İçindekiler
Hacamat dünden bugüne alternatif tıp tedavi yöntemleri arasında yer almıştır. Bugün hacamat artık resmi olarak hastanelerde de hastalara uygulanabilmektedir. Peki, halk arasında tercih edilirliği oldukça yüksek olan hacamat nedir? Nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
HACAMAT NEDİR?
Tarihi 5000 yıl öncesine, Eski Mısır Medeniyetine kadar dayanan bir tedavi yöntemi olan hacamat aynı zamanda bir Peygamber sünnetidir. Asıl olarak geleneksel akupunktur yöntemlerinden biri olan hacamatın kelime anlamı emmek, normal forma getirmektir. Kısaca tanımlayacak olur isek hacamat vücutta, deri altında biriken ve vücuda, organlara zarar veren toksinlerin ve pis kanın vakumlanarak temizlenmesidir.
HACAMAT NASIL YAPILIR?
Hacamat, yaygın olarak sırt bölgesine uygulanmaktadır. Fakat uygulanan bölge, hacamat yapılan kişinin tercihine ve rahatsızlığına bağlı olarak değişebilmektedir. İşlem sırasında yapılacak bölgelere neşter veya jilet ile küçük kesikler atılır. Sonrasında vakumlu aparatlar vasıtasıyla bu kesiklerden akan pis kan vakumlanır. Kanın vakumlanması için eskiden hayvan boynuzu kullanılırken, günümüzde bunun yerini cam ya da plastik vakum aparatları almıştır. Evde hacamat yapmak isteyen kişiler genellikle bardak kullanmayı tercih etmektedir. Fakat profesyonelliği göz önünde bulundurarak evde mi yoksa bir klinikte mi hacamat işlemi uygulatacağınız sizin tercihinize kalmış bir durumdur.
HACAMATIN FAYDALARI
Hacamatın faydaları oldukça fazladır. Peygamber hadislerinde de kendine yer bulan hacamat, uygulanan bölgenize göre size birçok farklı fayda sağlayacaktır. Bunlardan birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Kasların gevşemesini ve sinir sisteminin rahatlamasını sağlar.
- Vücuttaki ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Kanı temizler ve kılcal damarlardaki tıkanıklığı önler.
- Bağışıklık sistemine direnç ve güç kazandırır.
- Kireçlenme sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
- Migren, boyun fıtığı, boyun tutulması ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
- Üst solunum yollarından kaynaklanan rahatsızlıkların iyileşme sürecini hızlandırır ve tekrarlanmasına mümkün olduğunca önler.
- Endişe, kaygı ve aşırı gerginliği insan vücudundan atar. Birçok psikolojik hastalığın tedavisinde yardımcı yöntem olarak kullanılır. Depresyon ve enerji düşüklüğünü önlemeye yardımcı olur.
- Vücut reflekslerini güçlendirir. Vücudun uyaranlara istemsiz tepki vermesini önlemeye yardımcı olur.
- Yüksek tansiyonun dengelenmesine, düşürülmesine yardımcı olur.
- Zayıf düşen organların eski sağlık ve fonksiyonuna ulaşmasına yardımcı olur.
- Bel fıtığı ve kireçlenme tedavilerinde iyileşme sürecini hızlandırır.
- Dalak ve karaciğerde oluşabilecek hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
- Zihinsel kuvveti arttırır, unutkanlığın azalmasına yardımcı olur, idrak kabiliyetini güçlendirir.
- Görme bozukluklarının giderilmesine yardımcı olur.