Close

En iyi ahşap seramik oyma setler

En iyi ahşap seramik oyma setleri

En iyi ahşap seramik oyma setleri

En iyi ahşap seramik oyma setleri ahşap oymacılığında kullanılan aletlerden oluşan bir seti ifade etmektedir. Ahşap oymacılığı, aslında bir sanat biçimidir. Küçük nesneler üzerinden çeşitli şekiller verilerek gerçekleştirilen  En iyi ahşap seramik oyma setleri ile dekoratif ürünler, mimari süslemeler ya da mobilyalar yapılabilmektedir.

Ancak günümüzde pek çok kişi bir hobi olarak ahşap oymacılığını sık sık tercih etmektedir. Büyük bir yetenek ve el işçiliği isteyen ahşap oymacılığı için mutlaka ahşap oyma setine ihtiyaç duyarsınız. Söz konusu set ile elinizdeki ahşaba istediğiniz şekli verebilir ve birbirinden şık dekoratif ürünler oluşturabilirsiniz. Peki, ahşap oymacılığı yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız var? En iyi ahşap seramik oyma setlerinin içeriği nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim.

  • Ahşap Oyma Seti İçeriği ve Ahşap Oyma Malzemeleri

Ahşap oymacılığında kullanılan çeşitli malzemeler bulunmaktadır. Bunlardan en önemli olan bıçaklardır. Bazı ahşap seramik oyma setleri içerisinde 8, bazı En iyi ahşap seramik oyma setleri içerisinde 10, bazılarında ise 12 adet bıçak ya da bıçak ucu bulanmaktadır. Söz konusu bıçak uçları ile ahşabı farklı şekilde oyabilmek mümkündür. Bunun yanı sıra ahşap oymacılığında testereye de ihtiyaç duyabilirsiniz. Ahşabınızın fazlalıklarından kurtulmak ve çok daha küçük bir boyuta getirmek için testere olmazsa olmazlar arasındadır. 

Testerenin dışında ahşabı keskinleştirmek ya da düzleştirmek amacı ile zımparaya ihtiyaç duyarsınız. Farklı numaralardaki zımparalardan kendi ihtiyacınız için en uygununu tercih etmelisiniz. Bunların yanı sıra eğe ya da törpü gibi bıçaklarınızı bilemek ya da ahşabı aşındırmak için kullanabileceğiniz malzemeleri de yanınızda bulundurmanızda fayda var. Son olarak metal parlatıcı krem ile ahşabınızı çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz. 

Eğer siz de pek çok kişi gibi ahşap oyma sanatına merak duyan kişilerdenseniz öncelikle kaliteli bir ahşap oyma setine ihtiyaç duyarsınız. Bu doğrultuda sizler için en kaliteli ve en profesyonel ahşap oyma setlerini satışa sunmaktadır. Birbirinden farklı özelliklere ve fiyatlara sahip olan ahşap oyma setlerini inceleyerek kendi ihtiyacınıza en uygun olan En iyi ahşap seramik oyma setlerine oldukça kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Seramik yapımı ve aşamaları

Seramik yapımı ve aşamaları nelerdir ? Seramikte hammadde olarak sadece çamur kullanılır ve bu çamur doğadan elde edilen kil, kaolen, kuvars ve feldspat maddelerinin belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilir. Bu maddeler hamur haline getirilerek preslenir ve 1100 derecenin üzerinde yüksek sıcaklıkta fırınlanır. Seramik, doğadan, doğal yollarla elde edilen maddelerden yapıldığı için sağlıklıdır ve ekolojik bir üründür. Seramik çamurlarını elde veya makinede çeşitli yöntemlerle biçimlendirdikten sonra, sertleştirmek üzere yüksek dereceli seramik pişirme fırınlarına verilirler. Seramik yapımı ve aşamaları neler ?

En iyi ahşap seramik oyma setleri
En iyi ahşap seramik oyma setleri
  • COMBAT 12li Profesyonel Iskarpela Ahşap Oyma Keski Iskarpela Seti Marangoz Takımı strh038
  • Rox Wood 4505 Ahşap Kaşık Kuksa Oyma Bıçak Seti 2 Parça 153ROX184505
  • Rox Wood 6 Parça Oyma Seti Ahşap Kutulu 15399063

Biraz ön bilgiden sonra gelelim seramik ile neler yapabileceğinize. Seramik ile fonksiyonel amaçlı kullanabileceğiniz çeşitli ev ve sofra eşyası yapabilirsiniz; tabak, bardak, saksı, vazo, banyo gereçleri gibi. Bunlar dışında heykel yapımında ya da endüstriyel ürünlerin yapımında kullanılabilir. Sizi daha çok fonksiyonel ürün ve heykel kısmının ilgilendirdiğini tahmin ediyorum. 

