İçindekiler
Bebeğinizin 7. ayına girmesiyle birlikte nelerle karşı karşıya geleceğinizi bilmeniz hem bebeğiniz için hem de sizin için önemlidir. 7. ayına gelen bir bebeğin gelişim süreci nasıl olur, beslenmesinde neler değişecektir, neler yapmanız gerekir? İşte merak edilen tüm detaylar:
7 Aylık Bebek Gelişiminde Bilmeniz Gerekenler
- 7 aylık bir bebek keşfetme ve merak duygularının en üst noktaya ulaştığı dönemdedir. Yeni besin tatlarıyla birlikte etrafta bulunan tüm nesnelere dokunarak onda oluşturduğu hissi öğrenmek ister.
- El becerilerinin gelişmesiyle sizin yediğiniz her şeyi yemek isteyebilir. Çatallara, kaşıklara veya ellerine alabilecek herhangi bir nesneyi ellerine alıp kullanmaya çalışabilirler.
- Ses tonlarında oluşan değişkenliği keşfettikleri için bu dönemlerde kızdığı zaman veya istediği şeylerin olması adına bağırıp ağlayabilirler.
- Bu dönemde istediklerini yaptırmak için ellerinden geleni yapacaklardır.
- Uyku düzenleri eskisi gibi olmaz ve değişimler gösterir.
- Artık gün içinde harcadığı enerji eskisine oranla daha fazla olacağı için aralıksız uykunun tadını sizde onunla beraber çıkarabileceksiniz. Fakat unutmayın ki uyuyarak topladıkları bu enerji sizi gün içinde baya bir yorabilir.
- Bebeğiniz bu ayında özgürlük alanını büyüterek daha fazla alana sahip olur. Artık emekleme zamanı gelmiştir.
- Bu aylarda bebekler bir yere ulaşmak için size ihtiyaç duymamaya başlarlar. İlk kez bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek bebekler için büyük bir zaferdir.
- Bu dönemde emeklemeye başladığı için bebeğinizin oturuşundan yatışına her türlü hareket becerileri önceki aylara göre artar. Hareket alanın artması demek keşfedecek daha çok alan demektir.
Bebekler artık bu dönemde gitmek istedikleri yere kendileri gidebildikleri için merak etme duyguları daha da artar. Koltuktan destek alarak ayağa kalkmayı denedikleri ay işte tam da bu aydır.
7 Aylık Bebek Hakkında Önemli Noktalar
– 7 aylık bebek artık desteksiz oturmaya başlayabilir.
– Bu dönemlerde bebeğiniz kendi etrafında dönme becerisi kazanır ve bileklerini kullanarak kendilerine yön verebilirler.
– Bu dönemlerde istedikleri şeylere kolaylıkla ulaşabileceklerdir. Bu sebepten ulaşabileceği noktalara dikkat etmeli ve gözetiminizi sıklaştırmalısınız.
–7 aylık bir bebek artık kendisi ile oyun oynadığınızı kavramıştır artık sizinle oyun oynadığının bilincinde olarak size cevaplar vermeye çalışabilir.
–Artık kendi adını benimser ve seslendiğinizde bakacaktır. Artık kendi sesini dinlediği gibi başka sesleri dinleyip tanımlayabilir ve artık zihninde bir yere koyar.
–Bu dönemde aile bireylerini tanır ve diğer insanlardan ayırt edebilecek kıvama gelmiştir.Size bağlılığının arttığı bir dönemdir.
–Bu ayda merak duygusu çok arttığı için zararsız veya zararlı ayırt etmeden keşfetmek isteyecektir. Zararlı şeylere yaklaştığı anda sakin ve güzelce ‘Hayır’ demeniz onun uzaklaşmasını sağlar. Eğer uzaklaşmazsa ona güzel bir şekilde anlatmalısınız.
–O da artık sofrada yanınıza oturabilir ve yiyebileceği sofrada bulunan yemeklerden verebilirsiniz.