Close

Fazla yağlardan kurtulmada profesyonel çözüm: Liposuction

Liposuction nedir?

Liposuction, belli bölgelerdeki yağ birikimlerinin vakumla veya enjektörlerle emilip vücuttan uzaklaştırıldığı bir ameliyattır. İnsan vücudundaki yağ hücresi sayısı sabittir yani yağ hücresi sayısı artmaz, ancak hacimleri artar. Bu da kilo artışıyla sonuçlanır. Fazla kilolardan kurtulmak için diyet, egzersiz ve düzenli yaşam tarzı şarttır. Fakat bu şartlar yerine getirilse bile, kaybolmayan inatçı yağ birikimleri olabilir. Liposuction yöntemiyle yağ hücrelerinin sayısı da azaltılır.

Liposuction nedir?

Liposuction, bir zayıflama ameliyatı değil, vücudun konturunu düzeltme operasyonudur. Bu operasyonla hacmi artmış, diyet ve egzersize karşı dirençli hale gelmiş yağ dokusunun vücuttan uzaklaştırılmasıdır. 

Liposuction operasyonu nasıl yapılır?

Liposuction operasyonunda inatçı yağlanma olan bölge, sıvı enjeksiyonu yapılarak şişirilir. Sonrasında şişirilen bölge üstüne ya da yakınına milimetrelik boyutlarda birkaç kesi yapılır. Bu kesilerden kişinin durumuna göre uygun görünen büyüklüklerde kanül denen metal borucuklar deri altı tabakası içine sokulur. Bu kanüller şeffaf hortumla vakum cihazına bağlıdır. Vakum cihazı çalıştırılır, kanüller yağ biriken bölgede uygun derinliklerde hareket ettirilip fazla yağların uzaklaştırılması işlemi başlatılır. 

Vakumla yağların emilmesi işlemi istenen vücut konturu ve düzgün cilt yüzeyi sağlanana kadar devam eder. Son yıllarda liposuction yaparken ultrason işleminden de yararlanılmaya başlanmıştır. Bu yöntemle fazla yağ dokusu ultrason dalgasıyla parçalanıp yine benzer şekilde vakumla alınır.

Liposuction hakkında sıkça sorulan sorular

  • Liposuction ameliyatı olmak istiyorum. Kime başvurmalıyım?

Liposuction estetik operasyondur, ameliyattır. Mutlaka estetik ve plastik cerrahlara başvurulmalıdır. Bu dal dışında kalan bazı cerrahlar yoğun istek sebebiyle bu ameliyatı yapabileceklerini söylemektedirler. Ancak hastaların mutlaka başvuracakları cerrahın uzmanlık alanını iyice araştırarak ameliyat olmaları faydalı olacaktır.

  • Vücuttaki hangi bölgeler liposuction operasyonu için uygundur?

Çene altı, boyun, yanaklar, kol üst iç yanı, göğüs, karın, bel kalça, uyluk, bacak arkası, diz iç yanı gibi vücudun pek çok alanında yer almış yağ birikimlerinin vakumlanarak alınması mümkündür. Ayrıca liposuction; karın germe, meme küçültme gibi diğer vücut kontur düzeltme ameliyatlarına da tamamlayıcı işlem olarak uygulanmaktadır.

  • Liposuction operasyonu sonrasında ciltte herhangi bir iz kalır mı?

Kanüllerin yani liposuction işleminin yapıldığı metal boruların girdiği delikler genelde 2 ila 4 mm arasında olmaktadır. Bu deliklerden geriye kalacak olan izler göz ardı edilebilecek şekilde belli belirsiz olmaktadır.

  • Liposuction ile bir seferde ne kadar yağ alınabilir? 

Liposuction işlemi yaptıran kişinin dengesini ve vücut fonksiyonlarını bozmamak için en fazla 4-5 litre yağ alınabilir. Ancak sıvı ve kan takviyesi yaparak daha fazla alan uzmanlar da vardır. Bu durum cerrahın tercihidir. 

  • Liposuction tekrar yapılabilir mi?

Hastada işlem yapılacak olan alan genişse en az 3 ay beklenerek tekrar ameliyat yapılabilir.

  • Liposuction ameliyatı sonrası nasıl geçer?

Ameliyat sonrası genelde rahat geçer. Ağrı azdır ve ilaçla giderilebilir. Vakum uygulanan alana özel bir bandaj uygulanıp hastaya korse giydirilir ve korse 5-6 hafta kullanılmaya devam edilmelidir. Vakum uygulanan alanda renk değişiklikleri, şişlik, karıncalanma ve nadiren yanma hissi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top