Close

Hamileliğin İkinci Ayında Kanama

 

Gebeliğin ilk üç ayında vajinal kanama veya lekelenme nispeten yaygındır. Hamilelik sırasında bir miktar hafif kanama veya lekelenme, hamileliklerin yaklaşık% 20’sinde görülür ve bu kadınların çoğu sağlıklı bir hamilelik evresine devam eder. Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde biraz ağrı veya rahatsızlık normaldir. Lekelenme ve çok az miktarda kan zararsız olabilir. Bununla birlikte, görmezden gelmemeniz gereken birkaç ağrı, kanama ve vajinal akıntı türleri bu dönemlerde vardır. Normal hamilelik sorunları ve ciddi tıbbi endişeler arasındaki farkı nasıl anlatacağınızı hamilelikten önce öğrenmeniz yararınıza olabilir. Bildiğinizde faydanıza olacak bir diğer konu ise implantasyon kanamasıdır. 

İmplantasyon kanaması ve lekelenme nedir?

İmplantasyon kanaması, döllenmiş yumurtanın uterusun astarına implante olduğunda ortaya çıkan kanamadır. Bu, beklenen adet dönemi boyunca olur. Bir kadın hamile olduğunu fark etmeden implantasyon kanamasına maruz kalabilir. 

Lekelenme, genellikle bir ped veya külot astarını kaplamayan birkaç damla kan anlamına gelir. 

Kanama, ped takılmasını gerektirecek kadar ağır olan kan akışını ifade eder. İlk üç aylık dönemde kanama meydana gelirse, ortaya çıkan ve sağlık uzmanına söyleyebileceğiniz kanama miktarı hakkında fikir sahibi olabilmeniz için bir külot astarı veya pedi takın. Bununla birlikte, hamilelik sırasında vajina veya duşta tampon kullanmamalısınız.

Gebeliğin ikinci veya üçüncü aylarında şiddetli kanamanız varsa bu kanama neyi ifade edebilir?

Hamilelik sırasında şiddetli kanamanın sebepleri düşük veya düşük tehdidi olabilir. Bir diğer ihtimal ise dış gebelik (Ektopik gebelik) olabilmesidir. Ektopik gebeliğin belirtileri üç tanedir. Bunlar;

  1. Karın ağrısı,
  2. Adet döneminin olmaması,
  3. Lekelenme (aralıklı veya düzenli vajinal kanama).

Hamileyseniz ve aşırı vajinal kanamaya maruz kalıyorsanız en kısa zamanda doktorunuza başvurmalısınız.

Hamilelik sırasında ne kadar kanama normaldir?

Hamileliğin ilk üç ayında vajinal kanama nispeten yaygındır ve genellikle anne adayları için endişe kaynağıdır. Anne adayları erken hamilelik sırasında ne kadar kanamanın normal olduğunu merak edebilirler. Erken kanama ciddi bir sorunun varlığına işaret edebilse de, durum genellikle böyle değildir. Aslında, hamile kadınların yaklaşık% 20’si gebeliğin ilk üç ayında hafif kanama veya lekelenme yaşar. Çoğu kadın komplikasyonsuz hamilelik geçirir ve sonuçta sağlıklı bir bebek doğurur.

Başka hangi problemler erken hamilelik sırasında kanamaya neden olabilir?

Biyolojik değişiklikler de hamilelik sırasında kanamaya neden olabilir. Hamilelik sırasında normal hormon üretimi biyolojik değişikliklere neden olabilir ve bu da onu daha yumuşak ve kanamaya daha yatkın hale getirir. Ek olarak, servikal bir polip (iyi huylu bir doku büyümesi) oluşabilir ve bu hamilelik sırasında daha kolay kanayabilir. Her iki durumda da, cinsel ilişki veya pelvik muayeneden sonra lekelenme veya hafif kanama provoke edilebilir. Sonuç olarak kendinizin ve bebeğinizin sağlığını garantiye almak ve içinizi rahatlatmak için doktorunuza başvurmanız sizin için en iyi seçenek olacaktır. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top