Close

Uygun fiyatlı en iyi monitörler

Uygun fiyatlı en iyi monitörler

Uygun fiyatlı en iyi monitörler

Uygun fiyatlı en iyi monitörler listemiz için gerçekten çok çalıştık. Özellikle incelemelerimize ve testlerimize bolca zaman ayırdık. Seçim yapmak aşırı kolay değildi. Çünkü piyasada birbirinden farklı model ve markalarda bilgisayar monitörleri bulunmakta ve her geçen gün daha da çoğalmaktadır. Bu yüzden birçok eleme yaparak sonunda Uygun fiyatlı en iyi monitörler konusunda karara vardık. En iyi seçimlerimizi sizlere sıraladık. Derinlemesine inceledik.

İkinci bir monitör işi veya okulu çok daha üretken hale getirebilir ve Dell, Samsung, LG veya başkalarından iyi bir model elde etmek için fazla ödeme yapmanız gerekmez. Eğer yeni bir monitör ihtiyacın var ama sıkı bir bütçe üzerinde iseniz, merak etmeyin.

İş veya okul ihtiyaçlarınızı karşılayacak iyi bir model bulmak için bir servet harcamanıza gerek yok. Uygun fiyatlı en iyi monitörler için seçtiklerimiz arasında makul bir ekran bulabilirsiniz. Ancak, istediğiniz ucuz bir monitör bulursanız hızlı davranın, şimdi evden çalışan pek çok insan sayesinde deli gibi stokta girip çıkıyorlar.

Kazmadan önce, akılda tutulması gereken birkaç şey var: bir bütçe monitörü satın alırken, kutuda bulunanların listesini kesinlikle kontrol etmelisiniz. Bir stant veya uygun kablolar gibi fiyatı bu eşiğin üzerine çıkaracak öğelerin eksik olmadığından emin olun. Montajını bir duvara veya kola koymak için kullanmayı planlıyorsanız stant sorun olmayabilir.

Ancak bu durumda, monitörün arkasındaki montaj vidalarının sizinkiyle eşleştiğinden emin olmalısınız: bunların büyük bir kısmı 100 x 100 mm’lik montajlara sahiptir, ancak bazı durumlarda 200×200, 75×75 veya VESA montajını hiç desteklememektedir.

Bir Mac var mı? Eski bir MacBook Pro ise ve bir HDMI bağlantı noktası veya bir iMac veya Mac Mini varsa, sorun yaşamazsınız. USB-C / Thunderbolt 3 bağlantılı macbook’larda yerleşik dönüştürme özelliğine sahip bir adaptör veya kablo gerekir. Windows’ta çok daha popüler olan 16:9 en boy oranını değil, doğal olarak 16:10 en boy oranını tercih ettiğinden, Mac OS’DEKİ çözünürlük ve ölçeklendirme ayarlarıyla da uğraşmanız gerekebilir.

Sert bir oyuncu ya da yaratıcı bir profesyonel olmadığınız sürece, örneğin en teknik özelliklerin ve renk gamının çoğu sizin için gerçekten önemli olmayacaktır. Her neyse, onları her zaman bir tuz tanesiyle almalısın. Uygun fiyatlı en iyi monitörler listemiz şimdi sizlere olacak. Uygun fiyatlı en iyi monitörler ve çok daha fazlası için ziyaretimize gelmeyi unutmayın!

En iyi bilgisayar monitörleri

En iyi bilgisayar monitörleri hangileridir? Şimdi biraz kafa yoralım. Maksimum 1, 920×1, 080 piksel çözünürlük (pazarlamacılar tarafından “Full HD çözünürlük” olarak adlandırılır ve kabaca 2,000 piksel boyunca 1080p veya 2K olarak da adlandırılır). 27 inç’in altında, sorun değil. 27 inç veya daha büyük, önemli bir durum dışında harika değil. Esasen, 24 inç yerine 27 inçlik bir monitör satın almanızın nedeni genellikle üzerine daha fazla sığdırmak istemenizdir. 

Ancak aynı sayıda piksel kullanıyorsa, her şeyi büyütür ve ekrana daha fazla koymaz. Ve onları daha büyük bir ekrana yaydığı için, bazı insanlar (benim gibi) piksel ızgarasını görmekten rahatsız olabilirler. En az 90 piksel yoğunluğunu (inç başına piksel sayısı veya ppi) iyi bir denge buluyoruz. İstisna mı? Metnin daha büyük olması gibi şeylere gerçekten ihtiyacınız varsa, örneğin görme bozukluğunuz varsa. En iyi bilgisayar monitörleri hangileridir?

Bilgisayar monitörünü kaldırmanıza veya indirmenize değil eğmenize izin veren bir stand. Bir veya iki tane daha büyük olsa da monitörler çoğunlukla 27 inç’e kadar çıkıyor. 250 ila 350 nit parlaklık arasında. Bu çoğu kullanım için iyi olmalı. Ancak para için bulabileceğiniz en hızlı IPS monitörü 75hz’dir.

En iyi bilgisayar monitörleri hangileridir? Bir TN monitörü hızlı oyun ve daha iyi bir oyun deneyimi için daha iyidir; daha yüksek kontrast oranına sahiptir, ancak daha zayıf görüş açısı renk doğruluğu ve kontrast, düz görünmekten daha da uzaklaştıkça değişir. Uygun fiyatlı en iyi monitörler listemiz ile başlıyoruz.

