Close

En kullanışlı korseler

En kullanışlı korseler

En kullanışlı korseler

En kullanışlı korseler nedir diye soracak olursanız işte size bunu açıklıyoruz. Peki korse çeşitleri nelerdir? İki ana korse kategorisi vardır: göğüs altı ve göğüs üstü. Göğüs altı korsenin üst kısmı adından da anlaşılacağı gibi göğüs altında, kaburgalarda biter. Overbust bir korse büstü örter ve destekler, bu da muhtemelen bu tarzda bir sutyen giymeniz gerekmeyeceği anlamına gelir.

Korse konusunda yeniyseniz, göğüs altı korse daha uygun fiyatlı ve daha erişilebilir olma eğilimindedir, daha çok yönlü olduğundan bahsetmeye gerek yok: Hem iç giyim hem de dış giyim olarak kolayca giyebilirsiniz, bu da overbust stiliyle biraz daha zordur.

Bu iki geniş göğüs altı ve göğüs üstü kategorisi içinde bir dizi daha spesifik silüet vardır. Siluet, bir korsenin şeklini (veya size vereceği şekli) ifade eder. Bu silüetlerin çoğu tarihi dönemlerden ilham alıyor. Örneğin, Viktorya tarzı bir silüet, klasik bir kum saati şeklini kullanma eğilimindeyken, Edward tarzı bir korse, vücudu öne doğru yatıran bir “S-bend” ticari markasına sahiptir.

Özellikle ilk kez korse giyenler için popüler ve en kullanışlı korseler bir göğüs üstü şekli, kalp yakasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, korsenin göğüs bölgesi merkeze, göğüs kemiğinin hemen üzerine dalar ve ardından her bir göğsün üst kısmına doğru yuvarlanarak göğse kalp şeklinde bir hat verir (bu genellikle bir Victoria silüeti ile eşleştirilir. bel ve gövde). 

En kullanışlı korseleri ararken ne bilmeliyim diyorsanız okumaya devam edin bu yazımız tam size göre. Korse satın alırken korse beden ölçülerinde kullanılan rakamların inç olarak bel ölçünüzü ifade ettiğini unutmayın. Saygın korse satıcıları “küçük”, “orta” ve “büyük” gibi bedenleri kullanmazlar. Bunun yerine sayıları göreceksiniz: 24 inç, 26 inç, 28 inç vb.

Bu nedenle bel ölçünüzü bilmek önemlidir. En kullanışlı korseleri bulmak İçin doğru bir bel ölçüsü almak gerekir şimdi belinizi yana doğru bükün. Gövdenizin doğal bir kıvrım oluşturduğu yer, ölçüm bandını vücudunuzun etrafına sarmak istediğiniz yerdir. Beliniz kaburgalarınızın altında ve göbeğinizin hemen üstünde olacak.

Göbek deliğinizin altında veya altında ölçüm yapıyorsanız, muhtemelen doğal belinizde değilsinizdir. İlk kez korse kullananların çoğu için satın aldığınız korse, doğal bel ölçünüzden dört inç daha küçük olacaktır. Örneğin 30 inçlik bir beliniz varsa, 26 inçlik bir korse ile başlamanız gerektiği anlamına gelir.

En kullanışlı korseler
En kullanışlı korseler
  • MİSTİRİK Askısız Lateks Doğum Sonrası Bel Ve Göbek Korsesi MİSTİRİK-mxcry91
  • Formfit by Şalcı Beden Küçülten Seamless Dikişsiz Ince Toparlayıcı Paçalı Korse Beyaz FORMFIT2945
  • TRENDYOLMİLLA Ten Toparlyıcı Korse THMSS21KS0008

En kullanışlı korseleri hayal gücünüzde olsun peki başka bir iç çamaşırı parçası korse gibi sizi yakalar mı? Yüzlerce yıldır vücut şekillendiren, göğüsleri kaldıran, elbiseyi destekleyen iç çamaşırları olarak kullanılan korseler, bir asır önce yerini sütyenlere bıraksa da kıvrımlı hatları hala dikkatimizi çekiyor. İşte bu zamana göre test edilmiş en kullanışlı korselerin yani giysinin nereden geldiği ve kendinizinkini nasıl bulacağınız ve gösteriş yapacağınız. Bu güzellik nereden geliyor? 

Korselerin kökenleri, Orta Çağ Avrupa’sının son kısmındaki sertleştirilmiş elbise korsajlarında bulunur. Terziliğin icadı kadın kıyafetlerini daha bilinçli hale getirdiğinden, insanlar figürlerini göstermenin yollarını aramaya başladılar.

Elbiseler korse ve etek olmak üzere iki ayrı parçaya bölündükten sonra korsajlar macun, ahşap, kamış veya boynuz ile güçlendirildi. Yavaş yavaş, bu güçlendirilmiş alanlar elbisenin altına göç etti ve 1500’lerde ilk Avrupa korselerinin geliştirilmesine yol açtı. Bunlara kalıp denirdi ve kabaca üçgen bir şekle sahiptiler.

Fransız Devrimi’nden sonra, aristokrat giyim tarzları popüler olmadığında, konaklamalar modadan düştü. Bir elbisenin doğal belin oldukça üzerinde olduğu bir silüet olan Empire belinin kısa süreli popülaritesi, sadece büstü destekleyen bir korse türü olan kısa konaklamaları popüler hale getirdi.

