Kaş alırken çoğu kişinin farklı yöntemleri olabilir. Kaş yüz hatlarını öne çıkaran yüzün şeklini belirleyen en önemli noktasıdır. Bu sebeple kadınlar kaş alma konusunda oldukça titiz davranır. Hemen herkesin yanlış kaş alma konusunda tecrübeleri olabilir. Yanlış aldığınız ve yüz şeklinizi değiştiren kaş modelleri bazen canınızı sıkabilir. Kaşı yanlış almaktan dolayı, kıl köklerini tabiri caizse küstürüp, eski haline dönmesi için birçok yöntem denemiş olabilirsiniz. Kaş alma konusunda kişiler kendisi almayı tercih etmeyebilir. Kaşını en güvendiği kuaföründen başka kimseye aldırmayanlar da olabilir. Her iki durum içinde farklı kaş alma taktikleri olabilir.
Kendi kaşını kendi alanlar için dikkat edilmesi gereken püf noktalar:
-Kaş almak için en doğru zaman kesinlikle banyodan sonradır. Çünkü banyoda kıl kökleri buhar sebebiyle yumuşar ve kaşlar alınırken kırılmamış olur.
-Kaş her gün alınmaz. Çünkü kıl köklerini kırmadan almak için kılların belli bir boya gelmesi gereklidir.
-Kaş alırken, kaşları kısaltmak gereklidir. Kaş tarağı ile tüm kaşlar yukarı doğru taranmalı ve kaş makasıyla kaşlar kesilmelidir.
Kaş almaya başlarken mutlaka şakaklardan yani göz kapağının üstünden alınmaya başlanır, bu sayede kaşlar şekil verilerek yavaş yavaş alınabilir. Bu durumda her bir kıl kökünü çektiğinizde bir sonraki kıl kökünün hangisini çekeceğinizi daha net görebilirsiniz.
-Kaş alırken küçük masa aynaları kullanmak her zaman daha idealdir fakat dikkat edilmesi gereken aynanın yakını göstermiyor olmasıdır. Masa aynaları çift taraflı olarak üretilir ve diğer yüzü normal bir ayna görevi görürken diğer yüzü daha yakını görmeye yardımcıdır. Bu yüzden yakın taraf kullanılarak kaş alınırsa, olduğundan daha ince kaşlar ortaya çıkabilir, bu durum sizi yanıltmasın.
-Cımbız seçimi de kaş alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Uygun bir cımbız kıl köklerinden kaş almayı sağlarken, kıl köküne uygun olmayan cımbızlar kökleri kırabilir ve batık oluşumuna neden olabilir. Bu durumda kaş kıllarının kalınlığına ve yapısına göre ince keskin uçlu veya kalın uçlu cımbızlar tercih edilebilir, genellikle keskin uçlu ve yassı olan cımbızlar batık kıl köklerini almakta daha iyi işlev görür.
-Kaşların üstü genelde çok derin alınmaz. Bu sebeple kaşları kesmek yeterli olacaktır. Alınması gerekli ise mutlaka kıl çıkış yönlerine doğru hareketler uygulayarak alınmalıdır.
-İple kaş alırken, ipin naylon olması kolay kopmaması için önem taşır. Bu sebeple iple kaş alırken mutlaka iyi bir şekilde gerdirmek ve çok bastırmamak gereklidir. Aksi takdirde küçük kesikler meydana gelir ve bu durum pek istenmez.
-Kaş şeklini bozmadan kaşlarınızı almak için kaşlarınızı hangi şekilde almak istiyorsanız, bir kalem yardımı ile şeklini çizerek kaşları almaya başlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde fazladan kaşlarınızı almadan istediğiniz şekilde kaşlarınıza kavuşmuş olursunuz.
-Kalem olarak beyaz veya siyah göz kalemi kullanılabilir, her iki kaşın da eşit olmasını sağlamak için aynada uzaktan kontrol edip kaşlarınızı alabilirsiniz.