İçindekiler
En iyi 5 kedi kumu hangisi ? Eğer evimizdeki düzeni ve hijyeni korumak bizim için önemliyse o zaman patili dostumuzun ihtiyaçları konusunda da hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Evcil dostumuzun tuvalet ihtiyacı için kullanacağı kumu seçerken göstereceğimiz titizlik bu nedenle tüm ev halkını ilgilendiren önemli bir detay.
En iyi 5 kedi kumu markaları diğer emsallerinden biraz daha pahalı gibi gözükse de sağlıklı ve pratik olmaları açısından daha çok tercih ediliyorlar. İlk defa kedi sahiplenen, daha önce hiç kedi kumu satın almamış okuyucularımızı da düşünerek hazırladığımız yazımız kedi kumu seçmek isteyen herkes için En iyi 5 kedi kumu rehberi olacak ayrıntılar içeriyor.
Kedi kumu nasıl temizlenir?
Kedi kumu nasıl temizlenir? Evcil hayvan sahiplerinin dikkat etmesi gereken durumlardan biri kedi kumu temizliğidir. Kedi kumunun her zaman temiz olması, kumun bulunduğu ortamın hijyenik olmasını sağlar ve çeşitli hastalıklardan uzak tutacaktır. İyi bir evcil hayvan sahibi olmanın en önemli faktörü temizlikten geçmektedir. Unutulmamalıdır ki hijyenik bir ortam uzun ve sağlıklı yaşamdır. Bu nedenle sevimli dostlarınızın tüm bakımlarından siz sorumlusunuz. Kedi kumu nasıl temizlenir? İşte kedi kumu temizliğini ne sıklıkla, nasıl yapmanız gerektiğini bu yazımızda bahsettik.
Kedi kumu nasıl temizlenir? Kedinizin tuvaletini yaptıktan hemen sonra kum temizliğini gerçekleştirmek en doğru yöntem olacaktır. Kedinizin kumunu günde en az iki kere temizlemek gerekmektedir. Eğer kediniz tuvaleti yaptıysa ve kumu temizlenmediyse bu durum hem siz hem kediniz için büyük sağlık sorunları doğurabilir.
Kedi kumunun bulunduğu kısma paspas koymak, kedinizin kuma girip çıkarken dışarı sıçrayan kum tanelerinin dağılmamasına fayda sağlamaktadır. Kedi kumunu bulunduğu alandan oynatmadan, o bölgeden taşımadan düzenli olarak temizlemek zorundasınız.
Kedi kumu nasıl temizlenir? Kedi kumu temizliği sadece kedinizin tuvaletini yaptıktan sonra kepçe temizliği ile bitmemektedir. Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir.
Asla kimyasal deterjan kullanmamaya özen gösterilmelidir. Sevimli dostunuzun sağlığını korumak için kimyasal kullanmayıp, sıcak su ve yumuşak sabunla temizlemeye dikkat edilmelidir. Kedi kumunu kaba doldururken her zaman orantılı olarak dökmek gerekir. Çünkü ağzına kadar dolu olan kum kabı hem gereksiz masraf hemde kedinizin kullanımını zorlaştırmış olur.
Kedi kumu kabını 6 ayda 1 tamamen yenilemek gerekmektedir. Ne kadar temiz tutarsanız, yıkarsanız yıkayın yinede bakteri ve virüsler kolaylıkla yayılım göstermektedir. Kedi kumunda her zaman taze ve kaliteli kum kullanmaya dikkat edilmelidir. Kabın azaldığını gördüğünüzde hemen doldurmanız gerekmektedir.
Belirli sürelerde tamamen boşaltıp yenilenmesi son derece önemlidir. Kedinizin tuvaletine göre kum kabını değiştirmek önemlidir. Kedinin idrarının dibe çökmesinden dolayı yıkamak gerekir. Katı dışkısında da üstten alıp kumu yeniden eklemek gerekmektedir. Kedi kumu kokusunu gidermenin en pratik yolu kabı sürekli temizlenmesidir. Bir diğer yöntemde kaliteli kedi kumu kullanmak, hem kokuyu hapseder hem de idrarın emiş gücünü arttırmaktadır.
Kedi kumu nasıl temizlenir?
