Close

Doğum yapmak cinsel hayatınızı nasıl etkiler?

Minik bebeğinizi hissettiğiniz ilk andan itibaren, sınırlandırdığınız seks hayatınızın düzene girmesi için ilk adımları atmanızın vakti geldi. Bu elbette ki hemen gerçekleşecek bir durum değil. Bazı uzmanlar, doğum sonrası annenin fiziksel ve ruhsal durumlarını göz önünde bulundurarak, ilk 6 hafta seks yapmamanızı önerirler.

Uzmanların,diğer bir önerisi ise; cinsel yaşamın, ilişkide büyük rol oynadığını savunarak, kurallar doğrultusunda değil de,istediğiniz andan itibaren tabularınızı yıkarak devam etmeni gerektiğini savunurlar.

DOĞUM SONRASI PSİKOLOJİK DURUMUNUZUN SEKS HAYATINIZA ETKİSİ NEDİR?

Doğum sonrası seks hayatınızı, hormonal, fiziksel ve fizyolojik gibi pek çok sebep etkili olsa da, seks hayatınızı etkileyen bir diğer etken ise psikolojik durumlardır. Doğum sonrası, her iki tarafında düşündüğü tek şey; bebeğin ihtiyaçları haline gelmektedir. Ebeveynlerin bu ihtiyaçları karşılaması, sürekli bir uğraş ve çaba sarf etmesi onlara yeterli gelmemeye başlar ve eksik kaldıklarını düşünürler. Bu eksikliğin hissedildiği noktaya, doğum sonrası annede oluşan özgüven eksikliği eklenince, seks hayatı olumsuz etkilenmeye başlamaktadır.

DOĞUM SONRASINDA SEKS HAYATIMIZI DÜZENLEYECEK ÖNERİLER NELERDİR?

İlişkinin temelini ve bağlılığını oluşturan şeylerden biri de; sekstir.Bu konuyu birçok sebep etkileyip yönlendirse de, doğum öncesi ve doğum sonrası durumları seks hayatınızda büyük rol oynar. Bu gibi durumların, özellikle doğum sonrası oluşan cinsel isteksizlik, vajinal travmanın ve doğum sonrası geçen 6 haftalık sürecin bitimine kadar (lohusalık) normal sayılabilir. Bu süreçte,daha sağlıklı bir seks hayatınızın olmasını istiyorsanız, karşılıklı sevgi ve anlayış içinde olmanız gerekir. Cinsel isteksizlik geçici bir durumdur. Bu süreçte, iki kişiye de uyan pozisyonlar tercih edilmelidir, gerekli durumlarda kayganlaştırıcı kullanmanızda fayda vardır. Vajinal birleşmeye hazır olmayan kişiler ise; daha çok ön sevişme ile kendilerini hazırlayabilirler. Rahat olun ve stres yapmayın, bu geçici durumu,uzmanların verdiği bilgiler ve önerileri uygulayarak en az hasar ile doğum sonrası seks hayatınızı saha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Lohusalık döneminin bitiminden sonra, vajinal birleşmede hâlâ acı çekmeye devam ettiğiniz takdirde ve cinsel istediğiniz gelmediğini düşünüyorsanız, mutlaka bir uzmana görünmelisiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top