Close

Hamileliğin 32. Haftası – 32 Haftalık Gebelik

32 Haftalık Gebelik

32 Haftalık Gebelik

Hamileliğin otuz ikinci haftası her kadın için çok önemli gelişmeleri içerisinde barındırır. Gebelikte 32. Hafta, yedi ay 14 güne tekabül eder. Ortalama bir bebek 224 günü doldurduğu dönemde 1 kilo 700 gram ağırlığına ulaşır. Ortalama sağlıklı bir bebek yaklaşık 40 santimetre boyundadır. Bebeklerin bu dönemde özellikle bağışıklık sistemleri gelişmiş olmakla birçok gelişim de bu dönem içerisinde devam eder. Özellikle bebeklerde 7 aylık sürecin ortalarında tırnak gelişimleri görülür.

Hamileler için Yasal İznin Başladığı Dönem: 32. Hafta

Hamileliğin otuz ikinci haftalık bebek gelişiminde sindirim sisteminin oluşması en önemli yapı taşlarındandır. Hamile kadınlar için eğer bir meslek sahibi ise 32. Hafta dönemi yasal olarak izin alabilme dönemidir. Bu özellik hamile kadınlar için oldukça konforlu bir dönem olmaktadır. Çünkü kadınların iş hayatında olduğu kadar, ev hayatı da oldukça yoğun geçebilmektedir. Bu dönemde ev işlerine yoğunluk vermemek, eşlerin yardımı ile çok daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Ev işlerini bir görev olarak değil, ev içerisindeki yardımlaşma olarak düşünürsek evdeki her bireyin ev işlerine karşı sorumluluğu olduğu kaçınılmazdır. Hamileliğin 32. Haftası kadınlar için artık dinlenmeye geçme ve tamamen doğuma hazırlanma haftasıdır. Hamileliğin ilk gününden itibaren eşlere de büyük sorumluluklar düşecektir. Eşlerin beraber gidecekleri bir hamilelik yogası, sağlıklı bir süreç için yürüyüş, beslenme alışkanlıklarında eşler arası yardımlaşma ve iş bölümü hamilelik süreci için daha da önemlidir.

32 Haftalık gebelik sonrasında anneler yasal olarak izne ayrılabilirler. Türkiye’deki yasalar gereği kişi isterse 5 hafta daha çalışarak hamileliğin 37. Haftasında izne ayrılabilir ve çalıştığı bu süreyi doğum sonrası süreye ilave edebilir. Eğer hamile kadınlarda sağlık sorunları ve şikayetler yoksa çalışmaya 32. Hafta da devam edebilir. Böylece sağlıklı bir hamilelik sürecine zemin hazırlanmaya başlanır. Anneler iki ay öncesinden evde olmaya başladıklarında beslenme süreci ve hareketsizliğin verdiği olumsuz sonuçlarla karşılaşılabilir. Hamile kadınların iş hayatında rutinleşmiş ve düzenli bir beslenme alışkanlığı 32. Haftada izne ayrılan kadınlar için bir anda bozulabilir. Özellikle uyku düzenindeki aksamalar ve gece geç saatlere kadar uykusuz kalmak hamile kadınları olumsuz yönde etkiler. Hamile kadınları olumsuz etkileyen ve dengesini bir anda bozan bu izin sürecinde bebeğin de gelişim süreci olumsuz yönde etkilenebilir. Bu olumsuzlukların karşısına geçmek için sağlıklı ve düzenli beslenmek önem arz eder. İş hayatındaki sabah erken saatlerde kalkıp hareketli sistemi devam ettirmek en doğru yoldur.

Otuz İki Haftalık Bebek Ultrason Görüntüsü Nasıldır ? 

Otuz iki haftalık bebek ultrason görüntüsü nasıldır sorusunu merak eden anne adayları için bu dönem bebeğin siması daha çok belli olur. Bebeğiniz otuz ikinci haftada karnınızda baş aşağı konumdadır. Rahat bir şekilde hareket edebilir ve zaman zaman takla atabilir. Bebeğin konumu otuz iki haftalık olduğu için geniştir. Bu genişlik bebeğe rahat hareket etme özgürlüğü sunar. Bu hareket etme özgürlüğü dirsek atma ve ayağını çarpma gibi davranışlar doğurabilir. Bu hareketler bebeğin sağlıklı bir şekilde bu süreci geçirdiğinin en büyük ve önemli göstergesidir. Bebeğinizin tüm organları genel anlamıyla gelişimini tamamlar, yalnızca ciğerleri ve sindirim sistemi tamamlanmamıştır.

