Close

Koltuk altı kararması için 5 karışım

Koltuk altı kararmaları kadın ya da erkek fark etmeksizin günlük hayatta insanları zorlayan problemlerde nedir. Bu problemin çözümüne yönelik pek çok alternatif bulunabilir. İşte alternatif olarak uygulayabileceğiniz çözüm yöntemleri…

Koltuk altı kararmaları neden meydana gelir?

Koltuk altı kararmaları bireylerin günlük hayatta şikayetçi olduğu bir durumdur. Görüntüsüyle insanların çoğunu rahatsız edebilmektedir. Koltuk altının cildin diğer bölgelerine oranla daha koyu bir renk tonunda olması insanlar için problem olarak görülebilir. İnsanlar, çoğu zaman tıbbi bir hastalık ya da ciddi bir cilt probleminin belirtisi olmayan bu durum için çeşitli çözüm arayışları içine girebilir. Koltuk altı kararmalarının meydana gelmesinde pek çok çeşitli nedenin etkisi sayılabilir. Örneğin yanlış epilasyon yöntemleri, yan etkisi bulunan ve sağlık için uygun olmayan kremler, sigara kullanımı, deodorantlar, bireyin günlük hayatta aşırı bir şekilde terlemesi problemi gibi durumlar kararmalara sebep olabilir. Bunun dışında dar giysilerin vücuttaki oksijen alışverişine engel olması, ölü cilt hücrelerinin koltuk altı bölgesinde birikmiş olması, genetik faktörler,hormonların değişken ve dengesiz bir yapıda olması da kararmaları neden olan diğer unsurlardandır. Bu durumların dışında obezitenin ve diyabetin getirmiş olduğu sağlık sorunları da kararmaya neden olabilir.

Kararmaların çözümüne yönelik bir takım maske ve karışım uygulamaları

1. karışım

Koltuk altı kararmalarını çözümüne yönelik ilk karışım için, gül suyu, limon suyu ve gliserine ihtiyaç vardır.Bu 3 maddeden alınan 1’er tatlı kaşığının karıştırılması ile elde eden karışım koltuk altına uygulanarak bir gece boyunca bekletilir. Uygulama esnasında birkaç dakikalık masaj yapılması ve karışımın iyice yedirilmesi gerekir. Bir gece koltuk altı bölgesinde bekletilen karışım soğuk su ile durulanır. Renk açılana kadar bu uygulama tekrar edilir.

2. karışım

Bu karışımda birer tatlı kaşığı pirinç ve yoğurt, 2 tatlı kaşığı çiğ süt ile beraber ince bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Daha sonra koltuk altına uygulanan ince hamur 15 dakika bekletilir ve kuruduktan sonra ılık su ile durulanır.

3. karışım

Yarım kaşık karbonat ve su karıştırılarak elde edilen bu karışımda bu malzemelerden macun elde edilmesi gerekir. Elde edilen macun koltuk altında 15 dakika bekletilerek ılık su ile durulanır.

4. karışım

Katı meyve sıkacağının yardımı ile elde edilen patatesin suyuyla koltuk altı yıkanıp 30 dakika boyunca beklenir. Ardından durulanır. Bu işlem 2 hafta boyunca tekrar edilebilir.

5. karışım

1 tatlı kaşığı pirinç unu ile yarım yemek kaşığı kadar sirkenin karıştırılması ile elde edilen bu karışım, koltuk altı kararmaları için uygulanan karışımlardandır. Bu malzemeler karıştırılarak macun elde edilmeye çalışılır. Daha sonra oluşan macun ile koltuk altı bir iki dakika boyunca ovalanır. 15 dakikalık bir süre zarfından sonra ise durulanır.

scroll to top