Close

Kefirin mucizevi 9 faydası

Adı duyulduğu zaman akla gelen ilk özelliği ekşiliği olan kefir, fermente bir süt ürünüdür. Süt asidi ve alkol fermantasyonu ile elde edilen kefirin yapımında keçi, inek, koyun veya manda sütü kullanılabilir. Peki bu probiyotik deposunun faydaları nelerdir?

Temel mineraller, protein ve özellikle B vitamini yönünden zengin olan kefir vücudun her alanında etkisini gösterir. Düzenli içilen, günde maksimum 1-2 bardak tüketilen kefirvücutta etkisini anında gösterme özelliğine sahiptir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Büyük bir kalsiyum ve vitamin deposu olan kefir bağışıklıksistemini kuvvetlendirir. Kefiriniçinde bulunan probiyotikleryabancı maddelerle savaşır ve virüsleri vücuttan atarlar.Böylece kefirmikrobik enfeksiyonlara karşı vücudu korur.

Hastalıklarla savaşır

Kefirde bulunan fosfor hücrelerin onarımını, bakımını, büyümesini sağlar. Astıma ve alerjilere karşı direnç oluşturur.Kolesterolü dengeleyip ve yüksek tansiyonu de düşürür. Damar sertliğini, kalp krizi riskini azaltır. Bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok kanseri önler. Kemoterapi sürecinde ise vücudun güçlü kalmasına yardımcı olur. Kansızlığa iyi gelir.

Cilde iyi gelir

Cilt bakımında B,C ve E vitaminlerinin etkisi çok büyüktür. Bu vitaminleri içinde barındıran kefir cilt güzelliğine güzellik katar. Cildi parlaklaştırır, cilde gerginlik kazandırarak kırışıklıkları engeller. Saç köklerini kuvvetlendirerek güçlendirir ve saç dökülmelerini azaltır.

Kemik gelişimini destekler

İçerdiği yüksek orandaki kalsiyum sayesinde kemiklerin gelişmesini sağlar. Çocuk gelişiminde ve yaşlılıkta kemiklerin ihtiyaç duyduğu kalsiyumu karşılamada birebirdir. Aynı zamanda içerdiği kalsiyum sayesinde diş gelişiminde de etkili olup çürük oluşumunu engeller.

Sindirimi kolaylaştırır

Kefirin içerisindeki probiyotikler sindirim sistemindeki zararlı bakterileri azaltarak sindirimi güçlendirir. Kabızlığa iyi gelir, metabolizmayı canlandırır.Ve vücuttaki şişkinliği azaltır.

Strese iyi gelir

Verdiği serinlik hissi ile kronik yorgunluğu azaltır. Kişideki asabiyeti azaltıp sakinleştirir ve depresyon, uykusuzluk, halsizlik gibi durumların azalmasında etkin bir görev üstlenir. Enerji verir.

Hızlıca iyileştirir

Yanık ve yaraların iyileşmesinde büyük bir rol oynar. Egzama, sedef gibi deri hastalıklarına iyi gelir. Akne ve sivilcelerin azalmasını akabinde geçmesini sağlar.

Regl dönemini hafifletir

Regl döneminde çokça şikayet edilen ağrıları özellikle de mide kramplarını ve vajinal kokularını azaltır.

Bu kadar yararı olan bir besinin zararları var mıdır?

Her derde deva özelliği taşıyan kefir çok fazla tüketilmediği sürece hiçbir zararı yoktur. Aşırı kefirtüketimi kilo alımına, mide ve bağırsakta krampa sebep olur.Hamile olanlar, şeker hastalığı ya da AIDS gibi bağışıklıksistemi ile ilgili bir hastalığa sahip kişiler kefirtüketmeden önce doktorlarına danışmalıdırlar.

scroll to top