Close

En iyi yerli Türk filmleri

En iyi yerli Türk filmleri

En iyi yerli Türk filmleri

En iyi yerli Türk filmleri hangileri ? Türk filmleri her dönem izleyicimizin beğenerek izlediği yapımlar olmuştur. En iyi kadın ekibi olarak  bizler de sizlere fikir vermesi için en iyi ve en çok sevilen yerli filmleri derledik. İşte en iyi kadının en iyi ve en çok sevilen yerli filmler listesi. En iyi yerli Türk filmleri için listemize bakmadan geçmeyin.

İnsanlar sinemaya alternatif olarak özellikle son birkaç yılda dijital platformlara yöneldi. Bu durumun da film dağıtım sürecini daha kolay hale getirmesinden kaynaklı, film izlemeyi seven insanlar için daha çok film seçeneği sunulmasına sebep oldu.

Kendisine dijital bir dizi/film izleme platformunda yer bulamayan veya yer bulmak istemeyen yapımlar da, sinemaların pandemi sürecinden dolayı uzun bir aradan sonra açılmasıyla, seyircilerle bir araya gelme fırsatı buldu. İşte hem Mubi, Netflix gibi dijital platformlarda yayınlanan hem de sinemalarda vizyona giren son 1 yılın izlenmeye değer en iyi yerli Türk filmlerini sizin için derledik!

En iyi Türk filmleri 

En iyi Türk filmleri Hangileri ? Her ne kadar kendimizi çok yukarda görmesek de, Türk sineması geçmişinden bugüne gerek dünyada gerek ülkede ses getiren çok iyi işlere imza attı. Eşkıyadan, Babam ve Oğlum’a en iyi Türk filmlerini sizler için sıraladık. Önce keyifli okumalar, sonra da keyifli izlemeler 🙂

Televizyon başında Türk filmi izleyerek saatlerini geçirenler burada mı peki en iyi Türk filmleri hangileri? Günümüz yapımlarından Yeşilçam klasiklerine kadar Türk sinemasındaki sayısız eser arasından en beğenilenleri listeledik. Komediden drama tüm zamanların en iyi Türk filmlerini görmek için listeye mutlaka bakın.

En iyi yerli Türk filmleri
En iyi yerli Türk filmleri

Eşkıya

‘Sevdanın karşısında ne önemi var hayatın’ cümlesiyle hâlâ akıllarda olan 1996 yılı yapımı Eşkıya, Yavuz Turgul’un ve Türk sinemasının en beğenilen filmlerinden. Şener Şen ve Uğur Yücel’i bir araya getiren Eşkıya, farklı bir dram hikâyesi. Dağlarda eşkıyalık yaptığı için 35 yılını hapiste geçiren Baran, en yakın arkadaşının kendisini hapse attırdığını ve sevdiği kadınla evlendiğini öğrenir. İntikamını almak için İstanbul’a geldiğinde ise onu çok farklı bir manzara beklemektedir.

Aile Arasında 

Senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı, Demet Evgar, Engin Günaydın, Erdal Özyağcılar’ın başrolünde olduğu Aile Arasında harika bir komedi filmi. 20 yıl süren mutsuz ilişkilerinin ardından yolları kesişen Solmaz ve Fikret, mecbur kalıp eş rolüne girerler. İstanbul-Adana arasında geçen film, replikleriyle hatırlandıkça güldüren filmlerden.

Babam ve Oğlum 

Çağan Irmak imzalı Babam ve Oğlum’u izlemeden önce ağlamaya hazır olun. Baba ve oğul ilişkilerine odaklanan film duygusal sahneleri, replikleri ve tarihi geçmişin aileler üzerindeki etkilerini ele alışıyla eleştirmenlerden tam not almıştı. 1980 darbesiyle başlayan Babam ve Oğlum, doğumda eşini kaybedip oğluyla hayatta baş başa kalan Sadık’ın yıllar sonra Ege’deki evine; küs olduğu babasının yanına dönmesini konu alıyor.

