Close

İnce bir bele sahip olmak zannedildiğinden daha kolay

Evde yapılabilecek bel inceltme hareketleri

Bel inceltme hareketlerini hiç duydunuz mu? İnce bir bele sahip olmak gün geçtikçe önemli hale geliyor. İnce bir bele sahip olmanın yanında bütün vücudun fit olması da kişinin sağlığı için oldukça önemlidir. İnce bir bele sahip olmak için çok büyük uğraşlar vermenize gerek yok. Evde uygulayabileceğiniz birkaç bel inceltme hareketiyle hayal ettiğiniz ince bele sahip olabilirsiniz.

 Bel, vücutta inceltebilecek ve şekillendirilebilecek en kolay bölgelerden biridir. Vücudun yağ oranı çok yüksek olmadıkça sıkılaşması basittir. Gün içerisinde çok vakit kaybetmeden, düzenli yapıldığında gözle görülebilir bir etki gösteren ve gün geçtikçe setleri vücudun izin verdiği oranda arttırılarak yapılabilecek en basit bel inceltme hareketlerine göz atmalısınız. Evde yapılabilecek basit ve etkili 2 egzersiz;

1. Uyanınca yatakta yapılabilecek basit bel inceltme hareketleri

Her zaman uyumadan önce başucunuza bir bardak su koymalısınız. Uyanınca ilk iş bir bardak su içilmelisiniz. Bu hem gece boyunca ağızda biriken bakterilerin yıkanmasını hem de metabolizmanın uyanır uyanmaz çalışmaya başlamasını sağlar. Su içtikten sonra en fazla 10 dakika boyunca sayılacak olan bel inceltme hareketlerini yapmanız yeterli olacaktır. Bu hareketleri yaparken başınızın altında yastık bulunmamalıdır.

  • İlk bel inceltme hareketi için dümdüz yatıp bacaklar birleştirilip dizler kırılmadan ayaklar ortalama 10 santimetre havada olacak şekilde tutulur. Vücut titremeye başlayabilir bu korkulacak bir şey değil aksine işe yaradığının işaretidir. Bu alt karnın incelmesini ve sıkılaşmasını sağlar.
  • İkinci bel inceltme hareketinde bacaklar bitiştirilip, kollar vücuda yapıştırılır. Baş yataktan hiç kalkmadan ve boyun dümdüz tutularak sağ ve sol dizin yanlarına değecek kadar sağa ve sola eğimli bir şekilde hareket edilir. Bu da karnın yan kısımlarının sıkılaşmasını sağlar. Asıl çay bardağı görünümünü sağlayan temel egzersizlerden biridir. 10’ar 10’ar 3 set yapılmalıdır. Vücudun kaldırabildiği sürece rakam artırabilir.
  • Üçüncü bel inceltme hareketi, klasik mekiktir. Bu harekette ayaklar sabitlenip eller başın altında birleştirilir. Dizler kırılır ve sanki çene dize değdirilmeye çalışılıyormuş gibi kalkılıp yatılır. Bu da 10’ar 10’ar 3 set ile başlayıp gün geçtikçe arttırılabilir. 

 

2. Yürürken yapılabilecek en basit bel inceltme egzersizi

Yürürken, merdiven inip çıkarken yapılabilecek çok basit bir bel inceltme hareketidir. Hangi adım atılıyorsa o yöne doğru tam dönerek gerçekleştirilir. Fakat tüm vücut değil yalnızca üst vücut döndürülür. Sürekli hareket halinde olan bel ortalama yirmi gün içerisinde gözle görülebilir bir incelmeye kavuşacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top