Close

Bebeğimizin Çamaşırlarında Sıvı Deterjan Kullanmanın Önemi

Bebeğimizin Çamaşırlarında Sıvı Deterjan Kullanmanın Önemi

Bebeğimizin Çamaşırlarında Sıvı Deterjan Kullanmanın Önemi

Annelerin kafalarındaki sorulardan bazıları şüphesiz, “yeni doğan bebeğin kıyafetleri neyle yıkanmalı?” , “bebek çamaşırları ne ile yıkanmalı?” ve “bebeğin ilk kıyafetleri nasıl yıkanmalı?” gibi sorulardır. Annelerin bunlar gibi konular üzerinde dikkatli olması, aslında olması gereken de bir şeydir. Çünkü giysilerde, bebeklere özel olmayan deterjanlarda, ve bebekler özelinde üretilmemiş diğer ürünlerde bulunan kimyasal maddeler ve zararlı materyaller; bebeklerde cilt tahrişine, kuruluğa ve kızarıklığa neden olabilir. Sıvı deterjanın zararlılık derecesini değerlendirerek hangi bebek deterjanını kullanacağınıza karar verebilirsiniz. Bebek sıvı deterjan kullanmak önemlidir elbet ama, hangi çeşit bebek deterjanının tercih edileceği de bir o kadar önemlidir. Dolayısıyla, bebekler için çamaşır deterjanı seçimi daha da önemli bir hal almaktadır. “Zararlı madde içeren deterjanlar nasıl olur da bebeğime zarar verebilir?” gibi bir soruya sahip olabilirsiniz. Biraz önce bahsettiğim gibi, bazı bebek deterjan çeşitleri zararlı madde içerir ve ciltte rahatsızlıklara ve tahrişe sebep olabilirler. Deterjanlardaki kimyasallar çamaşırlarda takılırlar. Bu durumda, çamaşırlardan arınamayan kimyasallar direkt olarak bebeğinizin cildine temasta bulunurlar. Bu kimyasalların egzama,astım gibi birçok hastalıkla ilişkili etkisi olduğu bilinmektedir. Çamaşırlarınızı bu kimyasallardan arındırmak için bolca su ile durulama yapmanız gerekiyor. Ne yazık ki kullanılan çamaşır makinelerinde bulunan durulama programları tam arınma için yeterli olmamaktadır. Bu sebeple bebeğe özel olan tüm eşyalar ayrı olarak bebekler için deterjan ile yıkanmalıdırlar. Bebek deterjan seçiminde, bebek sıvı çamaşır deterjanı olmasına dikkat edilerek bebek deterjanları hakkında uzmanlar tarafından yapılmış bebek deterjanı tavsiyelerini inceledikten sonra bir sonuca ulaşabilirsiniz. Bebek çamaşırları için deterjan tercihinizi hassas bir şekilde yapmanız gerektiğini artık açıkça farkedebiliyorsunuzdur.

Yenidoğan Yıkama

  Yeni doğmuş veya doğacak bebeklerin kıyafetleri için merak edilen konular arasında, giysileri yıkarken bebek kıyafetleri için deterjan , suyun sıcaklık derecesi gibi pek çok unsur yer alır.  İzleyeceğiniz ilk yol kıyafetin üzerinde bulunan etikette yer alan talimatlara uymak olabilir. Bu öneriler kaç derecede ve hangi programla yıkamanız gerektiği hakkında size bilgi verir.  Uzmanlara göre, bebek cildinde cilt florası bulunmamaktadır. Yani zararlı etkilerden koruyan yararlı mikroorganizmalardan oluşan cilt florasının bulunmayışı nedeniyle yenidoğan bebekler erişkinlere göre mikroplara karşı daha hassastır. Bu sebeple, bebek cildine temas eden giysilerin yıkama sıcaklığı, deterjan seçimi, şampuanlar, cilt kremleri, yumuşatıcılar,bebek bezleri ve ıslak mendillerin seçiminde dikkatli olunmalıdır.

