Close

Kabağı Bir de Böyle Deneyin: Kolay Kabak Mücveri Tarifi

 

En yaygın yaz sebzelerinden olan kabakla pek çok yemek yapabilirsiniz. Çiçeklerinden bile faydalanabileceğiniz kabağı, hafif ve sağlıklı bir tarifle daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Vejetaryenlerin de sık sık tercih ettiği kabak mücveri sarımsaklı yoğurt veya taze bir salata eşliğinde sunabilirsiniz. Hafif bir öğün ya da meze olarak da kabak mücveri sofralarınızda tüketebilirsiniz. Hatta bir gün dolapta dinlendirilerek soğuk bir aperatif olarak da servis edebilirsiniz. Eğer daha hafif bir lezzetin peşindeyseniz, mücverleri yaklaşık 35-40 dakika boyunca yağlanmış bir pişirme kabında (180 derece) fırında da pişirebilirsiniz. Daha sonra kare şeklinde keserek servis edebilirsiniz.

30 dakika gibi kısa bir sürede hafif ve lezzetli bir kabak mücveri ister fırında ister yağda kızartarak sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Malzemeler

3 orta boy rendelenmiş kabak

150 gr beyaz peynir veya

1/2 orta boy soğan, ince doğranmış

3 yeşil (taze) soğan, ince doğranmış

3 diş sarımsak, ince doğranmış

1 demet dereotu, ince doğranmış

3 çırpılmış yumurta

45 ml / 3 yemek kaşığı çok amaçlı (sade) beyaz un

Bir tutam kırmızı biber (isteğe bağlı)

Tuz ve öğütülmüş karabiber

Sığ kızartma için ayçiçek yağı

Kolay Kabak Mücveri Yapılışı

  • Rendelenmiş kabakları bir kevgir içine koyun, biraz tuz serpin ve 30 dakika süzülmesini bekleyin.
  • Beyaz peyniri parçalayın veya rendeleyin.
  • Temiz bir mutfak bezi kullanarak, kabaktaki fazla suyu sıkın ve bir kaseye koyun.
  • Unu büyük bir kaseye aktarın ve yumurtaları çırpın. Kalan malzemeleri, tuz ve karabiber ekleyin ve kıvamlı bir hamur haline gelene kadar elinizle yoğurun. (Peyniriniz tuzlu ise tuz ekleme konusunda hassas davranmalısınız, mücver aniden tuzlu hale gelebilen bir tariftir bu yüzden dikkat edin).
  • Bütün malzemeleri karıştırırken unu yavaş yavaş karıştırmaya dikkat edin ve kıvamını kontrol altında tutarak un ekleyebileceğinizi unutmayın.
  • Bir tavada, kızartmaya yetecek kadar yağ ısıtın. Bir çorba kaşığı kullanarak, kaşık dolusu hamur karışımını sıcak yağa bırakın ve hafifçe üstüne bastırın.
  • Kahverengi olana kadar her iki tarafını orta ateşte kızartın. Bir süzme kaşıkla alın ve emici mutfak kağıt havlu ya da ızgara üzerinde yağı süzülene kadar bekletin.

Bir mücver sıcak yenebilir veya önceden hazırlanıp soğuk bir meze olarak servis edilebilir. Dal dereotu ile süsleyip sarımsaklı yoğurt ile birlikte harika bir ikili yaratabilirsiniz.

Sarımsaklı Yoğurt Yapılışı:

  • Sarımsak yoğurt için, birkaç diş sarımsağı tuzla ezin, yoğurt ve sarımsağı iyice birleştirin ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Tadına bakarak tuz oranını kontrol edin. 
  • Yoğurdun içine biraz taze soğan doğramak, sumak ve birkaç damla sirke eklemek, oldukça farklı bir lezzetin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

Kabak potasyum içeriği yüksek bir sebzedir ve yüksek tansiyonu dengelemeye yardımcı olur. Dereotunun da sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir. Eğer böyle lezzetli ve sağlıklı bir ikiliyi yağda kızartmak istemiyorsanız fırında da deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top