Hamileliğin Otuz İkinci Haftasında Bebek Gelişimi

Hamileliğin otuz ikinci haftasında bebek gelişimi genel anlamıyla tamamlanmıştır. Bebeğin diğer uzuvları ve kasları bu dönemde gelişmeye devam eder. Hamile kadınların bu dönemde stres yaşamaması çok önemli bir etkendir. Her günü pozitif olarak geçirmek bebek ve anne adayını büyük yönde etkiler. Anne karnındaki bebek otuz ikinci hafta 42-43 santimetre ve 1700 ile 1800 gram civarlarında olmaktadır. Bu oranlar bebeğin ve anne adayının sağlık ve çevresel koşullarına göre değişebilmektedir. Sizin bu dönemde aldığınız kilolar ile bebeğinizin gelişimi doğrudan orantılıdır. Hamilelik duygusal bir süreçtir. Anne adayını bu dönemde strese sürekleyecek tüm olumsuz unsurlardan uzak tutmak önemlidir. Hamileliğin sadece bedensel bir süreç değil, zihinsel bir dönem olduğu da önem taşır. Bu doğrultuda söylenecek her olumsuz sözden çabuk etkilenebilir ve çok daha duygusal olabilirsiniz. Bu noktada sakın endişe duymayın. Güvendiğiniz ve kendinize en yakın olduğunu hissettiğiniz bireylerle beraber olmak ruhunuzu besler ve siz de ona göre olumlu yönde etkilenirsiniz.

Otuz İki Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı
Otuz İki Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı

Otuz İki Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı ?

Otuz iki haftalık gebelikte kaç kilo alınmalı sorusunun ayrıntılı yanıtı, hamilelik sürecinizi kesinlikle etkileyecektir. Otuz iki haftalık gebelikte sağlıklı bir hamilenin kilo alımı çok önemlidir. Hamile kadınlar çevresinden bu dönemde; sen iki canlısın daha fazla yemek tüketmelisin gibi bir baskı görebilir. Hamileliğin her döneminde yemek yeme sıklığı oldukça önem arz eder. Bu süreçte sağlıklı beslenmek kadar vücudun ihtiyacı olan besini alabilmesi de oldukça önemlidir.

Otuz İki Haftalık Gebelikte Annedeki Değişimler

Otuz iki haftalık gebelikte annedeki değişimler gözle görülür şekilde belli olmaktadır. Bu değişimlerin en önemli etkeni annenin aldığı kilodur. Bebeğin ve anne adayının sağlığını gereksiz beslenme alışkanlığı olumsuz yönde etkiler. Normal bir kadının günlük alması gereken kalori miktari ile hamile bir kadının alması gereken kalori miktarı arasında yalnızca 300 kalori fark vardır. Bu oran sağlıklı beslenme alışkanlığı olan bir anne adayı için düşük bir fark… 300 kalori, bir buçuk dilim karışık pizza veya bir porsiyon kremalı mantar çorbasına denk gelir. Bu durumda ana öğünleri artırmak yerine ara öğünleri artırmak önemlidir. Hamile bir kadının hamileliğe başlangıç kilosu çok önemlidir. Zayıf bir kadın hamileliğe başlangıç süresinden itibaren 15 kiloya kadar kilo alabilir. Normal bir kiloya sahip bir kadın hamilelikte 9 veya 10 kilo alabilir. Fazla kilolu bir kadın için bu süreçte en fazla 6 kilo alımı önerilir.

Otuz İki haftalık bebek cinsiyetinde yanılma olur mu ?

Otuz iki haftalık bebek cinsiyetinde yanılma olur mu sorusunun yanıtı Türkiye’de ultrasondan daha çok çevrenin söylemleri doğrultusunda hareket edildiği için yanlış sonuçlanabilir. Karın şekli, beslenme biçimi ve bulantıların yoğunluğu gibi detaylar bebeğin cinsiyetini belirlemek için geçerli değildir. Ultrason teknolojinin henüz yeni baş gösterdiği ve bebeğin olgunlaşma sürecinde olduğu dönemlerde yanlış cinsiyet tespitleriyle karşılaşılabiliyordu. Cinsiyet, günümüzde doğru bir zamanda bakılırsa yani on dördüncü haftadan sonra çok daha net bir şekilde gözlemlenebilir hale gelmektedir. Cinsiyette yanılma durumlarında en önemli durum erkenden cinsiyeti öğrenmeyi istemektir. Anne adayının bu süreçte yapması gereken; doktoruna baskıda bulunmamasıdır.

Otuz İki haftalık Bebek Kalp Atışı

Otuz iki haftalık bebek kalp atışı sürecinde bebek ana rahmine düştükten bir iki hafta sonra kalbi atmaya başlar. Bu aşamayı ultrason grafiğinin kalitesi oldukça etkiler. Görülebilirliği en erken, son adet tarihine göre beş buçuk haftadır. Kalp atışlarını dinlemenin bir diğer yolu da anne adayının karnına yerleştirilerek bakılan el dopleri aracıyla olmaktadır.

