Close

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

En iyi 3D yazıcı tavsiyesini sizler için hazırladık! Günümüz teknoloji dünyasında kullanan kişi sayısı ve kullanım alanları hızlı bir şekilde artan en iyi 3D yazıcı tavsiyesi gün geçtikçe yeni modeller ve markalar ekleniyor.

Fiyat performans olarak kullanıcılara sunulan çok sayıda yazıcı olması sebebiyle, almak isteyenlerin kafası karışmakta. Biz de bu karışıklığı gidermek için en iyi 3D yazıcı tavsiyesi önerilerini  hazırlamak istedik. Ucuz, orta ve yüksek segmenttedeki modelleri inceleyerek kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Creality Ender 3 Pro

Başlangıç seviyesi ve hobi amaçlı almak isteyen kullanıcıların en çok tercih ettiği 3D yazıcılardan biri olan Creality Ender 3 Pro, kullanıcıların karşısına yarı monte şekilde çıkmaktadır. Başlangıç seviyesindeki bir kullanıcının rahat bir şekilde montajını yapabileceği 3D yazıcı; esnek filament basımı uyumlu ve yüksek kaliteli baskılar alabilmektedir. En iyi 3D yazıcı tavsiyesi listemizde ilk sarada gelmektedir.

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi
En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

Anycubic Mega S

Anycubic Mega S, güçlendirilmiş ultrabase tablaya ve filament bittiğinde ya da bir sıkıntı meydana geldiğinde baskıyı durduran bir sensöre sahiptir. Başlangıç seviyesindeki kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak adına yazıcıda, elektrik kesildiğinde kaldığı yerden devam etme özelliği bulunmaktadır. Bulundurduğu özellikleriyle zamandan ve kullanacağınız malzemeden tasarruf etmenizi sağlayacak.

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi
En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

Makeblock mElephant

Yüksek hassasiyete sahip Makeblock mElephant 3D, minimal bir tasarım ile karşımıza çıkmaktadır. Demonte halde kullanıcıya sunulan yazıcı, esnek bir yapıya sahiptir. Bu yazıcı ile basit veya çok karmaşık gözüken tasarımları yüksek kalitede de basma imkanınız bulunmaktadır. En iyi 3D yazıcı tavsiyesi listemizin üçüncü sırasında bulunmaktadır.

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi
En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

Bresser Saurus

Yeni başlayanlar için ideal kullanım sunan bir diğer ürün de Bresser Saurus oluyor. Tasarımı kapalı gibi gözükse açık kasa bir model olan Saurus, PLA filamentini desteklemektedir.

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi
En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

Alya

Bir arıkovanı projesi olan Alya, güvenli ve kullanıcı dostu bir 3D yazıcı modelidir. Çok az elektrik harcayan modelde PLA filamenti kullanılmaktadır. Ev, ofis ve okullarda kullanılabilecek yazıcının etrafı legolarla kaplıdır. Legolarla kaplı olması sayesinde modelin görünümü isteğe göre tasarlanabilir.

En iyi 3D yazıcı tavsiyesi
En iyi 3D yazıcı tavsiyesi

3D yazıcı nedir?

3D yazıcı nedir? Günümüzde teknoloji ile yapılan birçok ürün olduğunu hepimiz biliyoruz. Belki üretilen bu ürünlere artık şaşırmış gözüyle bile bakmıyoruz. Fakat ne kadar gelişme görmüş olsak bile aklımızda kalan birkaç ürün vardır ve kuşkusuz bunlardan biri de 3D yazıcı nedir? Z“. Eğer öyle değilse bile bu yazıyı okuduktan sonra sizin de şaşıracağınızı tahmin edebiliyoruz.

Şimdi 3D yazıcı nedir? ne işe yarar  az çok hepimiz biliyoruz. Fakat bu yazıcıların tam olarak ne yaptığı hakkında bilgimiz pek bulunmuyor. Bu makineler birkaç saat içinde üç boyutlu nesneleri nasıl üretiyorlar? İşte tam olarak bu yazımızda 3D yazıcı nedir nasıl çalışır  ve ne işe yarar bunları  anlatacağız. Şimdi lafı fazla uzatmadan gelin bu sihirli makineyi hep birlikte inceleyelim.

