Cilt ve saç dostu jojoba yağı

Jojoba yağı,cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanılan bir yağdır. Ciltteki sivilceleri yok eder, yaşlanmayı geciktirir, saçları güçlendirir. Ayrıca ruj ve mum yapımında da kullanılır. Çöllerde yetişen çalı türünde bir bitkidir.

Jojoba yağı nedir?

Jojoba yağı Simmondsiaceae familyasındaki tek bitkidir. Bir çeşit çöl bitkisidir. ABD ve İsrail’de yaygın olarak yetiştirilmektedir. Yüksek sıcaklıklara ve kuraklığa dayanıklıdır. Kullanımı çok eskilere dayanmaktadır. Bitkinin yaşı ilerlediğinde elde edilen tohum sayısı çok daha fazlalaşır. Doymamış yağ asitleri yönünden zengindir. Genelde kozmetik ürünlerinde kullanılmak üzere yetiştirilir. Ciltteki yaraları, kırışıklıkları tedavi etme özelliği vardır. Uzun ömürlü bir yağdır ve karanlık, kuru bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu yüzden buzdolabında saklanması uygun olacaktır.

Jojoba yağının faydaları nelerdir?

Jojoba yağı yaşlanmayı geciktirir ve ciltte oluşan ince çizgileri yok eder. İçeriğindeki E vitamini sayesinde sivilce oluşumunu engeller. Sivilce ve yara izlerinin geçmesine yardımcı olur. Cildi yoğun bir şekilde nemlendirir.Hamilelik döneminde oluşan bacaklar ve karındaki çatlakları yok eder. Selülit oluşumunu engeller. Saçta oluşan kepeği önler ve saçı güçlendirir. Saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olur ve kırıkları onarır. B ve E vitaminleri sayesinde bakterilerden cildi korur ve bakteriler yüzünden oluşan hastalıkların tedavi edilmesini sağlar. Güçlü temizleme özelliği sayesinde makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Kışın soğuktan kuruyan cildi besler ve nemlendirir. Yazın ise güneş kremi olarak kullanılabilir. Vücudun rahatlaması için masaj yağı olarak kullanılır. Egzama hastalığının iyileşmesine yardımcı olur.

Jojoba yağı nasıl kullanılır?

Kuru saça 1 kaşık jojoba yağı sürüp,yarım saat bekletilir ve saç yıkanır. Böylece saç nemlenir,güçlenir. Haftada 1 kez uygulanabilir. Pamuğa bir miktar yağ döküp makyaj temizleyici olarak kullanılır. Yara ve sivilcenin olduğu yüzeye sürülüp, yağın emilmesi beklenir. Bu sayede düzenli kullanıldığında izler yok olmaya başlar ve cilt nemlenir. Ayrıca günlük kullanılan nemlendirici kremin içine bir miktar jojoba yağı eklendiğinde nemlendirme özelliği 2 katına çıkabilmektedir.

Merhaba ben Deniz. 1991 İzmir doğumluyum ve psikoloji mezunuyum. Araştırma yapmayı ve yeni bilgiler öğrenmeyi çok severim. Part-time olarak da faydalı olabilecek bilgileri yazıya dökerek sizlere aktarmaya çalışıyorum. Takipte kalın, bilgiyle dolun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir