Close

Ebeveynlerin korkulu rüyası Beta mikrobu nedir?

Ebeveynlerin korkulu rüyası beta mikrobu, daha çok çocukları hedef alan bakteriyel bir enfeksiyonudur. Hastalığın sebebi bir virüs değil, bakteridir. Belirtileri normal gibi görünse de şayet tedavi edilmezse birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini unutmamalıyız. Çocuklarda daha çok görülen bu hastalık bir boğaz ağrısı gibi görünebilir.

BETA HASTALIĞI NEDİR?

Kış mevsiminde veya mevsim geçişlerinde daha sık görülen beta hastalığı, boğazda iltihaplanma yapan bir çeşit bakteridir. Boğaz ağrısıyla başlayıp ateş yükselmesiyle devam eden bu hastalık bulaşıcı olması sebebiyle önlem alınması ve dikkat edilmesi gereken bir enfeksiyon çeşididir. Çocuklarda etkilerinin daha zarar verici olmasıyla beraber erken teşhis, tedavi açısından büyük öneme sahiptir. Yeteri kadar özen gösterilmemesi durumunda kalbi ve böbrekleri etkileyecek kadar ciddi durumlara neden olabilir.

BETA HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Yutkunma güçlüğü sebebiyle beslenme zorluğu
Halsizlik, mide bulantısı, eklem ağrıları
Ateş ve üşüme, vücut ağrısı, iştahsızlık,
Bademciklerin şişliği ve kızarıklık

BETA MİKROBU TEDAVİSİ

Beta hastalığından şüphelendiğiniz taktirde hemen bir doktora başvurmalısınız. Erken teşhis ile birlikte tedavi süreci daha kolay olur. Beta mikrobunun varlığı, boğaz kültürü yapılarak anlaşılır. Mikrobun çoğalmasını ve üremesine engel olabilecek antibiyotiklerin 10 gün gibi bir kullanım süresi vardır. Düzenli şekilde ilaç tedavisi ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Ne yazık ki beta mikrobunun bir aşısı bulunmamaktadır.

BETA KİŞİDEN KİŞİYE NASIL BULAŞIYOR?


Beta mikrobu, sağlıklı bireylerin hasta kişilere 1 metreden daha yakın olması durumunda öksürük veya salya yoluyla bulaşabilmektedir. Çocukların oyun ortamlarında eşyalarını paylaşma, temas, aynı sırada olmaları gibi birçok durumda hastalık bulaşabiliyor. Daha çok sonbahar ve ilkbahar aylarında görülen beta hastalığı, sıcaklıkların değişimi ile mikrobun yayılmasını kolaylaştırıyor.

BETA MİKROBUNDAN KORUNMANIN YOLLARI

Doktora görünmekte gecikmemelisiniz. Aynı zamanda okullarda daha hızlı yayılması olası olduğundan çocuğunuzu okula göndermemelisiniz. Dondurmayı çok tüketmemelisiniz, aksi halde dondurma bağışıklık sistemindeki çatlaklardan faydalanarak mikrobun hemen boğaza enfekte olmasına sebep olur. Taşıyıcı olabilen bu hastalık belirti göstermeden de yayılım gösterebilir. Bunun için boğaz kültürü yaptırmakta fayda vardır. Herhangi bir antibiyotikle sakın tedaviye kalkışmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top