Close

Egzama tedavisinde doğal yöntemler

Egzama, kuru ve hassas cilde sahip, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde sıklıkla görülür. Çocuklarda daha sık görülmekle beraber, yetişkinlerde daha ağır geçmektedir. Genellikle deride kızarıklık, şişme, kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterir. Tüm egzama belirtileri öğrenilerek egzama hastalığının teşhisi konulmalı ve tedavisi için oldukça etkili bitkisel tedavi yöntemleri denenmelidir.

Egzama hastalığının bitkisel tedavi yöntemleri

Bu hastalığın tedavisinde amaç, egzama hastalığına neden olan enfeksiyonu bularak kaşıntıyı önlemek ve rahatlamaktadır. Bunun için temizlik, beslenme alışkanlığı, vücut nemliliğinin devamı gibi ana başlıklara özen göstermek gerekmektedir.

Hindistan cevizi yağı

İçerisindeki anti bakteriyel, antioksidan, mantar ve mikrop önleyici özellikler sayesinde Hindistan cevizi yağı egzama hastalığının tedavisinde en popüler yöntemlerden birisidir. Ayrıca E ve K vitaminleri sayesinde kaşıntıya iyi gelir ve ciltte rahatlama hissi yaratır. Belirtiler kaybolana kadar günde birkaç kez Hindistan cevizi yağı vücuda sürülmelidir.

 Yulaf tozu

İnce öğütülmüş yulaf tozu, iltihap ve tahrişi önler ve rahatlatıcı bir etki yaratır. Bir küvet dolusu su içerisine iki bardak yulaf tozu eklenir ve 20 dakika kadar su içerisinde durularak bu yöntem uygulanır.

Zerdeçal

İçerisinde bulunan kürkimin maddesi sayesinde egzamadan kaynaklı kaşıntı ve acıyı yok eder. Yarım çay kaşığı zerdeçal tozunu bir bardak kadar kaynar halde bulunan su içerine koyup yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakılır. Demlendikten sonra içilerek uygulanır. 

Aloe vera

İltihap giderici özelliği sayesinde, egzamadan kaynaklı acı ve yanmayı yok eder. Doğrudan egzamalı bölgeye sürülerek uygulanır.

Epsom tuzu

İçesinde bulanan magnezyum sülfatın iltihap giderici özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde ciltteki kaşınmayı azaltır. Su ile dolu küvet içerisine iki bardak kadar epsom tuzu eklenip, 20 dakikaya kadar su çerisinde beklenerek uygulanır.

Papatya

Papatya bitkisi de egzama tedavisinde uygulanan bir başka yöntemdir. İçerisinde flavonoid özelliği sayesinde kaşıntı, kızarıklık, şişme ve iltihabı önler. Bir bardak kaynar suya atılan bir kaşık papatya çiçeğinin yaklaşık 15 dakika kadar demlenmesi beklenir. Daha sonra süzülen karışım temiz bir giysiye batırılır ve egzamalı bölgeye sürülür, 15 dakika kadar beklenir. Belirtiler sona erene kadar günde üç defa bu yöntem uygulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top