Close

Hamileler için tatil önerileri

Yaz sıcaklarının her geçen gün daha da artmasıyla birlikte tatile gidip gitmeme konusunda kararsız kalan anne adaylarının tatil planı yaparken dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

TATİL PLANI YAPAN ANNE ADAYLARININ NELERE DİKKAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR?

Gebeliğin erken dönemlerinde kanama ve düşük riski bulunan anne adaylarının seyahat etmeleri doktorlar tarafından sakıncalı bulunmaktadır. Bu tarz bir durumda gerçekleşecek kanamanın şiddetine göre ev istirahati ya da kesin yatak istirahati gibi önlemlerin uygulanması gerekebilmektedir.

Gebeliğin ilerleyen süreçlerinde suyun gelmesi, kanama olması veya erken doğum kasılmaları gibi durumlar nedeniyle annelerin seyahat etmeleri kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Anne adayları için ideal tatil süreci, hamileliğin ikinci üç aylık dönemi olarak kabul edilmektedir.

Tatil planı yapan anne adaylarının tarihleri önceden belirlemeleri ve bu tarihlere dair gebeliği takip eden doktorlarıyla görüşmeleri önerilmektedir. Doktorun onayının alınmadığı seyahatler gerçekleştirilmemelidir.

ANNE ADAYLARININ SEÇECEKLERİ TATİL MEKANININ ÖZELLİKLERİ NASIL OLMALIDIR?

Temiz ve güvenilir bir mutfağa sahip olan mekanlarda kalmaları tavsiye edilen anne adayları, havalandırma tertibatı iyi olan tesisleri tercih etmelidir. Tatilin geçirileceği mekana kolay bir şekilde ulaşılabilecek bir doktorun ve herhangi olağandışı bir durum için hem gerekli donanıma hem de personele sahip bir hastanenin bulunduğundan emin olunmalıdır.

ANNE ADAYLARININ DENİZ VE GÜNEŞLE İLİŞKİLERİ NASIL OLMALIDIR?

Gebelik sürecinde suya girmeden önce vücudun ısıtılması, yavaşça yüzülmesi ve dozu yavaş yavaş arttırarak yüzmeye devam edilmesi gerekmektedir. Gebeliğinin ilk üç ayında bulunan hamilelerin günde 20 dakikadan fazla yüzmeleri tavsiye edilmemektedir. Yine ilk üç aylık süreçte sabahın erken saatlerde yüzmek, anne adaylarının bulantı ve kusmalarını azaltarak günün geri kalan kısmını daha rahat geçirmelerini sağlamaktadır.

Hamilelik sürecinde cilt daha da hassaslaştığı ve güneş yanıklarına karşı daha korunmasız hale geldiği için bu süreçte güneş ışınlarına karşı normale oranla çok daha fazla dikkat etmek gerekmektedir. Güneş altında uzun süre geçirmek, hem vücut sıcaklığının aşırı artmasına hem de vücuttaki suyun azalması anlamına gelen dehidrasyona neden olmaktadır. Her iki durum da gebelik açısından son derece olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı hamileyken uzun süre güneş altında kalınmaması tavsiye edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top