Close

2 Aylık Bebeklerde İdeal Kilo ve Boy Değerleri

 

Bebeklerde ideal kilo erkek bebeklerde ve kız bebeklerde farklıdır. Bununla birlikte aile bireylerinden gelen genetik faktörler bebeğin ideal kiloya yakın ya da uzak olmasında etkili olur. İdeal kilo değerlerinin ülke ülke, ırk ırk farklılık gösterdiğini unutmamak lazım. Bebeğin ideal kilosu boyuna göre ve yapısına göre değerlendirilir. Her bebeğin ideal kilosu bir değildir. 2 aylık kız bebeklerin ideal kilosu ülkemiz sınırları içerisinde ortalama 5 kilo olarak değerlendirilir. Alt kilo sınırı 3.5 kilo iken, üst sınır 6.5 kilo olarak belirlenmiştir. 2 aylık erkek bebeklerde ise ideal olan kilo ortalama 5.5 kilo olarak değerlendirilmiştir. Alt kilo sınırı 3.7 kilo, üst sınır 6.7 kilodur. 

2 Aylık Bebeklerde İdeal Boy

Bebeklerin ideal boyunu belirlemek için çok farklı etkenin olduğunu bilmelisiniz. Boy uzunluğu ailenin genetiğine bağlı olabilir. Yani bebeğiniz ortalama değerlere sahip değilse korkmanıza gerek yok. Eğer bir problem olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza danışmanız içinizi rahatlatacaktır. 2 aylık kız bebeklerin boyları ortalama olarak 55 cm olmalıdır. Alt sınır 50 cm, üst sınır 63 cm olabilir. 2 aylık bebeklerde ise boy ortalaması 60 cm’dir. Alt sınırı 53 cm iken, üst sınır 65 cm olabilir.

2 Aylık Bebeğin İdeal Baş Çevresi

2 aylık kız bebeklerde baş çevresi ülkemiz genelinde ortalama olarak 38.2 cm olarak biliniyor. Bununla birlikte baş çevresi en az 35 cm olması ve en yüksek 40 cm olması gerekir. Erkek bebeklerin ise ortalama 40 cm’dir. Erkeklerde baş çevresinin alt sınırı 36 cm; üst sınırı 41.5 cm’dir.

2 Aylık Bebeklerde Bilinç

Bu dönem, bebeklerin size odaklanarak sizi dinlediği ve takip ettiği bir zaman dilimidir. Sizi gözlemler, hareketlerinizi tek tek takip eder ve sizin çıkardığınız sesleri çıkartmaya çalışır. Ancak konuşamayacak ve anlamlı sesler çıkaramayacaktır.

2 Aylık Bebeklerde Bilinmesi Gerekenler

> Bebeğiniz en az yarım kilo alması onlar için yeterli olacaktır.
> Bebeğiniz günde 17 saate kadar uyku uyuyabilir. Neredeyse 12 saat gece uykusu uyurken en az 4 saat gündüz uykusuna yatar.
>Bebeğinizin oral dönemi başladığı için ellerini sık sık ağzına götürecek. Bağışıklık sistemi tam anlamıyla gelişmediği için ona temas etmeden önce elini sık sık yıkamalısınız.
>Bebeğinizin sosyal gelişimini güçlendirmek için onunla bol bol göz göze konuşun.
>Araştırmalara göre, her bin bebekten 3’ünde doğuştan bir kalça çıkığı gözlemlenmiştir. Bunun erkenden tespit edilmesi için 2 aylık bebeklere kalça ultrasonu yapılması çok önemli. Röntgen ışını içermediği için bebeğinize zararlı olmayan bu işlemi gerçekleştirmeniz önemlidir.
>Bebeğinizin sakinleşmesi için bebeklerde hafif müzik dinletileri yapabilirsiniz. Kucağınızda gezmekte bebeğinizde sakinleştirici bir etkiye sahip olacağından bol bol gezdirmeniz bebeğinize iyi gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top