Close

Saçlarınızın beyazlamasını önleyici tavsiyeler

Saç beyazlamasına iyi gelen yöntemler nelerdir?

Saç beyazlaması hem kadın hem de erkekler için oldukça büyük sorun teşkil etmektedir.Yaşlılık beyazlamanın tek nedeni olmamakla beraber, saçların beyazlamasının birçok nedeni vardır. Saçlarınızın beyazlamasını istemiyorsanız hangi yöntemler kullanırsınız? Boyamak ilk akla gelen çözüm müdür yoksa başka yolları da var mıdır? Saç beyazlamasına iyi gelen yöntemlerler neler?

Saç neden beyazlar

Saçlarımızda melanin pigmentlerinin üretimi azalırsa bu durum onların beyazlamasına neden olmaktadır. Melanin üretimi azalırsa veya durursa artık saçlar yavaş yavaş beyazlaşmaya başlar. Melanin seviyesi en yüksek olan saçlar; kahverengi, siyah ve kızıl saçlardır. Ayrıca saçların beyazlaması stres kaynaklı, üzüntü ve genetik faktörler etki etmektedir.

Saçları beyazlatan faktörler ayrıca, stresten ve üzüntüden ziyade hormonal bozukluklardan da kaynaklanabilir. Sigara içmek, saçlanızın beyazlamasına neden olur.Bazı ilaçların da yan etkilerinin neden olduğu  gibi yetersiz beslenme de saçlarınızı beyazlaştırmaktadır. Özellikle B12 vitaminin eksikliği yani et, tavuk gibi hayvansal gıdalar yemeyenler insanlarda da görülmektedir. Güneşin ultraviole ışınlarının direk etki etmesi, alkol kullanımı, kalsiyum (D,C, bakır ,ferrit) eksikliği de saçları beyazlatmaktadır. Peki, saçlar neden beyazlar?

Aşırı üzüntü ve tramvadan dolayı beyazlama

Ani yaşanan,üzüntü ve şok kaynaklı birçok olay saçta beyazlamalara neden olabilir. Hatta tek gecede saçların beyazlaması bu durum nedeni ile olmaktadır. Duygusal ve psikolojik her anı her olay bu duruma rahatlıkla etki etmektedir.

Genetikten etkiden dolayı beyazlama

Bazı insanların saçlarındaki beyazlık, aileden kaynaklıdır. Anne veya baba tarafında erken yaşta beyazlama söz konusuysa bu durumda, kişinin de saçlarında genetikten kaynaklı beyazlama olacaktır.

Hormonal sorundan kaynaklı beyazlama

Troid bezlerinde herhangi bir problem varsa yani normalden çok veya az çalışıyorsa bu durumda saçlarda beyazlama söz konusu olacaktır. Halsiz olma hali ve saçların dökülmesi de ayrıca vücuda etki edecektir.

Anemiden dolayı beyazlama

Pernisiyöz anemi hastalığı B12 vitaminin az olmasından veya fazla olmasından kaynaklı bir kansızlık hastalığıdır. Genetik hastalıklar grubundan sayılabilir. Beyazlamaya neden olur.

Werner sendromundan kaynaklı beyazlama

Bu hastalık kalıtsaldır ve erken yaşta saç beyazlatan bir hastalıktır. Ergenlikten sonra kendini gösterir. Ses kısılması, saçların beyazlaması ve dökülmesi, cilt incelmesi veya sertleşmesi gibi durumlar ortaya çıkar.

Poliosis kaynaklı beyazlama

Poliosisten kaynaklı beyazlama genelde saçlarda bir tutamın beyazlaması veya bölgesel yamalar şeklinde görülür. Bu demek oluyor ki saçların belli bölgelerindeki melanin üretimi azalıyor veya yok oluyor bunun sonucunda da saçlar beyazlıyor.

Saçların beyazlamasına karşı bitkisel yöntemler

Saçlarınızın beyazlamasını istemiyorsanız ve bu sorunlara çözüm bulmak artık çok kolay. Doğal yöntemlerle bu sorunlara çözüm bulunabilir. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Hindistan ceviz yağı sürmek saçları güçlendireceği gibi ayrıca beyazlamalarına da kökten çözüm olacaktır. Haftada bir kez, alkali suyun içine Hint Bektaşi üzümleri konur ve yağı ayrıca koyup saçlara uygulayıp bir saat bekletmelisiniz. Sonra da doğal bir şampuanla yıkanması önerilir.
  • Himalaya tuzu ile de ayrıca hint yağını karıştırıp saçlara uygulamak ayrıca diğer çözüm yollarından biridir.
  • Cevizin yeşil kabukları kurutularak kaynayan bir litrelik suya atılır ve beş dakika süre ile kaynatılır ve daha sonra saçları durulamak için bu su kullanılır. Bu işlem üç hafta boyunca devam eder.
  • Gül yaprakları ile de uygulanacak bir yöntem var: Gül yapraklarını kuruttuktan sonra yakılması gerekir ardında da bu elde edilen küle badem yağı eklenir. Elde edilen karışımı saçlara uygulayarak saçlarda bekletilir ve yıkanır.
  • Sarımsak yöntemi de ayrıca kullanılan bir yöntemdir. 1 adet soğanı, 1 adet yumurta sarısı ile karıştırarak, zeytin yağı da ekleyerek elde edilen bu kür saçlara uygulanmalı ve bir süre beklettikten sonra güzelce durulanmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top