En iyi dermaroller markaları 2022 nelerdir? Yüzünde delikli sivilce izleri bulunan, birtakım cilt sorunlarıyla mücadele eden veya saç dökülmesi sorunu karşısında bir şeyler yapmak isteyen kişiler için en iyi dermaroller markaları 2022 çeşitlerini kullanmak; faydalı bir çözüm yöntemi olacaktır. Dermaroller piyasasında çok fazla titanyum ve sertifikalı ürün bulunmaktadır.
Bu ürünler arasından hangisinin en iyi olduğu konusunda insanların aklında birtakım şüpheler vardır. Hangi dermarollerin satın alınması; bir nevi kişinin yaşadığı sorun ve sorunun ciddiyetiyle yakından alakalıdır.
Dermaroller ile vücudun tamir süresini tetikleyebilir ve pratik kullanım kolaylığı ile cildinizdeki değişimi hissedebilirsiniz. Uzak Doğu’da çok eski zamanlardan beri kullanılan silindir şekilli cilt aparatı olan dermaroller, tüm dünyada merak uyandırmaya devam ediyor.
Peki, son dönemlerde adını sıkça duymaya başladığınız dermaroller nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? En iyi dermaroller markaları 2022 nelerdir? Bu soruları merak ediyorsanız, dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan hemen dermaroller hakkında detaylı bilgi vermeye geçelim!
ZGTS Dermaroller
En iyi dermaroller markaları 2022 gözdesi olarak dikkat çekmektedir. 192 iğneliden tutun da 540 iğneli olanlara kadar birçok farklı ürünün marka içerisinde yer aldığına değinmek gerekir.
Dr. Pen Dermaroller
Dr. Pen dermaroller; birçok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır. Ürünün 540 iğneli olanlarından tutun da daha düşük ve yüksek sayıda iğneye sahip olan çeşitleri bulunmaktadır. Dr. Pen ürünlerinin yüz ve vücut için kullanılmasına rastlanmaktadır.
Myroller Dermaroller
En çok kullanılan Dermaroller markalarıarasında bulunmaktadır. Çeşitli iğne seçeneklerinin bulunduğuna değinmek gerekir. Myroller markasını kullanan kişilerin bilhassa saç için ürünü satın aldığına ve vitaminlerle destekleyerek kullandıklarına rastlanmaktadır. En iyi dermaroller markaları 2022 listemizin baş tacıdır
Dermaroller Kullanım Bölgeleri
Amaç deri altının uyarılmasını sağlamak ve deri altına uygulanan tedavilerin daha iyi sonuç vermesini sağlamaktır. Ülkemizde son zamanlarda hem evlerde kişilerin kolaylıkla yapabileceği bir uygulama oldu hem de kliniklerde birçok tedaviye takviye olarak profesyonel ellerce kullanılmaktadır. Vücuttaki ihtiyaç halindeki her bölgeye uygulama yapılabilir.
Kullanım sırasında dikkat etmeli, cildi tahriş edip yaralanmasına sebep olmamak gerekir. Birden fazla aynı bölgede dermaroller gezdirirken dikkat etmeli kanama olmadan uygulama yapılmalıdır. Özellikle bahar ve kış aylarında yapılması tavsiye edilir. Yaz aylarında tavsiye etmiyoruz.
- Yüz bölgesi,
- Vücut bölgesi,
- Saç derisi,
- Bacak ve kol bölgesi,
- Göz çevresi.
Evde Dermaroller ile Çatlak Tedavisi için Birkaç Öneri
- Tüm bölgeye aynı anda değil parça parça uygulama yapın.
- 2 veya 2,5 mm’lik dermaroller kullanın.
- Ayna karşısında uygulama yapın.
- Sabırlı davranın, düzenli olarak uygulama yapmaya devam ederseniz, güzel sonuçlar elde etmeniz mümkün.
Yara izi ve selülit tedavisinde de kullanılan dermaroller, belli aralıklarla cildi canlandırmak için uygulanabilir. İğnelerin iyileştirici gücü Uzakdoğu kültüründe birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Dermaroller bu geleneğin bir devamı olarak cilt bakımında uygulanmaya başlar. Teknoloji ile birleşmesinin ardından dermapen ve altın iğne gibi çeşitli versiyonları ile cilt bakımında harikalar yaratmaya devam eder.
Dermaroller Nasıl Dezenfekte Edilir?
Kullanmadan önce ve sonra muhakkak alkol ya da tıbbı dezenfektan ile temizlenmelidir.
Dermaroller Ne Sıklıkla Kullanılır?
0,5 mm ile uygulama yapıyorsanız 1 hafta/ 15 gün arayla kullanabilirsiniz daha geniş iğneler ile çok sık uygulama önerilmez.
Dermaroller Sonrası Ne Sürülür?
