İçindekiler
Wİ-Fİ sinyal güçlendirici tavsiyeleri 2022 yılında kurtarıcınız olacak.. Ev internetinizin bağlantı hızı ne kadar yüksek, modeminizin kablosuz internet yayma gücü ne kadar geniş olursa olsun mutlaka evin bir noktasında internetin tam olarak çekmediğini fark edeceksiniz. Wi-Fi sinyal güçlendirici bir cihaz ile bu sorunu kolayca ortadan kaldırabilirsiniz. Bazı Wİ-Fİ sinyal güçlendirici tavsiyeleri 2022 yılında sanki evinizde iki modem varmış kadar geniş bir bağlantı ağı sağlayabilirler.
Fakat Wi-Fi sinyal güçlendirici almak her zaman kolay bir tercih olmuyor. Çünkü şu an piyasada belki yüzlerce bu tip cihaz satılıyor ve bazılarının açıklamaları son kullanıcının anlayamayacağı kadar karmaşık olabiliyor. Fiyat konusu da çoğu zaman bir hayli kafa karıştırıcı olabiliyor. Wİ-Fİ sinyal güçlendirici tavsiyeleri 2022 listemizde bulunan cihazlar farklı kullanıcıların bütçe ve ihtiyaçlarına hitap ediyorlar.
Modeminiz yeterli gelmiyorsa ve internet bağlantınız evin birçok yerinde zayıf bağlantı olarak görünüyorsa en iyi wifi sinyal güçlendirici ile bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.
Modeminizin yayma gücü ve internet hızınız ne kadar yüksek olursa olsun, mutlaka evinizin birkaç noktasında internetin çekmediğini fark etmişsinizdir. Maalesef, sinyallerin verimli bir şekilde geçmesini önleyen duvarlar ve kapılar modemlerin performansını düşürüyor. Ek olarak, eviniz de büyükse bu sorun daha da katlanıyor. Wİ-Fİ sinyal güçlendirici tavsiyeleri 2022 listemize göz atmayı unutmayın
Uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim modellerine geçtiğimiz bu dönemde, internetimizin en iyi şekilde çekmesi bizim için çok önemli. Aksi takdirde, yapacağımız işlerin süresi uzuyor ya da görüşmelerimizin kalitesi düşüyor. İşte bu noktada en iyi wifi sinyal güçlendiriciler devreye giriyor ve bizi bu sorunlardan kurtarıyor.
Güçlü Wifi Bağlantısı İçin 3 Kural
İşte kablosuz ağınızdan en iyi verimi almanız için dikkat etmeniz gerekenler ve Wİ-Fİ sinyal güçlendirici tavsiyeleri 2022 listemiz ;
- Cihaz Konumlandırma: Modem, orta bir noktada konumlandırılmalı. Duvara yakın olmamalı. Ayrıca telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan da uzak olması öneriliyor. Ahşap döşemeler ve dekoratif duvar kaplamalarının da kablosuz ağ sinyallerini soğurduğunu hatırlatalım.
- Anten Kullanımı: Evin ya da ofisin yapısına göre sinyalin taşınacağı noktalara uygun açıda anten kullanılmalı. Bu nedenle kablosuz cihaz seçiminde antenlerin değiştirilebilir olması da önemli.
- Ölü Noktalar İçin Wifi Sinyal Güçlendirici Kullanmak: Kablosuz ağ sinyalleri, evin ya da ofisin her zaman her noktasına ulaşamıyor. Bu noktada, en iyi wifi sinyal güçlendirici edinmeniz son derece mantıklı. Evrensel moddaki wifi sinyal güçlendirici cihazlar, her marka model modem ve router ile uyumlu olarak çalışıyor.
En iyi sinyal güçlendiriciler
En iyi sinyal güçlendiriciler hangisi? İçerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında, internete kablosuz olarak bağlanan cihazların sayısı inanılmaz derece arttı. Aslında bu beklenen bir gelişmediyse ancak 20-30 sene önce bu durumu birilerine açıklasaydınız sizinle en iyi ihtimalle dalge geçerlerdi. Diğer yandan birçok uğraşın da internete taşınmasıyla birlikte, uzaktan bağlantı kurmanızı sağlayan cihazlar daha da önemli denilebilir.
Bir diğer nokta ise modemler bu bağlantıyı sağlarken, eğer dikkatli alınmadılarsa evin ya da ofisin her tarafına internet bağlantısını beklenen ölçüde iletmiyor. Sinyallerin stabil şekilde geçmesine engel olan duvarlar, kapılar, koridorlar ise modemlerin performansını düşürüyor.
İşte bu noktada WiFi sinyal güçlendirici olarak adlandırılan cihazlar devreye giriyor ve sizi kurtarıyor diyebiliriz. En iyi sinyal güçlendiriciler hangileri ? WiFi Sinyal Güçlendirici Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılmalı? En iyi sinyal güçlendiriciler hangileri ?
WiFi sinyal güçlendiricilerin ana görevi yukarıda da dediğimiz gibi modemden gelen sinyalleri alarak, tekrardan internet isteyen cihaza iletmektir. Ancak sinyal güçlendiriciler modemden aldığı internetin hızını bir miktar düşürebiliyor. Yani sizin modeminiz, size 300 Mbps’e kadar internet iletiyorsa sinyal güçlendiricilerde bu değer düşüyor diyebiliriz.
Peki en iyi sinyal güçlendiriciler neler ? nasıl kullanmalısınız? İlk olarak yapmanız gereken, WiFi sinyal güçlendiriciyi, modem ile interneti iletmek istediğiniz en uzak noktanın ortasına kurmaktır. Bu yapmanız gereken en önemli iştir diyebiliriz. Sonuçta yine modemden uzak bir noktaya bu aygıtları yerleştirirseniz istediğiniz performansı alamayacaksınız.
WİFi sinyal güçlendiricilerin bir de kurulumu yapılması gerekiyor. Bunun en basit yolu ise modeminiz ve sinyal güçlendiriciyi WPS ile bağlamanız. Kurulumu yaparken modem ve sinyal güçlendirici üzerinde bulunan WPS butonlarına basarak eşleşmeyi sağlayabiliyorsunuz. Gördüğünüz üzere kullanımı ve kurulumu oldukça basit. En iyi sinyal güçlendiriciler listemize göz atmayı unutmayın..
TP-Link TL-WA854RE
TP-Link TL-WA854RE Wi-Fi sinyal güçlendiricinin üzerinde beş farklı kademe gösteren bir sinyal lambası bulunuyor. Bu sayede ana modem ile arasındaki bağlantı gücünü görebiliyor ve ona göre konumlandırabiliyorsunuz. Cihazı kullanmak için ise yalnızca prize takmanız yeterli. Kolay kurulum sunan güçlendirici ile birden fazla cihaz üzerinden internete bağlanabilirsiniz.

