Close

Hamile olduğunuzu hangi testle anlarsınız?

Gebelik testi ne zaman yapılır?

Gebelik testinin ne zaman yapıldığına dair bir fikriniz var mı? Bu testin yapılması hangi doğru vakte denk gelir? Kadınların en merak ettiği konular arasında yer alan gebelik testi ne zaman yapılır, oldukça önemli bir sorudur. Kimileri yanlış zamanlarda testi yapmaya çalışırken kimileri en doğru vaktine göre yapmaya çalışır. Peki, hamile olduğunuzu anlamak için hangi testler nasıl uygulanır?

Gebelik testini nasıl yaparsınız

Kadınlar, hamile olup olmadığını anlamak için evde veya hastanede bazı testler uygularlar. Test sonuçlarına göre de hamile mi yoksa değil mi rahatlıkla anlaşılır. Gebe kalma sırasında HCG hormonu yani diğer adıyla korionik gonadotropin, kan ve idrar yolu ile yapılan testtir. Bu bahsedilen hormon(HCG) annenin bütün vücuduna yayılmaktadır. İlk önce kana sonra da idrar yoluna geçer. Bu şekilde hamilelik testlerini hem idrar hem de kan yoluyla yapabilirsiniz. Yani bu aşamada hem evde yapılan idrar, hem de hastanede yapılan kan testleri ile hamile olduğunuzu ya da olmadığınızı anlayacaksınız.

Hamilelik testi için önemli kriter, HCG hormonunun olup olmadığıdır. Eğer relg döneminden sonraki yumurtlama döneminde ilişkiye girilmişse bu durumda gebelik oluşmasına meydan verebilir ve gebeliğin rahme ulaşmasıyla gebelik hormonu(HCG) anne adayının tüm vücuduna salgılanmaya başlar. Bu hormonun, idrar kısmına geçmesi nerdeyse on beş gün geçtikten sonra olur. Bu yüzden idrarda gebelik testi uygulaması yapılacaksa testin güvenilir olması açısından relg gecikmesi olunca gerçekleştirilmeli ve test iki defa 1 hafta ara ile yapılmalı.

Gebelik testi ne zaman yapılır, bu testi yapmanın vakti ve zamanı ne zamandır ayrıca en doğru sonucu elde etmek için ne yapılmalıdır? Peki, gebe olup olmadığınızı anlamak için evde uygulanacak malzemeyi nerden elde edersiniz? Cevabı çok basit: Eczanelerden. Ayrıca bu testleri uygulamak da sandığınız kadar zor değildir. Oldukça kolay ve etkilidir.

Gebelik testi için en uygun vakit ne zamandır?

Sabah saatlerinde gebelik testinin yapılması daha uygun olacağı söylenmektedir. Ayrıca relg döneminiz gecikmişse ve hemen testi bir veya iki gün sonra yaparsanız daha doğru sonuçları elde edeceksiniz.İşte, idrar testi bu şekilde HCG adı verilen ve hamile olup olmadığınızı belirleyen hormonların olup olmadığını size bildirecektir.

Uzmanlar, eğer adet döneminiz neredeyse bir haftayı geçmişse ve hemen ardından bu testi uygularsanız sağlıklı sonuç alacağınızı söylerler. Sonuç olarak relg döneminizin geciktiği durumlarda doğru değerleri elde edeceksiniz demektir. İdrar testinden başka kan testi için ise HCG hormonu kan da var mı yok mu, bu önemlidir. Kan testini, hastanelerde yaptırmak oldukça kolaydır ve bu testler iğne yoluyla yapılmaktadır. Eğer kanınızda bu hormon yani HCG hormonu, bunuluyorsa bu durumda gebesiniz demektir ve pozitif olduğuna işaret eder. Eğer hormon yoksa negatif çıkacaktır ve bu durumda hamile sayılmazsınız.

İdrar yolu ile yapılan testin yapılışı

            Gerekli malzemeyi eczaneden temin ettikten sonra idrarınızı bir kaba koyarak ardından test çubuğunu beş saniye kadar içinde bekletmelisiniz. Ardından da üç-dört dakikalık bir zaman sonra testin sonucunun çıkması beklenir.Tek çizgi çıkıyorsa negatif fakat çift çizgi çıkıyorsa pozitif olduğunu gösterecektir.

Kan yolu ile yapılan testin yapılışı

            Herhangi bir zaman farketmeksizin, aç veya tok olup olmadığınıza bakılmaksızın alınan kan değerleri laboratuvara ulaştıktan sonra HCG hormonunun olup olmadığı bu şekilde test edilir ve sonuçlar beklenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top