Samsung LF27T350FHMXUF 27″ 75Hz 5ms (HDMI-D-Sub) FreeSync Full HD IPS LED Monitör

Uygun fiyatlı en iyi monitörler
Uygun fiyatlı en iyi monitörler – Uygun fiyatlı en iyi monitörler

Bütçe oyun monitörleri arıyorsanız, bu bütçe FHD monitörün 75Hz yenilemesi size oyun oynamak için biraz enlem verir ve rakiplerinin denizinde daha iyi renk ve görüş açısı için düzlem içi bir anahtarlama paneline sahiptir; ayrıca, bu ucuz oyun monitörü seçeneği, ince çerçeveler ve bazılarından daha az aksak görünümlü bir stant ile oldukça caziptir.

Kutuda bir HDMI kablosu alacaksınız ve 100×100 VESA montajı var. Alıcıların fark ettiği bazı arka ışık kanaması gibi bazı dezavantajlar vardır ve 2.0 yerine bir HDMI 1.4 bağlantısı vardır (Eğer umursuyorsanız), ayrıca stant sadece ekranın eğilmesine izin verir, yükseltmez veya alçaltmaz.

Dell S2721H 27” 75Hz 4ms (HDMI) Full HD IPS Monitör

Uygun fiyatlı en iyi monitörler
Uygun fiyatlı en iyi monitörler – Uygun fiyatlı en iyi monitörler

Bu, hepsi aynı 75Hz, 27 inçlik panele dayanan üç kafa karıştırıcı lezzetle geliyor: iki HDMI 1.4 bağlantı noktasına ve bir ses hattına sahip. Hoparlörler için harika olmayabilirler, ancak sistem sesleri ve gün boyunca karşılaştığım diğer tüm tesadüfi sesler için onları gerçekten özlüyoruz.

Bunlar, test ettiğimiz son nesil S2719H serisinin daha yeni sürümleridir, ancak çoğunlukla bazı özellik ayarlarıyla çok daha güzeldir. Bunlardan dedik ki: bu LED monitör, küçük bir dizüstü bilgisayar ekranında çalışırken göz yorgunluğundan ve gözlerini kısmaktan bıktıysanız, çift monitör kurulumu için iyi bir seçenektir. 

Ekranın ince çerçeveleri ve dahili güç kaynağı onu düzenli ve düzenli hale getiriyor ve hemen hemen tüm ekrana bakıyorsunuz. Taban, eğilmesine izin verir yükseklik ayarı yoktur ve kablo yönetimi için bir deliğe sahiptir, böylece güç kablosunu ve bir VGA veya HDMI kablosunu arkadaki girişlere geçirebilirsiniz (güç ve HDMI kabloları dahildir).

Ekran boyutu ve tasarımıyla birlikte 75Hz yenileme hızı, 4ms yanıt süresi ve FreeSync desteği elde edersiniz, bu da bunu oyun oynamak ve hızlı hareket eden videolar için ortalama ofis monitörünüzden biraz daha iyi hale getirir. Öte yandan, heyecan verici olmayan renk performansı ve görünüşte spesifikasyondan daha düşük parlaklık, yalnızca bu kullanım için onu azaltır. Herhangi bir alanda mükemmel olmasa bile karma kullanım için iyidir.

LG 24GL650-B 23.6″ 144Hz 1ms (HDMI+Display) Freesync Full HD Monitör

Uygun fiyatlı en iyi monitörler
Uygun fiyatlı en iyi monitörler – Uygun fiyatlı en iyi monitörler

Bu, test ettiğimiz ve beğendiğimiz 27 inçlik monitör modelinin daha küçük bir versiyonudur. Mükemmel geniş görüş açılarına ve AMD FreeSync VRR desteği de dahil olmak üzere iyi oyun özelliklerine sahip iyi bir 1080p IPS oyun monitörüdür. 75 Hz yenileme hızı ile sınırlıdır, bu da çoğu oyuncuyu memnun etmek için 60 Hz’nin üzerinde bir gelişme için yeterli değildir. Ne yazık ki, çoğu IPS monitör gibi, karanlık bir odada iyi görünmüyor ve VESA’YA monte edilemeyen kötü ergonomiye sahip sabit bir standı var.

Genel olarak iyi bir monitördür. İyi yanıt süresi, düşük giriş gecikmesi ve FreeSync desteği ile bütçeye uygun bir oyun monitörü olarak en uygunudur. Office kullanıcıları çözünürlüğü çoklu görev için yetersiz bulacaktır ve sabit stand ideal bir görüntüleme konumuna yerleştirmeyi zorlaştırır. HDR’Yİ desteklemez ve karanlık oda performansı ideal değildir.

LG 27 27ML600M-B 27″ 75Hz 5ms (HDMI+VGA) FreeSync FHD IPS LED Monitör

Uygun fiyatlı en iyi monitörler
Uygun fiyatlı en iyi monitörler – Uygun fiyatlı en iyi monitörler

LG, bazı oyun avantajları ile sağlam ve çekici bir genel amaçlı seçimdir. Buna bir oyun monitörü dememe rağmen, tepki süresini aşırı hızlandırma yeteneği, 1ms hareket Bulanıklığı Azaltma modu ve isteğe bağlı bir merkez artı işareti gibi iyi bir oyun deneyimi için özelliklere sahip. Çoğundan biraz daha parlak ve renk doğruluğunu artıran bir fotoğraf modu var. Bağlanacak gerçekten eski bir cihazınız varsa, iki Hdmı’ye ek olarak bir VGA konektörü var. Aynı monitör gibi görünen ve aynı maliyete sahip bir 27ML600M-B de var.

scroll to top