Close

En iyi yeşillik tohumları markası

En iyi yeşillik tohumları markası

En iyi yeşillik tohumları markası

En iyi yeşillik tohumları markası hangileri? Mevsimine ve ayına göre yetişen sebzelerin hangilerinin hangi ayda ekilmesi gerektiğini içeriğimizden detaylı ve tablo şeklinde bulabilirsiniz. Her mevsimin ve ayın kendine özgü yetişen sebzeleri vardır. Bunun nedeni ilkim koşullarıdır. Her sebzenin yetişebilmesi için kendine has iklim koşullarına ihtiyacı vardır. Bu yüzde sebze yetiştirirken aylara dikkat etmek gerekir. En iyi yeşillik tohumları markası ile uygun dönemde yeşillikler yetiştirebilirsiniz.

Hangi sebze ne zaman ekilmeli? Bakım ayrıntıları nasıl olmalı? En iyi yeşillik tohumları markası hangileri? Bütün soruların cevaplarını burada alacaksınız! Sıcaklığı seven ve yaz aylarında yetişebilen bir sebzeyi diğer mevsimlere ait aylarda ekerseniz onun gelişmesi de hayal olur. Hangi sebze hangi ayda ekilir merak ediyorsanız aşağıdan sebze ekim aylarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. En iyi yeşillik tohumları markası yazımızı okumaya devam edin.

Yeşillik tohumları nelerdir? 

Yeşillik tohumları nelerdir? Çoğu organik bitki yaşamı bir tohum olarak başlar. Tohum nedir? Teknik olarak olgunlaşmış bir ovül olarak tanımlanır, ancak bundan çok daha fazlasıdır. Tohumlar bir embriyoya, yeni bitkiye ev sahipliği yapar, onu besler ve korur. Tüm tohum türleri bu amacı yerine getirir, ancak tohumlar yeni bitkiler yetiştirmenin dışında bizim için ne yapar? Yeşillik tohumları nelerdir? Tohumlar, insanlar veya hayvanlar için gıda, baharat, içecek olarak kullanılabilir ve hatta endüstriyel ürünler olarak kullanılır. Tüm tohumlar tüm bu ihtiyaçları karşılamaz ve aslında bazıları zehirlidir.

Tohum nedir?

Bitki sporlarla veya vejetatif olarak çoğalmadıkça, bitki yaşamı tohumlarla başlar. Tohumlar nereden geliyor? Bir çiçek veya çiçek benzeri yapının yan ürünleridir. Bazen tohumlar meyvelerle kaplıdır, ancak her zaman değil. Tohumlar, çoğu bitki ailesinde birincil çoğaltma yöntemidir. Tohum yaşam döngüsü çiçekle başlar ve bir fide ile biter, ancak aradaki birçok adım bitkiden bitkiye değişir. Tohumlar büyüklüklerine, dağılma yöntemlerine, çimlenmelerine, foto tepkilerine, belirli uyaranlara olan gereksinimlerine ve diğer birçok karmaşık faktöre göre değişir.

Örneğin, hindistancevizi hurmasının çekirdeğine bakın ve onu bir orkidenin ufacık tohumlarıyla karşılaştırın ve boyutların çok çeşitli olduğu hakkında bir fikir edineceksiniz. Bunların her birinin ayrıca farklı bir yayılma yöntemi vardır ve sadece kendi doğal ortamlarında bulunan belirli çimlenme gereksinimleri vardır. Tohum yaşam döngüsü, sadece birkaç günlük canlılıktan 2.000 yıla kadar değişebilir.

Boyutu veya ömrü ne olursa olsun, bir tohum yeni bir bitki üretmek için gerekli tüm bilgileri içerir. Doğanın tasarladığı kadar mükemmel bir durum. Yeşillik tohumları nelerdir? Yazımızı okumaya devam edin. Sizler için önemli bilgiler hazırladık. En iyi yeşillik tohumları markası hangileri?

Güneş sever: Kekik

Kekik, az killi, kumlu ve humuslu toprak sever. Güneşli ve yarı gölge alanlarda yetişir. 3-4 günde bir sulamak yeterlidir. Tohumdan veya daldırma yöntemiyle yetiştirilebilir. Aşırı sıcaklara ve sert rüzgarlara dayanıklıdır. Doğru zamanda toplayıp, kekiğin çayını demleyip içebilirsiniz. 

Soğuk işlemez: Biberiye

Biberiye, az kireçli, kumlu, humuslu toprak ister. Güneşli ve yarı gölge alanlarda yetişebilir. 3-4 günde bir sulanması yeterlidir. Soğuk havaya dayanıklıdır. Tohum ve çelik yöntemleriyle yetiştirilebilir. 

Biberiyeli, sarımsaklı fırın patates tarifini yaparken kendi biberiyenizi kullanmak harika olmaz mıydı?Biberiye çayının faydaları da saymakla bitmiyor. 