Hababam Sınıfı

Rıfat Ilgaz’ın aynı adı taşıyan kitaplarından uyarlanan Hababam Sınıfı, çekilmesinin üzerinden neredeyse 50 yıl geçse de hâlâ çok seviliyor. Kel Mahmut, İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit gibi karakterle renklenen filmin devam filmleri ise şunlar: Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Tatilde.

Yedinci Koğuştaki Mucize 

Kore yapımından uyarlama olan Yedinci Koğuştaki Mucize izleyen herkesten tam not alan özellikle yurtdışında oldukça ses getiren bir film. Orijinal filme göre senaryosundaki detaylarla farklılaşan ve Aras Bulut İynemli’nin oyunculuğu ile öne çıkan film, Türk sinemasında ağlama garantili filmlerden. Ege kasabasında yedi yaşındaki kızı ve babannesiyle yaşayan zihinsel engelli Memo, hiç suçu yokken bir iftira ile hapishaneye atılır. Bir yandan adaleti bulmaya çalışırken bir yandan da hayatın onun için getirdikleriyle mücadele eden Memo’nun hikâyesini izlerken duygulu anlar yaşamaya hazır olun.

En iyi yerli Türk filmleri
En iyi yerli Türk filmleri

Yahşi Batı 

1881 yılında, padişahın hediyesini Amerika başkanına vermek üzere yola çıkan Aziz ve Lemi, hediyeyi Apaçilere kaptırınca macera başlar. Padişahın hediyesi olan elması bulmak için farklı bir strateji çizen ikiliyi, birbirinden komik ve heyecanlı maceralar beklemektedir.

Neşeli Günler

Türk sinemasının en beğenilen filmlerinden biri kesinlikle Adile Naşit ve Münir Özkul’un turşu suyu kavgasıyla başlayan Neşeli Günler filmi. Altı çocuklu ve sürekli kavga eden Kazım ve Saadet, bir gün çocukları aralarında paylaşarak yollarını ayırırlar. Yıllar sonra artık yetişkin olmuş kardeşler birbirini bulunca eski eşler de konuşmak zorunda kalırlar.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu 

1,51 cm boyuyla kaldırdığı 340 kiloluk halterlerle olimpiyat madalyaları kazanan Naim Süleymanoğlu’nun başarılarına bir de politik açıdan bakmak isterseniz bu filmi mutlaka izlenecekler listenize ekleyin. Bulgar Türkleri’nin 1980’lerde gördüğü baskıyı, Naim Süleymanoğlu’nun başarı hikâyesini ve özellikle Londra’dan Türkiye’ye gelme yolculuğunu konu alan film izleyenlerden tam not alıyor.

Ağır Roman 

1997 yılı yapımı Mustafa Altıoklar filmi Ağır Roman, Müjde Ar ve Okan Bayülgen’in oyunculuğu ile uzun yıllar konuşuldu. İstanbul’un arka sokaklarında geçen film, araba tamirciliğinden mahalle kabadayılığına geçiş yapan Salih’in kendini bulduğu aşk üçgenini ve yeni dengeleri ararken yaşadığı çıkmazı anlatıyor.

Kış Uykusu 

Cannes Film Festivali’nden iki ödülle ayrılan Kış Uykusu, Nuri Bilge Ceylan filmlerinden. Şehir hayatını bırakıp babasından kalan oteli işletmek için Kapadokya’ya giden Aydın, kişisel sorunları olan herkese uzak olan biridir. Hayata dair hiçbir sorumluluk alamayan Aydın bir şekilde hayatın üstesinden gelmelidir.

Mavi Boncuk 

Emel Sayın, Tarık Akan, Münir Özkul, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe ve Adile Naşit’i bir araya getiren film senaryosu ve şarkılarıyla sıcacık bir hikâye. Gazino sahibinden intikam almak için assolist Emel Sayın’ı kaçıran beş arkadaş karşılarında beklemedikleri kadar iyi bir kadın bulurlar. Birbirlerine alıştıktan sonra ise Emel Sayın’dan ayrılmak hiçbiri için kolay olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top