Close

Anne sütünü ısıtmadan önce bunları mutlaka yapın!

Babies who drink milk from a bottle with a mother next to them.

Anne sütü kimi zamanlarda uygun koşullarda saklanıp daha sonradan değerlendirilebilir. Eğer anne çalışıyor ise ya da emzirmek için uygun zaman dilimleri yaratamıyor ise önceden sütünü sağabilir. Bir diğer ihtimal ise anne sütü yetersiz ya da çok fazla olabilir. Bu gibi durumlarda  anne sütünün sağılması ve daha sonradan bebeğe verilmesi daha uygundur. Peki sağılan anne sütü nasıl saklanmalı ve bebeğe nasıl verilmelidir. İşte aklınıza takılan soruların yanıtları

ANNE SÜTÜ NASIL SAKLANIR VE TÜKETİME NASIL UYGUN HALE GETİRİLİR?

Öncelikle bebeğinizi daha sonra beslemek amacıyla sağdığınız sütünüzü uygun koşullarda muhafaza etmelisiniz. Sütünüzü özel süt saklama poşetlerinde saklayabilirsiniz ya da bu işlem için standart bebek biberonlarını da tercih edebilirsiniz. Saklamaya uygun şekilde muhafaza ettiğiniz anne sütünün üzerine saklama başlangıç tarihini ve saatini yazınız. Bu sütün daha sonradan içilebilir olup olmadığını, bozulup bozulmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. 

Sağdığınız sütü eğer 24 derece oda sıcaklığında muhafaza edecekseniz 4 saatlik bir ömrü olacaktır. Eğer 19 derece oda sıcaklığında muhafaza edecekseniz ise anne sütünün 8 saatlik bir ömrü olacaktır. Bunun dışında sütün daha uzun süre tüketilebilir kalmasını istiyorsanız buzdolabında saklayabilirsiniz. Sakladığınız sütü kullanıma hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

ANNE SÜTÜNÜ ISITMADAN ÖNCE ÇALKALAYINIZI

 Öncelikle buzdolabından alacağınız soğumuş anne sütünün üzerinde belli bir süre beklediği için ince bir tabaka oluşabilir. Bunu gidermek için ısıtma işleminden sonra sütü çalkalayınız. Soğuk sütü ısıtmak için öncelikle genişçe bir kabın içerisine sıcak su koyun. İçerisinde sütü muhafaza ettiğiniz poşeti ya da biberonu sıcak su dolu kabın içerisine yerleştirerek sütün ısınmasını sağlayın. Bu yöntem sağılmış olan anne sütünü ısıtmanın en iyi yöntemidir.

ANNE SÜTÜNÜ FIRINDA ISITMAYINIZ

Anne sütünü doğrudan ateşin üzerinde ısıtmak ya da mikrodalga fırında ısıtmak tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Çünkü direkt ateş ile temasa geçen ya da mikrodalga fırında ısıtılan sütün anti-infektif özelliği gidecektir. Bunun dışında süt fazla ısınabilir, ateş sütü yakabilir ve bebeğinizin dili sıcaktan yanabilir. Eğer sütünüzü uygun koşullarda muhafaza etmek ve sağlıklı bir şekilde ısıtıp bebeğinizi beslemek istiyorsanız bebeğinizin beslenmesi için önem arz eden bu koşullara dikkat etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top