Otuz İki Haftalık Gebelikte Beslenme

Otuz iki haftalık gebelikte beslenme koşulları bebeğin sağlıklı gelişmesi için önem arz eder. Bu dönemde ödem şikayetleri başlayabilir. Anne adayının bedeninde biriken fazla kiloların ve ödemin atılması için sağlıklı ve düzenli beslenmek şarttır. İlk etapta ananas mükemmel bir gıdadır. Ara öğünlerde sarı meyve olan bir dilim ananasın faydası küçümsenemez. Yaban mersini ve kivi gibi gıdalar da ödem attırır. Bu aşamada bol su tüketimi de oldukça önemlidir.  Yemeklerle beraber olan su tüketimi bazen gaz şikayetini tetikleyebilir. Gaz şikayeti özellikle hamilelik dönemindeki anne adaylarına günlük hayatta olumsuzluk yaşatmaktadır. Genel anlamda günde tüketilen 3 litre su anne sağlığı için önemli olduğu kadar doğrudan bebeğin anne karnındaki serüvenini de etkiler. Günlük hayatta gaz şikayeti söz konusu ise kuru baklagiller ve kükürtlü gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. Brokoli, karnabahar, pırasa gibi gıdaların gaz oranı yüksek olduğu için hayat kalitesini de doğrudan etkiler. Nefes alma verme güçlüğü yaşıyorsanız beslenme rutinlerinize de bu anlamda dikkat etmeniz gerekir. Kabak ve ıspanak gibi gaz yapmayan gıdaları tercih etmek çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

Otuz iki haftalık bebek kaç aylıktır ve Kaç Gramdır?

Otuz iki haftalık bebek kaç aylıktır sorusunun cevabı ise 7 ay 14 gündür. Gün hesabı olarak merak ederseniz 224 gün demek yerinde olacaktır. Otuz iki haftalık bebek kaç gramdır sorusu her anne adayı tarafından bu süreçte merak edilen sorular arasındadır. Bu dönemde anne karnındaki bebek yaklaşık 1700 ila 1800 gram arasında olacaktır. Anne bu haftadan itibaren haftada en az 2 kilo alır ve kilonun yarısı bebeğe gider.

Otuz İki Haftalık Gebelikte Bebek Anne Karnının Neresindedir?

Otuz iki haftalık gebelikte bebek anne karnının neresindedir sorusu da yine merak edilen konular arasındadır. Bebek bu dönemde anne karnında baş aşağı durmaktadır. 32.haftadan itibaren kasılmalar daha da artar. Bu sebeple pilates topu yardımıyla karın egzersizleri yapmak doğum sürecinde sizin ve bebeğinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.

Otuz İki Haftalık Gebelikte Karın Büyüklüğü, Bebeğin Boyu ve Hareketleri

Otuz iki haftalık gebelikte karın büyüklüğü kişiden kişiye değişir. Beslenme düzenini doğrudan etkileyen bağırsak sağlığı ve gaz birikmesi karnın ana hatlarıyla ön planda oluşunu doğrudan etkiler. Bu dönemde karın artık gözle görülür şekilde belirgindir.

Otuz iki haftalık bebeğin boyu yaklaşık olarak 40 ila 43 santimetre arasında değişiklik gösterir. Annenin beslenme rutininden doğrudan etkilenen bebeğin fiziksel gelişimi bu dönem de devam eder.

Otuz iki haftalık bebek hareketleri hissedilir mi sorusunun cevabı her anne adayı tarafından merak edilmektedir. Bebeğin çok fazla hareket etmesi sizi tedirgin etmesin… Bebeğin hareketli yapısı onun sağlıklı olduğunu gösteren en büyük etkendir. Ayak ve kol hareketleri bu dönemde hissedilebilir.

Otuz İki Haftalık Bebek Doğsa Yaşar mı ?

Otuz iki haftalık bebek doğsa yaşar mı diye sorulduğunda bebeğin genel anlamda büyüdüğünü görebilirsiniz. Özellikle gelişiminin büyük bir çoğunluğunu tamamlaması onu hayatta tutan en önemli etkendir. 7 aylık bir bebeğin doğumu her ne kadar erken bir doğum olarak sayılsa da bebeğin gerekli şartlar altında korunmasıyla bebek hayatta kalabilir.

Otuz İki Haftalık Hamileyim, Doğuma Ne Kadar Kaldı ?

Otuz iki haftalık hamileyim doğuma ne kadar kaldı sorusunun cevabı heyecanla bebeğini bekleyen tüm anne ve aynı zamanda baba adayları tarafından merak edilir. Normal şartlar altında bir doğum 40.haftada gerçekleşir ve eğer siz 32. haftadaysanız, doğumunuza 8 hafta yani tam olarak 56 gün kalmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top