Yenidoğan Yıkama Bebek Kıyafetleri İçin Nasıl Olmalı
Yenidoğan Yıkama Bebek Kıyafetleri İçin Nasıl Olmalı

Yenidoğan Yıkama Bebek Kıyafetleri İçin Nasıl Olmalı

Bebekleriniz için hazırladığınız kıyafetlerin birbirinden güzel olmasının yanı sıra hijyenik olması da önem taşır.Satın alınan tüm kıyafetlerin yıkanması gerekir. Yetişkinlere kıyasla bebekler, daha hassas ve narin bir yapıya sahiptirler. Özellikle, yeni doğan bebeklerde bu durum daha dikkat edilmesi gereken bir tutum sergilenmesini gerektirir. Çünkü narin ve hassas yapıdaki bu bebeklerin bağışıklık sistemi çok zayıftır. Bu sebeple bakterilere karşı açıktırlar. Yenidoğan yıkama ile bebeğinizin çamaşırlarını yıkayarak onu bakterilere karşı koruyabilirsiniz.Bebeğinizin gelişimine katkı sağlayacak besinleri tüketmesini sağlayarak, hastalıklarla karşı karşıya kalmasını önleyebilirsiniz. Tabii ki öncelik olarak, bebeğinizin temasta bulunduğu oyuncak ve diğer ürünlerin hijyenik olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kıyafetlerin doğru ve hijyenik bir biçimde temizlendiğinden emin olmalısınız.

Bebek Kıyafetleri İçin Deterjan

“Yeni doğan bebek kıyafetleri hangi deterjanla yıkanmalı?” sıklıkla araştırılan sorulardan biridir. Yeni doğan bebek alışverişinde en fazla zorluk çekilen konulardan biri de deterjan seçimidir. Anneler bebeklerinin cildine zarar vermeyecek doğru deterjanı bulma arayışındadırlar. Bebek kıyafetleri deterjanı  seçiminizi yaparken bebek çamaşır deterjanı tavsiyelerinden yardım alabileceğiniz gibi, kendiniz de “bebek kıyafetleri nasıl yıkanır?” sorusu üzerinde düşünüp bir sonuca varabilirsiniz. Yapacağınız araştırmalarla belirleyeceğiniz zararlı maddeler ve kimyasallar içermeyen bebekler için sıvı deterjanla bebeğinizin çamaşırlarını yıkayabilirsiniz.  Bebek sıvı çamaşır deterjanlarının genel özellikleri şu şekilde olmalıdır:

-Etkili bir temizlik sağlayarak bebeğin çamaşırlarında kalıntı bırakmazlar.

-Dermatolojik olarak test edilmiş olmalılar ve bebeklerin cildine zarar vermemeliler

-Mesela, Uni Baby paravan,ağartıcı,fosfat gibi kimyasalları içermiyor. Bu özellikleriyle Uni Baby, “yeni doğan bebek kıyafetleri hangi deterjanla yıkanmalı?” sorusuna cevap oluyor.

Bebek Kıyafetleri İçin Sıvı Deterjan Kullanmanın Önemi
Bebek Kıyafetleri İçin Sıvı Deterjan Kullanmanın Önemi

Bebek Kıyafetleri İçin Sıvı Deterjan Kullanmanın Önemi

Bebekler hassas bir cilde sahiptirler. Bu durum, onların en ufak zararlı madde ve kimyasalla teması halinde ciltte hasarlarla karşılaşmalarına neden olabilir. Kıyafetlerden gelebilecek mikroplardan ve kimyasallardan bebeğinizi korumak için bebekler için çamaşır deterjanı kullanmanız ve özellikle bunun bebek sıvı çamaşır deterjanı olması önemlidir. Bebek sıvı deterjan kullanmayla çıkacağını düşünmediğiniz bebeğinizin kıyafetindeki birçok leke, bebek sıvı çamaşır deterjanı ile çıkarılabilir.

Bebek Kıyafetleri İçin Sabun Tozu

Bebek kıyafetleri için sabun tozu,  alerjili bebeklerin kıyafetlerinin yıkanması İçin uzmanlarca tavsiye edilir. Bebek kıyafetleri için deterjan kullanmak günümüzde daha çok tercih edilir. Çünkü bebeklerin kıyafetlerine özel üretilen  deterjanlar  alerjiyi ve tahrişi önler. Sabun tozu bebeğinizin kıyafetlerindeki zorlu lekelerin çıkmasını sağlarken, onlara renklilik ve parlaklık da katar.  Bebek toz deterjanı içerisindeki ile sıvı bebek deterjanı içerisindeki maddeler aynıdır.Ancak bazı durumlarda ve zamanlarda toz deterjan veya sıvı deterjan kullanmaya karar vermeniz gerekebilir. Toz deterjanlar daha uzun raf ömrüne sahiptirler ve sıvı deterjanlara göre fiyatları daha ucuzdur. Ancak, çok fazla toz deterjan kullanımı kıyafetlerde kalıntı bırakabilir. Ayrıca toz deterjanlarla düşük sıcaklıklarda yıkama yapılamaz. Bu sebeplerden dolayı, bebek kıyafetleri yıkama deterjanı kullanmak daha makul bir hal alır. Bebek kıyafetleri için sabun tozu da benzer sebeplerden bebek sıvı çamaşır deterjanına kıyasla dezavantajlı durumda yer alır.