3D yazıcılar, 3D baskı ya da “eklemeli üretim” adı verilen üretimi gerçekleştiren araçlardır. 3 Dimensions ifadesinin kısaltılmış hali olan 3D, Türkçe’ye 3 boyutlu olarak çevrilmiştir. Bu teknolojinin çalışma prensibinde, dijital dosya ya da CAD (Computer-Aided Design) modelini üç boyutlu nesne haline getiren elektromekanik algoritmalar bulunur.

Üç boyutlu yazıcıların en önemli avantajı elle yapımı oldukça zor veya imkansız olan karmaşık şekiller üretmesidir. Yazıcı, 3 boyutlu cismi üretmek için, ısı ile form değiştiren termoplastik malzemenin kesintisiz filamentini kullanır.

Termoplastik materyalin ısı yoluyla fiziksel yapısı değişir ve katman katman yığma, birleştirme ve katılaştırma şeklinde bir yöntemle istenen forma girer. Bu filamentin uygulanması, belirlenen koordinatlarda üst üste birikim yöntemi ile gerçekleşir. 3D yazıcılar, iki aşamadan oluşan bir prosesle çalışır:

Sistem, bilgisayar destekli tasarım paketi algoritması ile yüzey üçgenlerine dayalı veri toplama işlemini gerçekleştirir. Bu veriler yazıcıya gider ve yazıcı, ham maddenin formunu değiştirerek üst üste katmanlama yöntemi ile modelin çıktısını yapmaya başlar.

Yaratıcı bir tasarımla oluşturulmuş özel bir modeli, 3D printer adlı araç ile çoğaltarak hatıra, hediye ya da promosyon olarak kullanmak mümkündür. Bu modeller arasında şirketin üç boyutlu logosu ya da karakterize edilmiş özel bir sembolü de yer alabilir.

Üç boyutlu ürünler, iki boyutlu fotoğraflardan da üretilebilir. Bu üretim, daha doğru topoloji ile uygulanan profesyonel bir uygulama gerektirir. Matbuu; afiş ya da takvim gibi iki boyutlu uygulamaların yanı sıra 3 boyutlu yazıcı çeşitleri ile üç boyutlu çıktı çalışmalarında da hizmet verir.

3D Yazıcılar Nasıl Çalışır?

3D yazıcıların çalışma mantığı, herhangi bir üç boyutlu modelin katmanlama teknolojisi ile plastiği eriterek direkt olarak üretimine dayanır. 3D yazıcı nedir? 3D yazıcıların çalışma mantığını daha iyi anlamak için şu şekilde maddelere ayırabiliriz:

  • Modelleme: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi üretilecek ürünün ilk olarak 3 boyutlu tasarım programları (CAD) ya da 3 boyutlu tarama sistemleri ile bilgisayar datası oluşturulur. Oluşturulan modeli ise genellikle STL dosya formatına çevrilerek 3D baskı sürecinin ilk adımını atmış oluruz.
  • 3D Baskı: Asıl inanılmaz olan bölüm olarak da 3D baskı işleminin yapıldığı bu bölümü sayabiliriz. 3D baskıya gönderdiğimiz model, baskı işleminde obje katmanlar halinde üst üste serilerek oluşturulur. Bu katmanlar plastik ergitme, laset sinterleme, sterolitografi gibi farklı yöntemler ile gerçekleştirilir.
  • Yüzey İyileştirme: Sonunda 3D yazıcı ile oluşturduğumuz objeler geleneksel teknolojiler ile karşılaştırıldığında boyutsal açıdan hatalar içerebilir. Bu durumda kritik objelerde son bir yüzey temizleme, iyileştirme veya geliştirme son ölçüye getirme işlemi uygulanabilir.

3D yazıcılarda birçok teknoloji kullanılabilir. Teknolojiler arasında farklılıklar genellikle katmanların nasıl oluşturulduğu ile ilgilidir. Bu teknolojilerin bazılarını sıralamak gerekirse; SLS (Selective Laser Sintering), FDM (Fused Deposition Modelin), Stereolithography en çok kullanılan teknolojiler arasındadır. Siz de evinizde istediğiniz gibi 3 boyutlu materyaller oluşturabilirsiniz.

scroll to top