Close

Anne adaylarının en çok tercih ettiği bitki çayları

Anne adaylarına hamilelik sürecinde hangi bitki çayları eşlik etmeli?

  • Papatya çayı, sakinleştirici etki yaratır. Gaz gidermeye yardımcı olur ve bağırsak ağrılarını azaltmaya katkı sağlar.  4 – 5 adet kuru papatyayı demleme kabında 5-10 dakika beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
  • Nane çayı, özellikle hamileliğin ilerleyen haftalarında oluşmaya başlayan bebeklerin saçları annelerde mide yanması ve mide bulantılarına sebebiyet verir.. Nane çayı bu dönemde rahatlatıcı bir etki gösterir. Bağışıklık sistemini düzene sokmak ve güçlendirmek adına bağırsakları rahatlatır. Demleme şekli papatya ile aynıdır.
  • Zencefil çayı, hamileleri zor durumda bırakan mide bulantıları için tavsiye edilir.
  • Elma ve elma çayı, özellikle kış aylarındaki gribal enfeksiyon ve mide yanmalarını, bulantıları önler.
  • Melisa yaprağı, hormonsal olarak gerilen sinirlerin yatışmasına, yumuşamasına yardımcı olur. Bu dönemde uykuya dalma sorunlarının üstesinden gelmeye katkı sağlar. Bağırsak gazlarını giderir. 5-10 arası melisa yaprağını 5-6 dakika demleyerek tüketebilirsiniz.
  • Ihlamur çayı, gribal enfeksiyon anne adayları için bu dönemi zorlaştırır ve bağışıklığın düşmesine neden olur. Anne adayı bir demlik kaynar suya atılan bir tutam ıhlamurun 5-6 dakika demlenmesinin ardından çayımızı tüketebilir. Böyle bu risk en aza indirgenmiş olur.

Hamilelik gerek anne adayları ve bebek için gerekse hamile yakınları için hassasiyetin en üst plana çıktığı dönemdir. Bu dönemde hamileler hem aldıkları gıdalara hem de kullandıkları ilaçlara dikkat etmelidir.

İlaç kullanan anne adayları doktorları eşliğinde bitki çayı tercihlerini yapmalı ve bir günde birden fazla bitki çayı tüketmemeli, aynı bitki çayını ise 2 fincan fazla içmemelidir.

Hamilelikte kesinlikle tüketilmemesi gereken çaylar nelerdir?

Ahududu yaprağı , anne adayları için sakınılması gereken başlıca bitki çaylarındandır. Ebelerin geçmiş yıllarda hamilelerin doğum sancılarını azaltmak için ahududu yaprağı kullandığı bilinir.

Civanperçemi, anason, ebegümeci, ısırgan ve rezene çayları düşük tehlikesi yarattığı için tavsiye edilmemelidir.

Karayılan otu, menstrual döngüyü desteklediği için tehlike arz eder.

Sarı kantaron , oğul otu, yaban mersini, biberiye  ve fesleğen anne adayları için erken doğuma sebep olabilir. Bu riske maydanoz fazlası ile eşlik eder. Aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Kanamayı ve düşük riskini tetikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top