Close

Kusursuz Cildin Anahtarı: Vücut Peelingi

kusursuz-cildin-anahtari-vucut-peelingi

kusursuz-cildin-anahtari-vucut-peelingi

Vücut peelingi kadınların güzellik ve bakım açısından uyguladığı ve olumlu sonuçlar aldığı en etkili yöntemler arasında yer alır. için güzellik çok şey ifade eder. Her kadın kendini güzel hissetmek ister. Vücuduna baktığında mutlu olmak, her aynaya baktığında kusursuz bir cilt için farklı birçok yöntem uygular. Saçlardan, ayak tırnağına, güzel bir makyajdan, sağlıklı ve temiz bir cilde kadar her şey kadınların güzellik parametreleri arasındadır. Kusursuz, bebeksi bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir. Cildin güzel ve parlak görünmesini sağlayan birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan en çok tercih edilen, en başarılı sonuçlar veren vücut peelingi, kusursuz cildin anahtarıdır. Düzenli yapıldığı takdirde, ciltteki ölü derinin atılmasını sağlarken, parlak ve ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Ayrıca peeling yıpranan bölgelerin onarılmasında önemli bir rol oynuyor. Tıkanan gözenekleri kusursuz bir şekilde açarak cildin rahatlamasını sağlayan peeling, haftada bir kez yapılırsa mükemmel sonuçlar doğurabilir. Birçok kişi vücut peelingi ne işe yarar diye merak eder. Her insanın cilt yapısı birbirinden farklıdır. Kimisi kuru bir cilt yapısına, kimisi hassas kimisi de yağlı bir cilt yapısına sahiptir. Hangi cilt yapısına sahip olurlarsa olsunlar kadınlar ciltlerinin hep kusursuz görünmesini isterler. Zaman geçtikçe derinin en üst katmanında ölü hücreler birikmeye başlar. Bu ölü hücreler zamanla yağ ve kir tabakası ile birleşerek gözenekleri tıkayarak çeşitli cilt sorunlarının oluşmasına neden olur. Bu cilt sorunlarından en bilineni sivilcelerdir. Gözenekler tıkalı olduğunda cilt nefes alamaz ver sivilceler oluşur. Vücut peeling uygulaması, gözenekleri ölü hücre ve kir tabakasından arındırarak cilde nefes aldırır. Peeling yalnızca doğru şekilde uygulandığında başarılı sonuçlar vermektedir.

Vücut Peelingi Nedir?

Vücut Peelingi nedir sorusunun en basit yanıtı; cildin en üst katmanındaki ölü hücrelerin yağ ve kir tabakası ile birleşmesi sonucu gözenek tıkanıklığını ortadan kaldıran yöntem olarak verilebilir. Tıkanıklıkların giderilmesi ve cildin temizlenmesi peeling ile mümkün olur. Bu yüzden peeling için cilt temizleme yöntemi demek yanlış olmaz. Doğru şekilde yapılmadığında faydasından daha çok zararı dokunur. Yanlış uygulanan peeling çoğu zaman sivilce kızarıklık oluşumuna neden olmaktadır. Doğru peeling uygulama yöntemiyle başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Peeling denildiğinde akla ilk olarak yüz bölgesi gelse de tüm vücudun ölü derilerden temizlenmeye ihtiyacı vardır. Bu sebeple vücut peelingi, cilt bakım yöntemleri arasında oldukça popülerdir. Hastalıklar, alerjiler ve mevsimsel geçişler zamanla ciltte bozulmalara sebep oluyor. Cildinizi peeling ile baştan yaratabilirsiniz. Peeling yalnızca ölü deriyi cildinizin üzerinden atmakla kalmıyor cildin kendini yeniliyor ve cildin nem dengesini sağlıyor. Cildi kuruluktan ve çatlaklardan korumak için haftada en az bir kere peeling uygulamalısınız. Unutmamakta fayda var peeling yalnzıca düzenli kullanıldığında etkili sonuçlar vermektedir. Peeling uygulaması yapılırken dikkat edilmesi gereken uygulama yöntemidir. Doğru bir şekilde uygulanmayan peeling, cilde herhangi bir yarar sağlamadığı gibi kimi zaman da cilde zarar verebilir.