Seramik Yapım: Aşamaları

Seramik yapımı ve aşamaları ; Seramik biraz uzun süren, biraz zahmetli ama bir o kadar da keyifli bir iş. Seramik yapımı ve aşamaları, şekillendirme, rötuş, birinci fırınlama, kuru rötuş, sırlama, ikinci fırınlama olarak gruplayabiliriz. 

  • Şekillendirme

Seramik çamurunu şekillendirmenin birkaç yöntemi var. Çimdikleme tekniği, bir miktar çamuru hiçbir alet kullanmaksızın, sadece elinizle biçim ve form verdiğiniz, el izlerinizin olduğu, dolayısıyla benzersiz olduğu için benim en sevdiğim, kendinizi en özgür hissettiğiniz yöntem. Elle sıvama tekniği, şekillendirme işleminin yardımcı bir kalıpla desteklendiği elle şekillendirme yöntemlerinden birisidir. Şekillendirilecek form ölçülerine uygun büyüklükte hazırlanmış çeşitli şekil ve biçimlerdeki çamurun uygun kalıba, belli bir düzen içerisinde yerleştirip elle sıvanmasıyla yapılan şekillendirme tekniğidir. Plaka yöntemi, çamurun bir silindir ya da merdane ile açılması ve ardından form verilmesi yöntemidir. 

Döküm yöntemi, sıvı çamuru alçı kalıplarınıza dökerek ürününüzün alçının formunu aldığı yöntemdir. Tornoda şekillendirme, ayakla çevrilen ya da elektrikli tornada, bir miktar çamurun tornanın dönmesiyle oluşturduğu ve elle kontrolün sağlandığı şekillendirme yöntemidir. Torna yuvarlak formların daha seri olarak üretilmesi için icat edilmiştir. Şu anda daha hızlı ve kolay üretim yapmak için günümüzde ayakla çevrilen tornalardan ziyade elektrik ile çalışan, hız ayarlı, pedallı tornalar kullanılıyor. 

Torna uzunca bir süre çalışma gerektiren öğrenmesi zor bir yöntem. Son olarak hiç kullanmadığım bir yöntemden bahsedeceğim, sucuk yöntemi, elle yuvarlanarak uzun sucuklar haline getirilen çamur parçaları üst üste dizilerek belirli bir form oluşturulur. Seramik yapımı ve aşamaları tamamladıktan sonra, kurumaya bırakırsınız ve deri sertliğine gelmesini beklersiniz. Seramiğin bu aşamasına bisküvi aşaması denir. Bisküvi aşamasında oldukça kırılgan haldedir. Sertçe dokunduğunuzda bisküvi gibi parçalandığını görürsünüz. Deri sertliğini aldıktan sonra son rötuşunuzu yapıp bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz 

  • Fırınlama

Ürünlerin 1000 derece üzerinde fırınlanması kısmıdır. Burada evdeki fırınlarımız değil, yüksek dereceye çıkabilen seramik fırınları kullanılır. Ürünler fırınlandıktan sonra, düzeltmek istediğiniz yerleri varsa kuru şekilde rötuşlayabilirsiniz ve artık sırlama için hazır haldedirler. Ürünler sırladıktan sonra tekrar fırına verilirler. Her fırınlama işlemi işlemi 24 saat sürüyor ve her ürün iki kere fırınlanıyor. Dolayısıyla kendinize bir kahve bardağı üretmek, işin doğası gereği uzun sürüyor. 

  • Sırlama

Seramiklerin bir kez fırınlandıktan sonraki pişmiş halleri, artık sırlanarak renk vermeye hazır haldedirler. İster desen çizebilir, ister tek renk boyayabilir, isterseniz de renkleri karıştırabilirsiniz. Burası artık işin en eğlenceli kısmı. Seramikler fırından canı nasıl isterse o şekilde çıkar, her zaman parlak koyu yeşil olarak çıkan bir ürün, başka bir fırında mat yeşil çıkabilir, bunu kestirmek her zaman mümkün olmayabiliyor. Buna da hazırlıklı olun!

En iyi ahşap seramik oyma setleri
En iyi ahşap seramik oyma setleri
  • BigSale 6’lı Iskarpela Seti Ahşap Ağaç Oyma Çizme Delme Hobi Seti sy30
  • Filo Yapı Art Desing Ahşap Oyma Iskarpela Seti 12 Parça 345568
  • Ponart Ahşap Oyma Seti 6lı 2328111

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top