Cilt tipinize ve cildin gereksinimine göre mümkün olduğunca saf ve temiz içerikli ürünler kullanmalısınız. Dermaroller Hyaluronik asit birlikteliği nem bombası etkisi yaratacaktır.
Dermaroller nedir? Ne işe yarar?
Dermaroller nedir? Ne işe yarar? Kökeni uzak doğuya dayanan, geleneksel cilt bakımı tedavileri arasında yer alan bir ekipmandır. Bir tekerlek şeklinde basit makineye 0,2 ve 1 milimetreye varan minik iğnelerin yerleştirildiği tekerleklere verilen isimdir. Dermarollerlar aslında deri altına nüfuz etmesi gereken cilt bakım kremi ve yağ gibi ürünlerin deri altına daha kolay ve hızlı girebilmesini sağlarlar.
Cilt zamanla çevresel faktörlerle, makyaj ile, yanlış beslenme ile eski sağlığını kaybeder ve gözenekler açılmaya, ciltteki hyaluronik asit azalmaya başlar. Bu sebeplerden dolayı birçok işlemler yapılır cilde yapılacak uygulamaların başında dermaroller işlemi gelir. Genellikle kollajen sentezi ve diğer cilt bakımı kremi ürünlerinin deri altına girişi için sıklıkla kullanılır. Evde kolayca siz de uygulayabilirsiniz. Buradaki Dermaroller nedir? Ne işe yarar? Sorusunu aslında kısaca şu şekilde özetleyebiliriz;
Cildinizin altına girmesini istediğiniz krem ya da yağı yüzünüze sürersiniz, dermaroller ile cildinizin üzerinden hafifçe geçersiniz ve bu ürün cildinizin altına kolayca girer. Ayrıca bu mikro iğneler vücudunuza girdiğinde boyutuna bağlı olarak cildi yenilenmesi için uyarır.
Yani çok küçük gözle görünmeyen minik yaralar sayesinde cildiniz kendini onarmaya çalışır, bu sebeple cildiniz hızlıca yenilenmiş olur. Dermaroller son dönemlerin en popüler evde uygulanabilen pratik bir cilt bakım işlemidir. Ucunda 0,5/ 2,0mm arasındaki ölçülerde yaklaşık 60 mikro iğneden oluşan el aparatıdır. Ucundaki iğneler silindir başlığın üzerinde bulunur ve dönerek hareket ederler. Dermaroller’ın her hareketinde ucundaki iğneler cilde nüfus ederek işlemi başlatmış olurlar.
İğne boyları ve derinlikleri cilt üzerinde uygulanacak bölgeye göre değişir. Örneğin; göz çevresi hassas bir deriye sahip olduğu için en küçük iğnelerin bulunduğu başlık kullanılmalıdır. Başlık ucundaki mikro iğnelerin cilde hasar vermemesi ve alerjik duruma sebep olmaması için mutlaka titanyum olmalıdır. Titanyum iğneler paslanmazlar.
Dermaroller, üzerinde çok sayıda ince ve küçük iğnenin bulunduğu silindir şeklinde, elde taşınabilen bir aparattır. Diğer bilinen isimleri ile “skinroller”, “mesoroller” veya microneedling” de denilmektedir. Dermaroller’ın üzerinde bulunan iğne sayıları ve büyüklükleri uygulama yapılacak bölgeye, sorunun büyüklüğüne, yaşa bağlı olarak değişkenlik gösterir. Dermaroller nedir? Ne işe yarar? sorusuna cevap arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Dilerseniz bu konuda daha detaylı bilgiler vermeye başlayalım!
Dermaroller aparatı cilt üzerinde küçük kanallar açarak kök hücre ekstresinin cilt altına geçmesine yardımcı olur. Ayrıca kolajen üretimini tetikler, cildin kendi kendini yenilemesine katkı sağlar. Uygulanan cilt bakım ürünlerinin etkinliğini arttırıcı etkiler de gösterebilir.
Dermaroller’ı kullanmadan önce dezenfekte spreyi ile temizlemeniz ve iğneleri herhangi bir yüzey ile temas ettirmemeniz önerilir. Uygulayacağınız bölgeye dermaroller dik gelecek şekilde tutarak ve hafifçe bastırarak uygulama yapmanız son derece önemlidir.
Yavaş hareketlerle uygulama yaparak iğnelerin daha derine inmesine yardımcı olabilirsiniz. Uygulama yapacağınız bölgeye en az 5, en fazla 8 defa dermaroller uygulayın. Dermaroller’ı kullanmadan önce uygulayacağınız bölgeye ampul, sonrasında ise krem ve losyon sürerek kızarık ve tahrişlerin önüne geçebilirsiniz.
Yaklaşık olarak 20 dakika kadar dermaroller kullanımı yapabilirsiniz. Uygulama sonrası yaz kış en az 30 SPF güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemeniz önerilir. Dermaroller nedir? Ne işe yarar? Sorularınızı sizler için yanıtladık umarım faydalı olmuşuzdur.