En Kolay Ve Doğru Peeling Uygulamaları
En Kolay Ve Doğru Peeling Uygulamaları

En Kolay Ve Doğru Peeling Uygulamaları

Peeling nasıl yapılır sorucu birçok kullanıcı tarafından merak edilir. Vücudunuza peeling yapmadan önce doğru peelingi seçtiğinizden emin olun. Her vücut tipi birbirinden farklı olduğundan ihtiyaçları da farklıdır. Yağlı, kuru ya da hassas cilt yapısına sahip olabilirsiniz. Peeling seçimlerini cilt tipinize uygun şekilde yapmak önemlidir. Pahalı ve çok kaliteli bir peeling yerine, size uygun ve kaliteli peelingleri tercih etmelisiniz. Kuru ve hassas bir cilt yapısına sahip olanlar için iri tanecikler ve partiküller içeren peeling ürünleri doğru tercih olmayacaktır. Ya da çok yağlı bir cilde sahipseniz cildinizi yağlandıracak peelingleri kullanmamalısınız. Vücudunuzun kuru olduğunu düşündüğünüz tüm bölgelere peeling uygulaması yapabilirsiniz. Duştan hemen sonra yapılan peeling en etkili sonuçlar alacağınız peelingdir. Çünkü duşta sıcak suyun etkisiyle birlikte gözenekler açılır. Gözenekleri açılan bir cilde peeling yapmak, cildin daha fazla beslenmesini ve temizlenmesini sağlar. Peeling ürünlerini dairesel hareketler yaparak vücudunuza uygulamalısınız. Bu dairesel hareketler hem peelingin gözeneklere daha iyi nüfuz etmesini hem de kan akışını hızlandırarak peelingin daha işlevsel olmasını sağlar. Peeling işlemi yapılırken oldukça nazik davranmalısınız. İçerisinde bazı partiküller bulunabilen peelingler, uygulanırken sert hareketler yaparsanız cildinizde kızarıklıklar oluşur. Peeling işlemi sonunda, peeling uygulanan bölgeyi iyice durulayın. Peeling çoğu zaman cildi kuruttuğundan, durulama işleminden sonra cildinizi rahatlatacak ve nemlendirecek bir nemlendirici krem kullanmalısınız. Ayrıca bacak peelingi uygulamalarında da benzer uygulama adımlarını kullanabilirsiniz. Peeling uygulama adımları şu şekildedir:

  • Ilık su ile vücudunuzun tamamını nemlendirin.
  • Peeling ürününü tüm vücudunuza dairesel yavaş hareketlerle uygulayın.
  • Her ürünün bekletilme süresi birbirinden farklıdır. Kutu üzerinde yazan “önerilen bekleme süresi” ibaresini dikkate alarak peelingi soyarak ya da yıkayarak çıkartın.

Vücut Peelingi Ne İşe Yarar?

  • Cilt üzerinde biriken ölü deri, yağ ve kir dokusuyla birleşerek gözenekleri tıkar. Peeling gözeneklerin açılmasını sağlayarak cildi baştan sona temizler.
  • Cilt sarkmaları özellikle yaşlılık dönemlerinde sıkça görülür. Peeling yaşlanma karşıtı özelliğiyle cilt sarkmalarının önüne geçer.
  • Ciltte çizgiler ve kırışıklıklar, cildin yaşlandığına işarettir. Peeling ciltteki çizgileri ve kırışıklıkları gidererek sizlere pürüzsüz bir cilt sunar.
  • Gözenekler peeling ile kusursuz bir şekilde temizlenir. Cildin hava alması sağlanarak birçok cilt sorununun önüne geçilmiş olunur.
  • Özellikle göz çevresindeki çizgiler pek hoş gözükmez. Peeling ile bu çizgileri büyük ölçüde hafifletebilirsiniz.
  • Güneş cilt için zararlı bazı ışınlar yayar. Bu ışınlara maruz kalan cilt erken yaşlanma ve bozulmalarla karşı karşıyadır. Peeling ile hem mevcut güneş lekelerini geçirebilir hem de güneş ışınlarına karşı koruma sağlayabilirsiniz.
  • Çiller ve koyu lekeler bazı insanlar için güzellik bozucu bir unsurdur. Peeling çillerin ve koyu lekelerin seyreltilmesini sağlıyor.
  • Lazer ile yapılan peeling cildin hiç olmadığı kadar canlı görünmesini sağlıyor.

Evdeki malzemelerle çok kolay ve cildiniz için de bir o kadar faydalı peelingler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Evde vücut peelingi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evde peeling yapımı konusunda alternatifleri sizler için derledik.

Evde Peeling Yapımı
Evde Peeling Yapımı

Evde Peeling Yapımı

Evde vücut peelingi önerilerinin en faydalı yönü cildi kimyasallardan uzak tutarak iyi sonuçlar almaktır. Vücut peeling önerileri arasında oldukça sık uygulanan bir kaç yöntemle pürüzsüz ve bebeksi bir cilde sahip olmak mümkün. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bazı peeling tarifleri:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırarak vücudunuza dairesel hareketler ile uygulayın. 10 dakika sonra durulayın. Zeytinyağı cildinizi besler ve onarır.
  • 2 adet salatalığı rendeleyerek 1 adet yumurta akıyla birlikte karıştırın. İçerisine varsa limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Macun kıvamına gelen peelingi yumuşak hareketler ile cildinize uygulayın.
  • 3 dilim ananas ve 1 yemek kaşığı balı robottan geçirin. İşte peelinginiz hazır!
  • 1 çorba kaşığı mercimek, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 çorba kaşığı kil ve herhangi bir nemlendiriciden 1 çay kaşığı ekleyin. Bu peeling siyah noktalar için oldukça etkilidir.
  • 1 yemek kaşığı kahve telvesi ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top