Close

Bebeğinizin Odasını Düzenlerken Bunlara Dikkat Ettiniz mi?

bebeginizin-odasini-duzenlerken-dikkat-etmeniz-gereken-seyler-eniyikadin

Hem bebeğiniz hem siz rahat uyuyun diye

Bebek odasının ilk olmazsa olmazı tabiki de yataktır. Beşik ya da karyola, tercihiniz ne yönde olursa olsun, bebeğinizin güvenliği, dikkat etmeniz gereken ilk faktör olmalı. Bebeğiniz pencereye ya da perdeye uzanmaya çalışabilir ve bu durum güvenliğini tehdit edebilir. Bu yüzden, bebeğinizin yatağının, pencereye yakın olmaması çok daha uygun olacaktır. Bu durum, ışık dengesini ve soğuk-sıcak hava dengesini korumanıza da yardımcı olabilir.

Doya doya emzirin ve vakit geçirin diye        

Bebek odasında,bebeğinizi emzirmek ve onunla vakit geçirmek için oturma alanına ve dolayısıyla koltuğa ihtiyacınız olacaktır. Bu mobilyanın, bebeğinizin yatağına yakın yerlerde bulunması, bebeğinizle ilgilenirken daha kolay hareket etmenizi sağlayacaktır.

Odanın içinde bebeğinizi kaybetmeyin diye

Bebek odasının olmazsa olmazlarından biri de yeterli depolama alanlarının olmasıdır. Bebeğinizin elbiseleri için dolaplar, kirli çamaşırları için sepet, oyuncakları için kutular, acil durumlar için derece ve diğer tıbbi gereksinimlerin olduğu çantalar derken birçok alana ihtiyacınız olacak. Bu noktada dikkat etmeniz gereken; bebeğinizin ve sizin oda içerisindeki hareket alanınızı kısıtlamamak. Bebek odanızın sakin ve düzenli görünümünü korumak için, depolama alanlarına alternatif çözümler üretebilirsiniz. Yatağın altı , duvarlar, odanın köşeleri gibi alanlar, odanın genel atmosferini bozmadan depolama alanlarına dönüştürülebilir.

Bebeğinizin odasındaki kirli çamaşır sepetinin, yatağına ya da alt değiştirme ünitesine yakın bir şekilde yerleştirilmesi, bebeğinizin üstünü değiştirirken size kolaylık sağlayacak yöntemlerden biridir.

Biraz daha büyük bebeklerde oyuncak dolaplarının bebeğinizin ulaşabileceği yükseklikte olması onun güvenliği açısından önemlidir. Bu şekilde, bebeğinizin, dolaba ulaşmaya çalışırken zorlanıp, güvenlik açısından sorun yaşamasını önleyebilirsiniz. Aynı zamanda, dolabını kendisinin açıp kapatabilmesi, bebeğinizin zihinsel gelişimi için de faydalı olacaktır.

Biraz daha detay isteyenlere

Bebeğinizin odası için aydınlık bir oda tercih etmeniz bebeğiniz için hem daha sağlıklı hem de vakit geçirmek için daha uygun bir seçim olacaktır. Dekoratif amaçlı kullanacağınız aydınlatma ürünlerinde, direkt aydınlatma yerine abajur seçmeniz daha doğru bir seçim olabilir. Direkt aydınlatma kullanmak istiyorsanız, bebeğinizin kıyafetlerini değiştirdiğiniz yer ya da oyun alanı, yatağının üst kısmından çok daha uygun olacaktır. Özellikle, yatağının direkt yukarısında olan aydınlatmalar, bebeğinizin uyumasını zorlaştırabilir ya da uyandığında onu rahatsız edebililir.

Yatağının üst kısmına süs veya mekanik bir oyuncak koymak isterseniz, yatağa olan mesafesine dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin ulaşamayacağı yükseklikte olması, onun güvenliği açısından önemlidir

Bebeğinizin odasının, sizin yatak odanıza yakın bir oda olması avantaj sağlayacaktır. Yine de siz her ihtimale karşı, onun odasında bir telsiz bulundurabilirsiniz.

Oyuncaklarını, onun uzanırken sorun yaşamayacağı şekilde yerleştirirseniz, kendisi uzanmak isterken sorun yaşamayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top