Her bölgenin bitkisi: Maydanoz

Maydanoz, hemen her tür toprakta yetişse de daha çok humuslu ve kumlu toprak sever. Tohum ile yetiştirilir. Ekmeden önce tohumları 1 gün ılık suda bekletmek, çimlenmesini hızlandırır. Yarı gölge alanları daha çok sever ve soğuğa dayanıklıdır. 

Her gün sulamak şart: Fesleğen

Fesleğen, humuslu, az kumlu toprak ister. Güneşli ve yarı gölge alanda yetişir. Her gün sulamak gerekir. Tohumlama ile yetiştirilir. 

En mis yeşil: Nane

Nane, biraz kumlu ve humuslu toprak sever. Güneşli veya yarı gölge alanlarda yetişebilir. Her gün sulamak gerekir. Çelik, tohum ve ayırma yöntemleriyle yetiştirmek mümkündür. 

Kendi nanelerinizi hasat edip taze veya kuru iken çayını yapabilir, hatta sirkesini bile kurabilirsiniz.

Tohumlar nereden gelir?

Bu sorunun basit cevabı bir çiçekten veya meyveden geliyor ama bundan daha karmaşık. Çam ağaçları gibi kozalaklı ağaçların tohumları, koninin içindeki pullarda bulunur. Bir akçaağaç ağacının tohumları küçük helikopterlerin veya samaraların içindedir. Ayçiçeği tohumu, aynı zamanda popüler bir atıştırmalık yiyecek olduğu için çoğumuzun aşina olduğu büyük çiçeğinde bulunur. Bir şeftalinin büyük çukuru , gövde veya endokarp içinde bir tohum içerir.

En iyi yeşillik tohumları markası
En iyi yeşillik tohumları markası
  • 3M 1000 Adet Muhteşem Yeşillik Tohumu Paketi-10 Farklı Çeşit 5154280
  • Patika Botanik 10 Çeşit Yeşillik Tohum Paketi 3000 Tohum GCL284
  • Arzuman Tohum Kekik Tohumu BRKTTÇÇK00005

En iyi yeşillik tohumları markası hangileri? Angiospermlerde tohumlar örtülüyken gymnospermlerde tohumlar çıplaktır. Çoğu tohum türü benzer bir yapıya sahiptir. Bir embriyo, kotiledonlar, bir hipokotil ve bir kök vardır. Ayrıca embriyoyu filizlenmeye başladığında besleyen besin olan bir endosperm ve bir çeşit tohum kabuğu vardır.

En iyi yeşillik tohumları markası
En iyi yeşillik tohumları markası
  • Arzuman Tohum Arzuman Maydanoz Tohum AR678
  • Arzuman Tohum Nane Tohumu BRKTTÇÇK00003
  • Tohum Seç Yeşillik Paketi-2 Iceberg Marul, Ispanak, Lahana, Tere, Maydanoz, Turp, Tohum Seti 600 Adet Tohum AP3

Yeşillik tohumları ne zaman ekilir?

Tohumları bir plastik torbanın içine yerleştiriniz. Kağıt havlu ıslatınız ve ıslattığınız kağıt havluyu plastik torbanın içine koyduktan sonra plastik poşetin ağzını kapatınız. Poşetin üzerine tarihi yazarak güvenli dikimi kontrol altına alınız.

– Kaç adet tohumun çimlendiğini hesaplamak için sayım yapınız. Çıkan sayıyı 10 ile çarparak bir oran açığa çıkarınız.

Tohum çeşitleri

Farklı çeşitlerdeki tohumların görünümü büyük ölçüde değişir. Yaygın olarak yetiştirdiğimiz tahıl tohumlarından bazıları mısır, buğday ve pirinçtir. Her birinin farklı bir görünümü vardır ve tohum, yediğimiz bitkinin birincil parçasıdır. Bezelye, fasulye ve diğer baklagiller , baklalarında bulunan tohumlardan yetişir. Fıstık tohumları, yediğimiz tohumların başka bir örneğidir.

Büyük hindistancevizi, kabuğun içinde şeftali gibi bir tohum içerir. Bazı tohumlar, susam tohumları gibi sadece yenilebilir tohumları için yetiştirilir. Diğerleri kahve durumunda olduğu gibi içecek haline getirilir . Kişniş ve karanfil baharat olarak kullanılan tohumlardır.

Kanola gibi birçok tohumun da güçlü bir ticari yağ değeri vardır . Tohumların kullanımları, tohumların kendileri kadar çeşitlidir. Yetiştirmede, sadece karışıklığı arttırmak için açık tozlu, hibrit, GDO ve yadigarı tohumlar vardır. Modern ekim, birçok tohumu manipüle etti, ancak temel yapı hala aynı – tohum, embriyoyu, ilk besin kaynağını ve bir tür koruyucu örtüyü barındırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top