten elbisesine spor bir hava katmak istemiş güzel de olmuş. Buraya kadar her şey çok güzel ve uyum içerisinde gözüküyor. Fakat ayakkabı tercihi için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Saten kumaş botlarıyla kombinini tam anlamıyla boğmuş ve hoş bir görünüme kavuşamamış.

AHU YAĞTU

Ahu Yağtu’ yu önceki sezonlarda, Fashion Week için kombinlediği parçalardan çok farklı bir stille görmekteyiz. Şiş kol gömlekler bu sezon çok moda. Fakat yaptığı kombinle bizleri şaşırttığını görüyoruz. Kırmızıyı keşke bu kadar sevmeseydi. Yanlış parçalar, yanlış kombin. Ahu Yağtu, genelde alışık olduğumuz şık ve sofistike görünümüyle karşımızda değil.

MERVE BOLUĞUR

Siyahların kraliçesi Merve Boluğur. Minimal ve sofistike görünümüyle oldukça yalın, şık bir görünüm yakalamış. Nötr makyajı ve sakin saç tarzıyla rafine tarzını en iyi şekilde muhafaza eden Boluğur, asil kombiniyle baştan aşağıya göze hitap ediyor.

PINAR ALTUĞ ATACAN

1994 Miss Turkey güzelimiz Pınar Altuğ Atacan, denim ve baskılı eklektik tarzda bir elbiseyle Fashion Week’ de karşımızda. Elbisesi kesinlikle çok tarz ve marjinal bir görüntü sergilemiş ama onu olduğundan bir nebze kilolu göstermiş maalesef. Özellikle bel kısmında oluşan potluklar deforme bir şekilde göze çarpmakta. Elbisenin biraz dar olduğu aşikar, askı kısımlarından da bunu görmek zor olmasa gerek. Saçı ve makyajı oldukça hoş gözüküyor. Postal tarzında giydiği rugan botlarına gelelim. Açıkcası elbisesiyle kombinini tamamlayan botları gayet iyi. Ama elbisesindeki kusurlar kombinini gölgelemeye yetmiş diyorum üzülerek.

GONCA VUSLATERİ

Kendine has tarzıyla tanıdığımız Gonca Vuslateri’ nin her zaman kafası karışık, bunu yaptığı kombinlerde de görmekteyiz. Spor bir görüntüye kavuşmak isteyen Vuslateri, yırtmaçlı bir denim tercih etmiş ve star parçası kesinlikle bu. Bir başkasının üzerinde eğreti durabilecek parçalar Gonca Vuslateri giyince hiç de göze itici gelmiyor. Her zaman için uyumsuzluğun içinde küçük detaylarla uyumu yakalayan, kendine özgü stili olan Vuslateri, Fashion Week’e oldukça uygun.

İzel Çelebi

scroll to top