Bununla birlikte, 1830’lar ve 1860’lar arasında, bu kısa konaklamalar, bugün hepimizin tanıdığı kum saati korse silüetine doğru uzadı ve en kullanışlı korseler haline geldi hem sıkı bir beli hem de gövdeyi şekillendirmek için bir dizi “kemiği” içeriyordu. Boş zaman sporlarının yükselişi ve I. Dünya Savaşı’nın sona ermesi, günlük korse kullanımında düşüşe yol açarken, korse hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmadı. 

Korseler, film görüntülerinde hala çok popülerdi ve sıradan iç çamaşırlardan çok, aşırı, baştan çıkarıcı güçlere sahip bir giysi olarak özel bir kaşe geliştirdiler. Belki de bu itibar, korselerin minyatür bir canlanma yaşamasının nedenidir.

Her yerde esnek, en kullanışlı korseleri gündelik spor giyimin olduğu bir çağda geleneksel olarak feminen bir silueti koruyan müstehcen çerçeveleriyle – giysi giyilmediğinde bile – korseler kendi başlarına da güçlü bir şekilde şehvetlidir. Çoğu modern iç çamaşırının aksine, vücudunuz korse şeklini alır, tersi değil. Ve korseler herhangi bir topluluğa biraz (veya çok) drama verebilir.

En kullanışlı korseler
En kullanışlı korseler
  • EMBA KORSE Bel Destekleyici Inceltici Sıkılaştırıcı Doğum Sonrası Latex Korse Bel Ve Göbek Korsesi EMBAKORSE0001
  • MİSTİRİK Fermuarlı 5 Bölgede Etkili Sıkılaştırıcı Korse MistiriK-K-901
  • ELEGANCE KORSE Çelik Balenli Inceltici Sıkılaştırıcı Doğum Sonrası Latex Korse Bel ve Göbek Lateks Korsesi 14112012019

Uygun fiyatlı korse modelleri

Uygun fiyatlı korse modelleri formda ve kusursuz bir görünümün kapılarını aralar, özel günlerde abiye ve takım elbiselerle birlikte kullanıldıkları kadar gündelik hayatta da kendilerine yer bulunduran uygun fiyatlı korse modelleri günümüzde oldukça yaygın.

Bu nedenle gün içerisinde kullanım süreleri oldukça uzun saatleri bulan korselerin, toparlayıcı etkisi kadar sağladığı konfor ve hareket kabiliyeti de büyük bir önem teşkil etmektedir. Fakat korselerin kullanım kolaylığı yalnızca modeli ile bağlantılı olan bir konu değildir. Bu noktada tercih edilen korsenin, beden ölçüleri ile örtüşen ve de vücut tipi ile uyum sağlayan bir formda olması gerekmektedir. Şimdi sizler için aşağıda hazırladığımız listeye bakmanın tam zamanı!  

Hangi Korsenin Daha Kullanışlı Olduğuna Nasıl Karar Verilir?

1-Antibakteriyel Özelliği: Her koşulda ilk öncelik olan hijyen konusu, korse tercihinde de ilk sırada yer almaktadır. Uzun saatler boyunca vücudu saran bu giysiler; çeşitli mikroorganizma ve bakterilerin üremesi için son derece davetkarlardır. Bu nedenle kumaş yapılarında kesinlikle anti-bakteriyel özellik bulunması gerekmektedir.

2-Hipoalerjenik Özelliği: Cilt yüzeyi son derece hassas bir dokudur. Korselerin uzun kullanım süreleri sebebiyle cilt dokusunda tahribata ve alerjiye neden olmaması için hipoalerjenik özelliği taşıyor olması gerekmektedir.

3-Kumaş Yapısı: Korse seçiminde en önemli noktalardan biri, üretildikleri kumaşlardır. Korseler; yapılarında naylon materyal içermemeli uygun fiyatlı korse olmalı, hava sirkülasyonuna imkân tanımalı ve elastan forma sahip olmalıdırlar.

En kullanışlı korseler
En kullanışlı korseler
  • MİSTİRİK Şekillendirici Toparlayıcı Popo Kaldırıcı Etkili Korse Mistirik-KRS-01
  • Espuar Kadın Ten Bodyshape Vücut Sıkılaştırıcı Askılı Uzun Korse 180
  • AVENNİES Agraflı Sıkılaştırıcı Vücut Şekillendirici Anında İnceltici Kopçalı Şort Korse AVENNİES-00008

Korse Seçiminde Neye Dikkat Edilmeli?

Yukarıda bahsedilen kritik noktaların dışında kadınlara uygun fiyatlı korseler daha cazip gelmektedir, korselerin kullanım rahatlığı sağlaması; vücut tipine ve ölçülerine uygun şekilde tercih edilmeleri ile de doğru orantılıdır.

Örneğin kilo fazlaları karın ve üst bacak bölgelerinde yoğunlaşıyorsa, yalnızca bel korsesi kullanmak; istenilen etki ve görünümün sağlanabilmesi açısından yeterli olmayacaktır. Bu nedenle korse tercihi sırasında, problemli bölgeler doğru şekilde tespit edilmeli ve bu doğrultuda seçim yapılmalıdır. 

Korse Çeşitleri ve Kullanım Bölgeleri

  • Slip Korseler: Karın ve bel bölgesi.
  • Boxer Korseler: Karın ve bel bölgesi.
  • Şort Korseler: Bel, basen, karın ve üst bacak bölgesi.
  • Etek Korseler: Bel ve basen bölgesi.
  • Elbise Korseler: Bel, basen, karın ve göğüs bölgesi.
  • Tam Korseler: Bel, basen, karın, üst bacak ve göğüs bölgesi.
  • Atlet Korseler: Bel, karın ve göğüs bölgesi.
  • Bel Korseleri: Bel bölgesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top