Close

Kabızlığa iyi gelen 5 bitkisel tarif

Oldukça sık rastlanan ve bünyeyi en çok zorlayan rahatsızlıklardan biri olan kabızlığın ilaçsız bir şekilde tedavi edilebilmesi mümkündür. Bitkisel yollardan tedavi edilebilen kabızlık rahatsızlığının sona erebilmesi için pek çok farklı seçenek mevcuttur.

Ferah tedavi: Nane çayı

Sindirim sisteminde var olan sıkıntıları yok edebilmek için en etkili ve ferah yollardan biri nane çayıdır. Hem şişkinliği azaltan hem de sindirim sistemini harekete geçiren bu çay, mide bulanması rahatsızlığına da iyi gelir.

Ağrı kesici alternatif: Zencefil çayı

Vücutta var olan krampların, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının azalması konusunda aktif rol oynayan zencefil çayı, sindirim sistemini harekete geçiren en etkili bitkisel yollardan biridir. Dolaşım sisteminizi uyarma işlevi üstlenen bu bitki,vücudun düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Kramplara en iyi gelen tarif: Rezene çayı

Hem başta hem midede hemde bağırsaklarda meydana gelebilen krampların tedavisinde kullanılan rezene çayı, yemeğin ardından yaşanılan şişkinliklere de iyi gelir.

Toksinlere veda etmek için en etkili yöntem: Kuşburnu çayı

Grip tedavisinde sıklıkla başvurulan bir bitki olan kuşburnu, bağırsaklara da oldukça iyi gelen bir bitkidir. Günde iki bardak içilmesi tavsiye edilen kuşburnu çayı, içeriğindeki bileşenler sayesinde vücuttaki toksinlere veda edilmesini sağlar.Bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olan bu çay, rezene çayı ile benzer şekilde yemek sonrası şişkinliğin azalması konusunda da yardımcı olur.

Hem tatlı hem ekşi ilaç: Elma çayı

İçerisine tarçın gibi çeşitli baharatları ekleyerek de tüketebileceğiniz elma çayı,hem tatlı hem de ekşimsi tadı sayesinde hem lezzetli hem de oldukça faydalı bir bitkisel tariftir. İçerdiği vitaminlerin çeşitliliği sayesinde bünyeye pek çok açıdan fayda sağlayan bu çay, kalori yakmayı hızlandırma özelliğinin yanı sıra içerisindeki lifinden gücü sayesinde de kabızlığı yok eder.

scroll to top