Close

Asimetrik Yüz

Hiç kimse aynı oran ve aynı büyüklükte yüz hatlarına sahip değildir. Bu sebeple yüzün bir tarafı diğer tarafından farklı olabilir. Aradaki bu farklılık durumu asimetrik yüz olarak adlandırılır.

Asimetrik Yüzde Egzersizler İşe Yarar mı?

Asimetrik yüz hatları kimi kişilerde çok belirgin iken kimi kişilerde ise çok dikkatlı bakılmadıkça anlaşılmaz. Asimetrik yüz hatlarına sahip olan kişiler zaman zaman bu durumu düzeltmenin yollarını ararlar. Yüzünüzde belirgin bir yüz asimetrisi bulunmuyorsa bu sorunu yüz egzersizleriyle en aza indirebilirsiniz. Örneğin kaşınızın biri diğerinden daha düşük olabilir bunun için düşük olan kaşınızı düzenli egzersizle düzeltmeniz mümkündür. Fakat şunu da belirtmek gerekir; eğer yüzünüzde ciddi oranda bir asimetri sorunu varsa bu süreci egzersizle geçirmeniz pek olası olmaz. Bunun için o bölgeye ameliyatsız dolgu yapılarak yüzün simetrisi geri kazandırılabilir. Bu tamamen sizin probleminizin boyutuyla alakalı bir süreçtir.

Asimetrik Yüz Nasıl Anlaşılır?

 

Öncelikle belirgin asimetriye sahip yüzler haricinde bir yüzün asimetrik olduğunu anlamanın küçük bir püf noktası vardır. Yapmanız gereken ilk şey; ellerinizle yüzünüzün bir tarafını kapatarak açık kalan yüzünün fotoğrafını çekin. Daha sonra yüzünüzün diğer tarafını kapatıp fotoğrafını çekin. Ardından iki fotoğrafı inceleyin. Burada yüzün arasında farklılık olduğunu görerek hangi uzvunuzun farklı oranda olduğunu anlayabilirsiniz.

Asimetrik Yüz Sebepleri 

Asimetrik yüze sahip olan bireylerin asimetri sorunu kemik, kas, yumuşak dokuların yüzdeki asimetrik dağılımından kaynaklanır. Asimetrik yüzün oluşum döngüsü tedavi süreci içinde önemlidir. Bazı asimetrik yüzler doğum esnasında oluştuğu gibi bazı yüzlerde gelişim sürecinde asimetrik dağılım ve travmalar sonrasında oluşur. Bu süreçlerin sınıflandırılması şöyledir:
KONJENİTAL ASİMETRİ: Bu asimetrik sorun anne rahminde bebeğin gelişim sürecinde meydana gelen kobikasyonlardan dolayı doğumla birlikte görülür.

  •         Malformasyonlar; bu asimetri daha çok organın bir kısmının ya da yarısının yapısal bir deformasyona uğramasıdır. Örneğin; bebekte görülen yarık dudak, bu durum eğer anne karnında oluşuyorsa dudakta görülen yarığın daha da büyümesine neden olacaktır. Eğer sonradan oluşan bir süreç olursa kontrol altına almak daha kolay olacaktır.
  •         Deformiteler; Anne karnındaki pozisyondan dolayı vücudun bir kısmının gelişme problemi yaşayarak normal olmayan form ve pozisyonda olması durumudur.
  •         Gelişimin durması; Anne karnında bebeğin organını bir kısmının durması ya da vücudun gelişiminin bir süre veya tamamen durması durumunda uzuvlarında görülebilecek yapısal bozukluğa denilir.

SONRADAN GELİŞEN ASİMETRİ

  •         Travmalar; bu da sonradan oluşan bir asimetri sorunudur. Çoğunlukla ekleme dönük ya da yüzde oluşan travmadan dolayı asimetriye neden olabilir.
  •         Bazı fonksiyonel rahatsızlıklar; bu sonradan oluşan bir kaza veya bir uzvunun çıkması durumundan görülen bir rahatsızlıktır. Örneğin bilekte oluşan çıkık durumundan bileğin eski görüntüsünde farklı bir forma girmesi gibi.
  •         Hastalık gibi nedenler; geç başlayan erişim dönemi, kıkırdak dokunun deformasyonu bunlar uzuvların gelişimini etkileyen bir rahatsızlık olduğundan o bölgede farklı deformasyon görülebilir.

Asimetri durumu yaşamın her anında görülebilecek durumdur. Bu rahatsızlıklar sizi ciddi oranda etkilemiyorsa bu şekilde yaşam devam ettirilebilir. Fakat bu size stres, ruhsal bozukluk yaratıyorsa, uzman hekime başvurabilir bu süreci değerlendirebilirsiniz ya da basit egzersizlerle asimetri probleminden kurtulabilirsiniz. Her şeyden önce durumunuz sağlıksal bir sorun yaratmıyorsa hiçbir şeyi problem etmeyin ve sadece her şeyden önce kendinizi sevmekle başlamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top