- Sık Sık Kedi Kum Kabını Değiştirin
Kedi kumu ucuz malzemelerdendir. Ancak her gün değiştirmek elbette bütçeleri zorlayabilir. Yine de haftada 2 kez değiştirmenizi, bütçenizi zorlayacak ise haftada 1 kez değiştirmenizi öneririz. Eğer birden fazla kediniz varsa multiple kedi kumu tercih edebilir veya ayrı ayrı kedi kum kaplarında onların temel ihtiyacını gidermesini sağlayabilirsiniz.
- Kedi Kumu Küreği
Mümkünse her gün, mümkün değilse gün aşırı kedi tuvaletini kedi kumu küreği ile temizlemeniz gerekmektedir. Bu temizleme işlemini alışkanlık haline getirmezseniz kötü kokulardan kurtulamazsınız. Hatta kedinizi kirli olan bu kaba tuvaletini yapmak istemeyebilir ve onun tuvalet alışkanlıklarını da bozabilirsiniz. Kumun dibine gitmiş idrar görürseniz kedi kumu küreği ile bütün o kısmı alıp torbaya atınız. Bu işlem idrarın dağılmasını önler ve kedi kumunun daha temiz kalmasına yardım eder.
- Kedi Tuvaletini Sterilize Edin
Kedi kumunu değiştirmeden önce evcil hayvanlar için kullanılan dezenfekte malzemeleriyle gereken temizliği yapmanızı öneririz. Kedi tuvaletinin içine kumu koymadan önce de kabın kuruluğundan iyice emin olun. Aksi halde temizlik ürünlerinin kokusu da kedinizi rahatsız edebilir.
- Kedi Tuvaletini Değiştirin
Kedilerin zamanla tuvalet kabını eskittiğine rastlamışsınızdır. Oluşan küçük çizikler idrar veya dışkının araya girmesiyle koku oluşturur. Bu çizikleri tamir etmek de mümkün olmayacağından en iyisi kedi tuvalet kabını yenisiyle değiştirmektir. Çok sık olmamak koşuluyla bu yöntemi de dikkate almanızda yarar vardır.
- Kedi Kum Kabını İyi Hava Alan Yerlere Koyun
Eğer kum kabını iyi havalan bir yere koyarsanız kötü kokular da o kadar uzak olacaktır. Bir köşede veya sürekli kapalı kalan bir kedi tuvaleti kötü kokuların yoğunlaşmasına sebep olabilir.
Kedi kumu kokusu nasıl gider?
Kedi kumu kokusu nasıl gider? Evinizdeki kedi tuvaleti sürekli olarak kokuyorsa ve zaman zaman bu kokudan kurtulmak için çözüm yollarına başvurup da başaramıyorsanız üzülmeyin. Her şeyi denemiş olmanıza rağmen günlük temizliğin bile bu kokuları gidermede fayda etmediğinin farkına varmış olabilirsiniz. Kedi kumu kokusu nasıl gider? Şimdi size bu kötü kokudan nasıl tamamen kurtulabilirsiniz onların ipuçlarından bahsedeceğiz.
Kedi kumu kokusu nasıl gider? Öncelikle ümidinizi kesmeyin. Kedinizin kum kabını kendi kendine temizleyemeyeceğini düşünüldüğünde bu işi sizin yapmanız gayet normal bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun sizi yıpratmaması gerekiyor. Ancak her gün kedi kumunu değiştirmenin mümkün olmadığı da düşünüldüğünde bu kokuyu nasıl önleyeceğiniz konusunda endişeli olabilirsiniz.
En iyi kedi kumu hangisi? Kedi kumu kokusu nasıl gider? Kedi sahiplerinin de bildiği gibi bu küçük dostlarımızın tuvalet ihtiyacını gidermek için köpek dostlarımıza nazaran dışarı çıkartmak veya dolaştırılmak pek mümkün olmuyor. Ancak, bir köpeğe göre çok daha kolay bakıma sahip kediler, genellikle ciddi bakım gerektirmeyen evcil hayvanlar olarak biliniyor. Tüm bunların yanı sıra kedilerin son derece titiz ve temiz hayvanlar olduğunu, kendilerini tımar etmek için her gün saatlerce vakit harcadıklarını ve dışkılarını kedi kumuna yaptıklarını göz ardı edemeyiz.
