Close

En iyi 5 SSD markası

En iyi 5 SSD markası

En iyi 5 SSD markası

En iyi 5 SSD  markası Hangisi ? Artık Hard Disk(HDD) dönemi kapandı. Yeni bilgisayar sahipleri çok daha iyi bir performans için katı hal sürücülerini yani Solid State Drive(SSD)’ları tercih ediyor. 2022 yılında En iyi 5 SSD markasının bilgisayarınızda olması çok önemlidir. İhtiyaçlarınıza göre alabileceğiniz en iyi SSD tercihlerini bu yazımızda derledik.

Bir oyun bilgisayarı oluştururken, çoğunlukla GPU’ya ve CPU’ya odaklanmış ve depolama birimlerini geri plana atmış olabilirsiniz. Tüm verileriniz burada saklandığı için ve bilgisayarınızın performansını etkileyen en önemli bileşenlerden biri depolama birimleri olduğu için bu yapmamanız gereken bir hata. SSD hakkında aşina olmadığınız birçok terim ve bilgi olabilir. Bu yazıda En iyi 5 SSD markası Hangisi ve diğer sorularınızı netleştirmeye çalışacağız.

Piyasadaki en ucuz SSD’ler bile bilgisayarınızın hem normal hem de oyun performansını artıracaktır. Ancak en ucuz SSD’yi almak ne kadar doğru? En iyi 5 SSD  markası Hangisi ? Bilgisayarınız için en uygun SSD’leri bu rehberimizde bulabilirsiniz

SSD Nedir?

SSD, Solid State Drive, Türkçesi katı hal sürücüsü olan veri depolamak için kullanılan bir donanımdır. Bilindiği üzere bilgisayarların depolama kısmında genellikle HDD (sabit disk) kullanılıyordu. Fakat SSD’ler, sundukları özellikler ile artık sabit disk devrini kapatmaya başladılar diyebiliriz.

HDD, verileri üzerinde dönen diskler sayesinde depoluyor. Yani mantıken diskler dakikada ne kadar çok dönerse HDD’ler o kadar fazla veri depoluyorlar. SSD’lerin çalışma düzeneğine göre HDD’lerin çalışma sistemi çok ilkel kalıyor. 

SSD Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

SSD seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut. Özellikle çoğu laptop kullanıcısı, SSD satın almak istediklerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmiyorlar. Bu yüzden de aldıkları SSD’lerden tamamen verim alamıyorlar. Hatta yanlış SSD türü seçiminden dolayı SSD’yi kullanamayabiliyorlar. En iyi 5 SSD markası Hangisi sorularınız İçin yazımızı okumaya devam edin.

Bu gibi durumlarla karşılaşmamanız için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcut. Bunlar: SSD Türü: Bir SSD almaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta SSD’nin türü olmalı. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey anakartınızın hangi SSD türünü desteklediği olacak.

Örneğin SATA SSD türünden bahsetmiştik. SATA SSD’lerin SATA 2 ve SATA 3 olmak üzere iki çeşidi mevcut. Bazı anakartlar, SATA 2 girişini desteklerken bazı anakartalar ise SATA 3 girişini destekliyorlar. Bu yüzden de SSD almaya karar verdiğinizde anakartınızın desteklediği SSD türlerine hâkim olmanız gerekiyor.

SSD Kapasitesi: Bir diğer önemli nokta ise SSD kapasitesi oluyor. SSD’ler, mevcut piyasada biraz pahalı olabiliyorlar. Bu yüzden de donanıma gereksiz para ödememek için ihtiyacınızı karşılayacak donanımlar seçmeniz gerekiyor. Örneğin giriş seviyesindeki 120 GB kapasiteli SSD’ler 150-200 TL aralığındayken üst düzey 4 TB kapasiteli SSD’ler 8000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu yüzden ihtiyacınızı karşılayacak kapasitede bir SSD seçmeniz bütçeniz için yararlı olacaktır.

Okuma ve Yazma Hızları: Okuma ve yazma hızları temel olarak SSD’nin hızını temsil ediyorlar diyebiliriz. Bu yüzden de mantıken okuma ve yazma hızı arttıkça SSD’lerin ücretleri de artıyor. Bir SSD seçerken, ne kadar hızlı bir SSD’ye ihtiyacım var sorusunu kendinize sormanız gerekiyor. Çünkü ihtiyaç duymayacağınız güçteki bir SSD’ye para vermek bütçeniz için sıkıntı yaratabilir.

Hangi marka SSD daha iyi 

Hangi marka SSD daha iyi ? Bilgi işlem konusuna hakim olan en iyi SSD’lerile artık yavaş, sesli ve güvenilmez sabit diskleri kullanmak zorunda değilsiniz. Neyse ki en iyi SSD’ler fiyat olarak çok da pahalı değiller. Bilgisayarınızın içinde hala eski tip harddisklerden birine sahipseniz, sağlam bir SSD satın almayı düşünebilirsiniz. Peki ama  Hangi marka SSD daha iyi ? En iyi SSD markası hangisi ? gibi sorular aklını kurcalıyorsa sizin için gerekli araştırmayı yaptık. Hangi marka SSD daha iyi ? Araştırmasını yaptık ve bunun sonucunda 2022 ‘nin en iyi SSD markalarını listeledik.