Bebek Çamaşırı Nasıl Yıkanır
Bebek Çamaşırı Nasıl Yıkanır

Bebek Çamaşırı Nasıl Yıkanır?

  Bebek deterjanı önerileri dikkate alınıp, bebeğinizin kıyafetleri için doğru deterjanı bulduktan sonra, bebeğinizin kıyafetlerindeki bakterileri temizlemek için bebek çamaşırları için deterjan önerileri sonucu karar verdiğiniz deterjan ile kıyafetler pamukluysa makinede 65 derecede yıkayabilirsiniz. Eğer kumaşı daha hassas bir yapıdaysa 40 derecelik ısı yeterlidir. Küçük parçalar yıkanırken çamaşır fileleri kullanılabilir

Paketli bir şekilde aldığınız bebek kıyafetlerini hiç kullanmamış olsanız bile yıkamanız daha iyi olacaktır.Temel hedef kıyafeti kimyasallardan arındırmak olsa da açıkta duran kıyafetleri bakterilerden arındırmak için de gereklidir. .

Doğru sıvı deterjan kullanımı hakkında yeterli önlemleri aldıysanız bile, bazı durumlarda bebeğinizin kıyafetlerindeki güçlü lekeler için ekstra güçlü leke çıkarıcıların kullanımı kıyafete ve bebeğinizin hassas cildine zarar verebilir. “Lekelenen, güçlü kirlere sahip bebek çamaşırı nasıl yıkanır?” diye merak ediyorsanız, bunun için ilk önce elde yıkama yapmalısınız. Kuruyan lekelerin üstünden fırça ile geçebilirsiniz. Daha sonra da bebek çamaşır deterjanları arasından seçtiğiniz deterjandan ekleyerek ılık suda bekletebilirsiniz. Bebeklerin ciltleri ve metabolizmaları yetişkin bireylere kıyasla daha hassastır. Bu yüzden lekelenen kıyafetler başta olmak üzere “bebek kıyafetleri ne ile yıkanmalı?” hakkında biraz daha bilgi sahibi olmanızda fayda var. İyi bir deterjan kullanılmalı, tüylenme olmayacak biçimde yıkanmalıdır. Bu konuda bebek kıyafetleri üzerinde bulunan etikette nasıl yıkanacağı konusunda talimatlar yer alır.

Bebek Çamaşırlarını Yıkama Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli

Öncelikle bebeğinizin kirlenen çamaşırlarını, bebeğe özel bir çamaşır sepetine koyun.

-Nemli,ıslak ve kirli haldeki kıyafetleri uzun süre çamaşır sepetinde tutmayın.

-Bebeğin eşyalarındaki ürün etiketlerini yıkama talimatları bakımından mutlaka okuyun ve bebek çamaşır  deterjanları ve sıvı bebek çamaşır deterjanları konularında öncesinde yaptığınız araştırmalar ve hazırlıklar doğrultusunda kullanacağınız bebek deterjanı, yıkama filesi gibi malzemeleri hazırlayın.

-Bebeğin çamaşırlarını yıkarken mümkünse yumuşatıcı kullanmayın.

-Bebeğin çamaşırlarını yıkarken yoğun kokulu ürünler kullanmaktan kaçının.

-Hijyenik etki yaratması için açık ortamda kuruttuktan sonra ütüleyin.

Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Dikkat Edilecek Püf Noktalar

Bebek kıyafetleri için deterjan; bebeğinizin kıyafetlerini yıkama esnasında bebeğinizin narin cildinde kızarıklığa ve kaşıntıya neden sebebiyet vermemesi için özel üretilen deterjanlar kullanılmalıdır. Bebek çamaşırlarında sıvı deterjan kullanmanın önemi burada ortaya çıkmaktadır.

Bebek kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı kullanımı; çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcılarda zararlı kimyasalların bulunması sebebiyle kullanılması tavsiye edilmez.