Sanicat
En iyi kedi kumu listesinin ilk sırasında yer alan Sanicat, kediniz için piyasada bulabileceğiniz en hesaplı ve en kaliteli kedi kumu seçeneklerinden biri. Halk arasında doğal sodyum bentoniti olarak bilinen Wyoming bentonit granürlerinden oluşan bu ürün, kedinizin dışkılamasından doğan tüm kötü kokuları ve sıvıları emme konusunda son derece etkilidir.
Hemen her yaşta kedi türleri için uygun kullanıma sahip Sanicat Selection Hızlı Topaklanan Kedi Kumu, kaka veya idrarla temasa girdiğinde anında sertleşerek kedinize temiz ve hijyenik bir tuvalet imkanı sunmaktadır.
Öte yandan kedilerde rahatlık hissi uyandıran hoş bir pudra kokusuna sahip bu ürün, toz oluşturmayan granül yapısı sayesinde kedinizin patilerini büyük bir hassasiyetle korumaktadır. Fiyat ve performans bakımından her kedi sahibine denemesini önerdiğim Sanicat Selection Hızlı Topaklanan Kedi Kumu, daha uzun süre kullanıma uygun yapısıyla cebinizi rahatlatacak!
Paticat
Kediniz için tercih edebileceğiniz bir diğer Paticat ürünü ise Marsilya Sabunlu Topaklaşan Kedi Kumu olacaktır. Kalın granüllü bentonitten oluşan bu ürün, toz miktarını azaltarak evinizin daha temiz ve hijyenik kalmasına yardımcı olmaktadır. %100 doğal granüllerden üretilen Paticat Kalın Kedi Kumu, Marsilya sabun kokusuyla kedinizin tuvalet işlemlerinden mutlu ayrılmasına olanak sağlamaktadır.
Peki ya temizliği kolay mı? Diyeceksiniz..
Paticat Sabunlu Topaklaşan Kedi Kumu, inanılmaz emme gücü ve hoş kokusu sayesinde temizlenmesi son derece kolay bir ürün diyebilirim. Başlı başına bentonitten üretilen bu ürün, sıvı atığı emerek katı atıklar haline getirmektedir. Böylece hem kötü kokuları hapsedeceği gibi kumu temizlemenizde kolaylaşacaktır.
Sandy
Yavru kediler için hangi kedi kumu? Sandy Topaklaşan Doğal Kedi Kumu, ikinci maddede belirttiğim ürünle hemen hemen aynı özellikleri taşımaktadır. Paticat Marsilya Sabunlu Topaklaşan Kalın Kedi Kumundan farklı olarak ince taneli yapıya sahip olan bu ürün, yüksek emiş gücü sayesinde maksimum hijyen sağlamaktadır.
Tıpkı kalın taneli gibi %100 doğal granüllü bentonitten üretilen bu kedi kumu, topaklaşma özelliği sayesinde son derece kolay bir temizlik imkanı sağlamaktadır. Özellikle hassas patiye sahip yavru kediler için tercih edilen Sandy topaklanan doğal kedi kumu, doğal yapısı sayesinde kötü kokuları içerisine hapsederek kedinizin mutlu bir tuvalet yapmasına yardımcı olmaktadır.
Proline
Proline firmasının en son ürettiği kedi kumu seçenekleri arasında yer alan Lavanta Kokulu Bentonit Kedi Kumu, %100 doğal beyaz bentonitten üretilmiştir. Son derece üstün koku alma özelliğine sahip bu ürün, şehvetli lavanta kokusu sayesinde tüm kötü kokuları içerisine hapsetmektedir.
Reflex
Kedi maması çeşitleriyle de tanıdığımı Reflex kedi kumu, yüksek kalitede yapısı ve ucuz fiyat seçenekleriyle kedi sahiplerinin en çok tercih ettiği kedi kumu seçenekleri arasında yer alıyor. Öncelikle topaklanan kedi kumu: idrar ve dışkıların daha kolay temizlenmesine yardımcı olacağı gibi kedi kumunun tamamen değiştirilmesi yerine uzun ömürlü kullanım imkanı sağlamaktadır.