Close

Boğaz ağrısına iyi gelen doğal yöntemler

Boğaz ağrısı çeşitli hastalıkların belirtileri olarak insanlarda kendini gösterebilir. Bu tıbbi bir hastalık olabilecekken alerjik bir durumun semptomu da olabilir. Bu ağrı, beslenmenizi olumsuz etkiler, yeme ve içme de zorlanırsınız. Aynı zamanda yutkunmakta ve nefes alıp vermede de zorluklar yaşayabilirsiniz. Boğaz ağrıları enfeksiyon kapma sonucunda oluşabilir ve kışın ağırlıkta olsa da her mevsim risk vardır. Bu ağrıları ilaç kullanmadan evde bitkisel ve doğal yollarla önlemek mümkündür.

Adaçayı

Adaçayı içim kolay olan boğazı yumuşatmayı sağlayan doğal bitki çayıdır. Özellikle soğuk algınlığına bire bir olan bu çayın vücuda birçok faydası vardır. Adaçayı içeriğinden dolayı balgam söktürücü özelliğe sahip olmakla birlikte vücudun sıcaklığını artırarak terleme yolu ile bakterileri vücuttan atmayı sağlar. Bu sayede boğaz ağrısına sebep olan hastalığa karşı direnç oluşturmuş olursunuz. Eğer gribal bir durumunuz varsa ve bu durum boğazınıza acı veriyorsa adaçayı içerek boğazınızı yumuşatabilirsiniz.

Yapımı:
Adaçayını hazırlamak için 2 çay kaşığı adaçayına ve 1 bardak içme suyuna ihtiyacınız var. 2 çay kaşığı ada çayının üzerine kaynatmış olduğunuz 1 bardak suyu ilave edin ve 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. İçime hazır olan adaçayınızın içerisine dilerseniz limon, bal ya da tarçın ekleyebilirsiniz. Bu iyileştirici çayın etkisini daha da artıracaktır.

Papatya çayı:

Papatya çayı, gribal durumlarda oluşabilecek boğaz ağrıları için çok iyi bir doğal ilaçtır. Papatya çayının vücudu dinginleştirici özelliği bulunmaktadır ve boğazdaki yanmaları yumuşatarak rahatlamanızı sağlayacaktır.

Yapımı:
1 bardağın içerisine 2 tatlı kaşığı kuru papatya ekleyin ve üzerine kaynamış içme suyu ilave edin. Daha sonra çayı 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. İçime hazır olan papatya çayının içerisine arzuya göre limon ya da bal karıştırabilirsiniz.

Okaliptüs çayı:

Okaliptüs bitkisi yoğun bir ferahlatıcı etkiye sahiptir. Keskin kokusu sayesinde nefes açıcı özelliği vardır. Okaliptüs çayı boğazı yumuşatarak yatıştırır aynı zamanda sinüzite ve bronşit ağrılarına da etki etmektedir. Boğaz ağrılarınızın tedavisi için evde hazırlayabileceğiniz en etkili çaylardan birisi okaliptüs çayıdır.

Yapımı:

1 bardak içme suyunu kaynatıp içerisine 5 tane okaliptüs yaprağı ilave edip 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Çay demlendikten sonra içime hazır olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top