Sadece bebek kıyafetlerini yıkayın; bebeğinizin cildinin yetişkinlere kıyasla daha hassas olması sebebiyle bebek kıyafetlerinin ayrı şekilde yıkanması gerekir.

Yıkama öncesi etiketleri kesmelisiniz; giysilerin üstündeki etiketler bebeğinizin cildine zarar verir. Aynı zamanda bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Bu sebeplerden ötürü, satın aldıktan sonra etiketleri kesmeniz önerilir.

Yıkamadan sonra ütüleyin; Bebeklere özel üretilmiş sıvı bebek deterjanı ile yıkamadan yeni aldığınız kıyafetleri giydirmediğiniz gibi, kıyafetlerde bulunan olası bir mikroba karşı giysileri giydirmeden önce mutlaka ütüleyin.

Yıkamadan asla giydirmeyin; “bebek çamaşırları ne ile yıkanmalı?” konusunda da bilgi sahibiyseniz, kıyafetlerin kumaşında yer alan kimyasallar ve dikiş esnasında oluşabilecek toz ve benzeri şeyler dolayısıyla bebek çamaşır deterjanı tavsiyelerine uygun bebek sıvı deterjanı ile yıkanmalıdır. Yıkamadan giydirmemeye özen göstermelisiniz.

Çamaşır suyu ve benzeri deterjanları kullanmaktan kaçının; deterjan gibi kimyasal madde içeren bir başka ürün olan çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri bebeğinizin cildinin tahriş olmasına neden olur. Kızarıklık, kaşıntı ve diğer pek çok yan etkisiyle kimyasal madde içeren deterjanlar bebekler için çamaşır deterjanı seçiminde tercih edilmemelidir.

Yıkama filesi kullanabilirsiniz; bebek kıyafetlerinin küçük parçalardan oluşması nedeniyle yıkama aşamasında yıkama filesi kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Bu şekilde eldiven ve çoraplar gibi kıyafetlerin kaybolması da önlenecektir.

Renklileri ve beyazları ayırın; beyazlar ile renklilerin farklı derecelerde yıkanabilmesi ve boyasının çıkıp renginde solma yaşanmaması için yıkama işlemini ayırarak yapın.

Durulamayı 2 kez yapan programı seçin; deterjan artıklarının tam geçtiğinden emin olabilmek için iki kez durulama yapan programı seçin. Öyle bir program yoksa, durulamayı ikinci kez yapın.

Yüksek ısıda yıkayın; bazı makineler uzun süre düşük derecede kullanılmış olabilir. Dolayısıyla onlarda mikrop birikmiş olabilir.  Yıkama işlemini yüksek derecelerde yaparsanız, makineye ara ara bakım ve temizlik yaptırırsanız bunun  gibi durumlarla karşılaşma riskiniz azalır.

Çamaşırları kurutma yeriniz açık hava olsun; bebek kıyafetlerini yıkarken dikkatli olmanız gereken bir diğer nokta, çamaşırları açık havada kurutmanın önemli olduğudur. Açık havada kuruttuktan sonra, sıra ütüye geldi. Ütünün sağladığı yüksek ısı sebebiyle hijyenik etki yaratılır.

Bebek kıyafetleri Deterjanı Kullanırken Karşılaşılabilecek Durumlar

Bebek kıyafetleri deterjanı ciltle temas ettiğinde cildin yağ tabakasını bozar ve deriyi kurutur. Bu durum, zamanla başta dermatit olmak üzere birçok cilt hastalığına sebep olabilir.

Bebek Sıvı Çamaşır Deterjanı Tavsiyeleri

Dalin sıvı bebek çamaşır deterjanı; sıvı yapısıyla kalıntı bırakmadan temizler. Klinik testlerle kanıtlanmış aktif formüle sahiptir.Sıvı yapısı sayesinde, çamaşırlardan kolayca durulanır. Ciltte tahrişe sebep olacak deterjan kalıntısı bırakmaz. Yumuşacık kokusu bebeğinize özeldir. Elde yıkamaya uygundur.

Uni Baby Çamaşır Deterjanı; parfüm içermeyen hassas bir formülü vardır. Bebeğinizin çamaşırlarının temizliğinde güvenle kullanılabilir. Bebek maması,süt,çikolata ve çeşitli meyve lekeleri üzerinde etkilidir. Renkli ve beyaz çamaşırlarda kullanıma uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top