Tam olarak güçlü olmayan bir bilgisayarınız var mı? Endişelenme; En iyi SSD’lerin sunduğu en yüksek hız artışından yararlanmak için en iyi bilgisayarlardan birine ihtiyacınız olmayacak . En iyi Ultrabook’lar , benzersiz dayanıklılıkları ve hızları sayesinde, en iyi SSD’lerden yararlanmak için pratik olarak tasarlanmıştır. 

Şu anda piyasada birçok yüksek kaliteli SSD vardır. bu da en sağlam SSD‘nin hangisi olduğunu bulmanın daha zor olacağı anlamına gelir. Sonunda, bütçenizi ve gereksinimlerinize bakılmaksızın, hangi SSD daha iyi olduğunu içeriğimizi inceleyerek bulabileceksiniz. Hangi marka SSD daha iyi ? listeye girdikten sonra en iyi SSD markası hangisi bulmuş olacaksınız.

 

Adata XPG Gammix S50

Okuma ve yazma tarafında sırasıyla 5000MB – 4400 MB / s hızlarınaçıkabilen Adata XPG S50G, PCIe 4.0 teknolojisini kullanıyor. Ayrıca 750.000 IOPS okuma ve yazma değerine sahip bu SSD, üst seviye bir deneyim vaat ediyor. Üzerinde kendi soğutucusu ile gelen SSD’yi PCIe 4.0 teknolojisi ile kullanmak için Z590, B550 ve X570anakart modellerinden birine sahip olmanız gerekiyor.

En iyi 5 SSD markası
En iyi 5 SSD markası

Corsair Force MP600

Adata XPG S50 gibi PCIe Gen 4.0 x4arayüzünü kullanan Corsair Force MP600, 4.950 MB/s okuma ve 4.250 MB/s yazma hızlarına sahip. Ancak ürünün 500 GB modeli, 1 TB ve 2 TB modellere kıyasla 2.500 MB/s yazma hızına sahip. TLC teknolojisini kullanan SSD, rastgele yazma ve okuma tarafında sırasıyla 600.000 ve 680.000 IOPSdeğerlerine sahip

 

En iyi 5 SSD markası
En iyi 5 SSD markası

 

Gigabyte Aorus GP

3D TLC teknolojisini kullanan Aorus GP modeli, piyasaya sürülen ilk PCIe 4.0 SSD’ler arasında yer alıyor. Sıralı okuma – yazma hızlarında sırasıyla 5000 MB / sve 4400 MB / s‘ye ulaşan SSD, rastgele okuma ve yazma hızlarında sırasıyla750.000 ve 700.000 IOPS değerlerine sahip. Kendine ait büyük bir soğutucu ile gelen SSD, NVME 1.3 arayüzünükullanıyor.

En iyi 5 SSD markası
En iyi 5 SSD markası

WD_BLACK SN850

En hızlı SSD modelleri arasında yer alan WD_BLACK SN850 modeli, sıralı okuma – yazma tarafında sırasıyla 7000 MB / sve 5300 MB / s hızlarına çıkabiliyor. Ürünün rastgele okuma ve yazma hızı ise 1.000.000 IOPS. Elbette tüm bu teknik detaylar, 1 TB modeli için geçerli. 500 GB model teknik anlamda daha zayıf kalıyor.

En iyi 5 SSD markası
En iyi 5 SSD markası

Samsung 980 PRO

PCIe 4.0 listemizin son sırasında ise NAND pazarının lideri Samsung‘un ürünü bulunuyor. Sıralı okuma ve yazma tarafında 7000 MB / s ve 5000 MB / shızlarına ulaşabilen SSD, rastgele okuma ve yazma tarafında ise 1.000.000 IOPSdeğerini sunabiliyor. Ancak, tüm bu özellikleri 1 TB modeli için geçerli. 250 ve 500 GB modelleri teknik anlamda daha geri kalıyor.

En iyi 5 SSD markası
En iyi 5 SSD markası

SSD’de marka önemli mi ? 

Kısa bir şekilde söylemek gerekirse sabit disk satın alırken kötü bir ürünle karşılaşmamak için yapabileceğiniz kesin bir şey yok. Daha doğrru bir şekilde söylemek gerekirse ‘elektronik biraz şans işidir’ söyleminden de yola çıkarak kötü bir elektronik bileşenle karşılaşmamak için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. 

HDD dediğimiz şey mekanik sabit sürücüdür ve bu sürücülerin içerisinde yer alan mekanik aksamlar zamanla arızalanabilir. Öte taraftan bazı üreticiler, parçaları daha güvenli şekilde tasarlayabilir.

Bir sabit diskin ne zaman arızalanacağını kestirmek, her zaman kolay olmayabilir. Bu noktada kullanıcı deneyimlerine güvenmek yerine, çünkü ne diyorduk ‘elektronik biraz şans işidir’, daha büyük ve geniş kapsamlı testlere odaklanmak daha doğru bir yol olacaktır.

Çevrim içi yedekleme şirketi Backblaze, veri merkezlerinde tüketici sınıfı diskler kullanıyor. Şirket bununla kalmıyor ve bu disklerin bozulma oranları hakkında sık sık veriler yayınlıyor. Tam da istediğiniz şey, öyle değil mi?

 

scroll to top