Close

Bebeğiniz hayata ilk adımlarını atıyor

bebeginiz-ilk-adimini-atiyor-eniyikadin

Hazır olun, bebeğiniz hayata ve size doğru ilk adımlarını atıyor. Bebeğinizin ayakları artık yere basıyor. Anne ve babaları en çok heyecanlandıran ve mutlu eden ilk adımlar yeni bir başlangıçtır.  Bebekler, ayakta durmaya ve ilk adımlarını atmaya 12-18 ay arasında başlarlar. Daha sağlıklı adımlar için, dikkat edilmesi gerekenleri sıraladık.

Adımlara müdahale etmemeye özen gösterin

Bu dönem, bebeğinizin gelişimi için oldukça önemlidir. Düşe, kalka yürümeyi öğreneceği bu dönemde, sizin müdahaleleriniz onun öz güvenini doğrudan etkileyecektir. Annelik içgüdüleriniz, onun sağa, sola çarpmasına, düşmesine, engel olmak istese de, uzmanlar müdahalede bulunmamanızı tavsiye ediyor. Çocuğunuz, canın acıması ve verdiğiniz tepki nedeni ile yürümek istemeyebilir.

Yürüteç kullanmak için daha çok erken.

Yürüteç kullanmak; omurgası henüz gelişmeyen bebeklerde, omurga değişikliklerine neden olabilir.  İki yaşına kadar yürüteç kullanmak doğru değil. Yürüteç kullanmak, adımları hızlandırmıyor ve tam tersi yavaşlatıyor.

Minik ayaklarını yumuşacık ayakkabılar ile koruyun.

Ayak gelişimleri henüz tamamlanmadığı için, sadece dışarı çıkarken ayakkabı giydirin. Dışarıda giydireceğiniz ayakkabıların yumuşak, esnek ve geniş olmasına dikkat edin.

Bebeğiniz için emniyetli alanlar yaratın.

Onun ilk adımlarını rahat atabilmesi için, evde geniş ve emniyetli alanlar yaratın. Alan da yere rahat basabileceği ve çarpacağı herhangi bir şey olmamasına dikkat edin.

Bebeğinizin en büyük desteği sizsiniz.

Elinden tutarak yürümesine destek olabilirsiniz. Bu desteği yavaş yavaş en aza indirerek yürümeyi hızlandırabilirsiniz. Bu süreçte endişelenmeyin ve panik yapmayın. Bebeğinizi, yürüme egzersizine sizde teşvik edebilirsiniz.

Bebeğinizi, dışarı çıkarın.

Eğer bebeğiniz ilk adımı atmamakta ısrar ediyorsa, onu yaşıtlarını görebileceği bir ortama götürün. Onların yürüdüğünü görmesi, peşinden gitmek istemesi,  gibi eylemler de onu ilk adıma teşvik edebilir. Açık hava da her gün belli saatler de egzersizler yapın.

Bebekler de aşırı kilo yürümeyi geciktirebilir.

Bebeğinizin eğer fazla kiloları varsa adım atmakta zorlanabilir. Yaşıtlarına nazaran daha geç yürümek isteyebilir. Ayrıca çok hızlı emekleyen çocuklarda da yürüme alışkanlığı geç başlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top