Close

Yeni doğan bebek bakımı

Yeni doğan bebeğe nasıl bakılır?, Yeni doğan bebeğe bakmak, Yeni doğan bebek

Dünyaya yeni bir bebek geldi. Onun doğumu ayrı bir dertken bakımı da ayrı bir derttir. Ama anne olmak kolay değil ne yazık ki . Yeni doğan bebeğinizin her saniye yanında olmalısınız. Çünkü o her saniye sizin bakımınıza muhtaç durumda. Karnını doyurmak, altını temizlemek, cilt bakımını yapmak gibi bir çok ihtiyacını karşılamanız gerekiyor. Bunları doğru bir şekilde gerçekleştirmek isteyenlerin bilmesi gereken birkaç püf noktası var.

Beslenme

İlk zamanlarda emzirmenin herhangi bir düzeni olmaz. Bebek her zaman emmek ister ve bebeğin her istediğinde emmesi gerekir. Geceleri de bebeğinizi emzirmelisiniz. Altıncı aya gelene kadar da anne sütünden başka herhangi bir ek besin vermek gerekmez.

Sindirim

Yeni doğan bebeklerin ilk zamanlarında sık sık alt değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bebeğiniz çok fazla kaka yapabilir. Kakaları genellikle cıvık ve açık renkli olur. Bu gayet normal bir durumdur. Çünkü sadece anne sütüyle beslenmesinden kaynaklanır.

Cilt Bakımı

Yeni doğan bebekler hassas cilde sahiplerdir. Cildini aşındıracak, tahriş edecek şeylerden uzak tutun. Banyo yaptırırken cildine zarar vermeyecek ürünler kullanın. Banyodan sonra her zaman bebek yağı, krem gibi şeyler kullanmayın. Bu bebeğinizin terlemesini önleyerek cildinin sivilceler çıkarmasını sağlayabilir.

Uyku

Yeni doğan bebekler ağlamalarını saymazsak genel olarak sadece annelerini emerler, altlarına yaparlar ve uyurlar. Gelişimi ve sağlığı için en önemli adımlardan biri de uykudur. Yeni doğan bebekler çok sık uyurlar ve uykularının düzeni belli bir süreye kadar oturmaz.

Bebeğinizin uyurken yatış tarzı da çok önemlidir. Yanlış bir şekilde yatırırsanız bir yeri incinebilir. En ideal ve sağlıklı olan yatış pozisyonu sırtüstü yatırmaktır. Yeni doğan bebeklerin başının altına yastık koymanıza gerek yoktur. Üstünü kafasına kadar örtmeyin. Göbeğinin üstüne ya da en fazla göğüs hizasına kadar örtün. Çok fazla sıcakta yatırmayın. Bu bebeğinizin cildinde isilikler oluşmasına neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top