Close

Keten tohumunun 6 mucizevi etkisi

Keten tohumu, hayvansal kaynaklı Omega-3 ve Omega-6 eşdeğer içeriğiyle birçok hastalığın tedavisinde kullanılabildiği gibi beyin sağlığını arttırması, bağışıklık sistemini geliştirmesi, kalp hastalıkları riskini azaltması gibi sağlığa faydaları oldukça fazladır. Ayrıca uzmanlar tarafından gebelik dönemindeki annelere ve anne karnındaki bebeklere önerilmektedir. Uzun vadeli emilim süresiyle tok tutarken içerdiği yağ asitlerinin yüksek enerji vermesiyle zayıflamak isteyenlerin besin listesinde bulunması gereken bir öğedir.

Keten tohumu nasıl tüketilir?

Keten tohumunu aktarlardan tohum ya da toz halinde temin edebilirsiniz ya da tohum olarak alıp ihtiyacınız olduğunda blender’dan geçirerek toz haline getirebilirsiniz.

Keten tohumunu çiğneyerek tüketebilirsiniz. 1-2 tatlı kaşığı keten tohumunu çiğneyip ardından su içmeniz yeterlidir.

 

  • Sporcular ya da spor yapan kişiler enerji vermesi ve kas kayıplarını önlemek için keten tohumunu toz halinde tüketebilir. 2 tatlı kaşığı keten tohumu tozunu su ile ya da smoothielerinize katarak alabilirsiniz. Sıvı ile beraber alındığında sindirim sistemine hemen girerek spor için ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak ve spor sırasında daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacaktır.  
  • Akşamları spor yapıyor ya da zayıflama programıyla çalışıyor iseniz gece metabolizması nedeniyle yatarken yakmaya devam ettiğiniz kaloriler sabahları aşil tendonu ve kalça bağ kısmında şiddetli ağrılar meydana getirebilirler. Bunun engellemek için geceleri yatmadan 1 tatlı kaşığı keten tohumunu çiğneyip üzerine su içerek tüketebilirsiniz. Bu sayede keten tohumu uzun süreli emilerek gece boyunca ihtiyacını olan yakılacak enerjiyi sağlayacaktır.
  • Keten tohumu yağ yıkımını hızlandırır. Spordan önce kimyasal yağ yakıcı almak yerine 3 tatlı kaşığı keten tohumu ya da keten tohumu tozunu bir bardak su ve tercih ettiğiniz kadar bal ile 5 dakika kaynatarak tüketebilirsiniz.
  • Kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız ya da kötü kolesterolünüz varsa açlık krizlerinizi keten tohumuyla bastırabilirsiniz. Kısık ateşte 3 dakika pişireceğiniz keten tohumu yağ asitlerinin bir kısmını kaybedeceği için sağlıklı da olsa daha az yağ oranına sahip olacaktır.
  • Keten tohumunu yemek, salata, yoğurt gibi günlük rutinde tükettiğiniz yiyeceklere katabilirsiniz; ekmek yapabilirsiniz. Böylece daha az yemekle daha tok hissederek sofradan kalkabilirsiniz.
  • Toz keten tohumunu un yerine bisküvi ve kurabiyelerinize katabilir, daha az kalori alırken hem daha erken doyup hem de tok kalarak tatlı krizlerinizi fırsata çevirebilirsiniz.
scroll to top