Close

Klasik Masaj Türü İsveç Masajı

İsveç masajı, son zamanların gözde masaj türüdür. İsviçreli bir eskrim hocası Per Henrik Ling icat edilir. 1830 yılında icat edilen bir masajdır. Bu teknik, Amerika’daki en popüler masaj türlerindendir. Masajdaki amaç çeşitli teknikler kullanarak bedenin rahatlamasıdır. Batı teknikleri uygulanır. Kaslara yoğun bir baskı uygulanarak germe işlemi yapılan bu masajın birçok faydası bulunur. Eller, kollar ve dirsekler yoğun olarak  kullanılır. Yapılan tekniklerle, hareketlerle kas ve sinir sistemi uyarılır. Kan dolaşımı ve kasların esnekliği artar. Sürtünmeyi azaltmak için ise çeşitli yağlar kullanılır. 

İsveç Masaj Teknikleri Nelerdir?

  1. Öfleraj tekniği: İsveç masajında en çok kullanılan teknik öfleraj hareketidir. Bu teknik sıvazlama işleminden oluşur. Ellerin avuç içi kullanılıp vücutta bacaklardan başlayarak kalbe doğru kayan harekettir. İşleme ilk olarak yağ sürerek başlanır. Hafif ya da orta dereceli basınç uygulanır. Bu kullanılan teknik kasları ısıtır, vücudu rahatlatır. Ayrıca sinirleri sakinleştirici, kan dolaşımını ve kalp fonksiyonlarını geliştirici özellikleri ve lenfatik drenajı geliştirici özellikleri de vardır.  
  2. Petrisaj tekniği: Hamur yoğurma tekniğidir. Hamur yoğurmaya benzediği için adını buradan alır. Kaldırma, yuvarlama ve bedeni iki elle sıkıştırma işlemlerinden oluşur. Petrisaj tekniği kas gerilimini serbest bırakır. Üstelik kan akışını iyileştirici ve lenfatik drenajı artırıcı özellikte bir tekniktir. 
  3. Friksiyon tekniği: Basınçlı bir vuruş tekniğidir. İsveç masajındaki en derin teknik budur. Masaj terapisti vücudunun ağırlığını elin arka kısmına ve başparmağına, eklemine, parmaklarına yumuşak kısımlarına ya da ön kolun arkasına vererek bu kısımlara basıncı uygular. Bu hareket, sürekli bir ileri geri kaydırma ya da dairesel ovalama devinimlerinden oluşmalıdır. 
  4. Vibrasyon tekniği: Masaj yapan kişi, bedeni nazikçe parmak uçlarıyla veya elleriyle sallar, titretir. Sonra bu işlemi vücudun başka yerlerinde de uygular. Vibrasyon tekniği yüzde ya da omurgada bulunan küçük kaslarda olan kas gerilimini gevşetici özelliktedir.
  5. Tapotement tekniği: Esnetici bir özellikte olan bu teknik ritmik hareketlerden oluşur. Tapotement tekniğinin çeşitleri şu şekildedir:
  • Kupalama hareketi: Masaj yapan kişi parmaklarını düz tutarak yalnızca alt boğum kısımları kıvrılacak biçimde kupa şekline sokarak bu hareketi uygular. Başparmaklarını avuç içine yakın tutar. Masaj yapan kişi, elin yassı olan kısmı ile vücuda art arda şiddetli bir şekilde vurur.
  • Doğrama hareketi: Kupalamaya benzer bir harekettir. Yalnız masaj yapan kişi ellerini yan çevirerek doğramaya benzer bir hareketle bu işlemi yapar.
  • Yumruklama hareketi: Masaj yapan kişi elin yumruk haline getirir ve bu hareketi kalça kısmına vurarak uygular. 

İsveç Masajı Faydaları Nelerdir?

Yorgun zamanlarınızda İsveç masajını kullanabilirsiniz.

  • Kasları gevşetip rahatlama sağlar.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Cildin canlanmasını sağlar.
  • Vücutta oluşan laktik asitin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.
  • Hücrelerin yenilenmesinde etkisi büyüktür.
  • Uyku sorunu yaşayan kişilerde uykuyu düzene sokar.
  • Depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top