Everest EWR-301
Çin menşeili firma Everest tarafından üretilen Everest EWR-301 modeli, sunduğu 300 Mbps ve 2.4 Ghz hız ile dikkat çekiyor. Cihaz ethernet girişine sahip olsa da direkt prize takarak kablosuz olarak kullanmanız da mümkün. Elbette, ethernet bağlantılı ve bağlantısız olarak sunduğu sinyal gücü değişiklik gösterecektir. Ancak fiyat – performans açısından farklı seçenekler sunması ile öne çıkıyor.

Xiaomi Mi Router 4C
Xiaomi Mi Router 4C modelinin en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi üzerinde dört tane anten bulunuyor olması. Bazı kullanıcılar için kaba bir görüntü sunan bu antenler, cihazın Wi-Fi sinyal gücünü neredeyse ikiye katlamasını sağlıyor. Pek çok farklı Xiaomi ürünü gibi Mi Router 4C cihazını da akıllı telefonunuza ya da tabletinize indirebileceğiniz bir mobil uygulama sayesinde kontrol edebilirsiniz.

Dark DK NT WRT305
Dark DK NT WRT305, çift anten desteği ile evinizde iki modem varmış kadar güçlü bir Wi-Fi sinyali almanızı sağlıyor. Üç farklı ethernet giriş portuna sahip olan cihaz küçük boyutlara sahip olduğu için kolayca konumlandırabiliyorsunuz. Tek negatif yönü kablolu çalışıyor olması ancak güçlü bir Wi-Fi sinyali için göz yumulabilir bir eksi olduğu söylenebilir.

Mercusys MW305R
Mercusys MW305R modeli bazı kullanıcılar için kaba bir görüntü sunan iki kalın antene sahip. Antenler kaba bile olsa Wi-Fi bağlantı hızına büyük katkı sunuyorlar. Beş farklı ethernet giriş portuna sahip olan cihaz, kullanıcılarına kolay kurulum imkanı sunuyor. Modelin özellikle yüksek boyutlu dosya indirme gibi işlemler sırasında birden fazla cihaz bağlı olsa bile tam performans sunduğu belirtiliyor.

Asus RT-N12
Hızlı bağlantı sağlayacak Wi-Fi sinyal artırıcı isteyen ve fiyat noktasında da temkinli davranmak isteyen tüketiciler için en iyi Wi-Fi sinyal güçlendiricileri listemizde Asus’un cihazı dikkat çekiyor. Ürün, 2.4 GHz’de standart modellerden 2 kat yüksek performans gösteriyor ve 600 Mbps hıza ulaşıyor. Diğer yandan cihazın çift bant desteklemediğini belirtelim.
