Close

Gebelikte 33. hafta

gebelikte-33-hafta-eniyikadin

Gebeliğin son zamanlarından biri olarak bilinen 33. hafta anne adaylarının dikkatli geçirmesi gereken bir süreçtir. Gebelikte 33. hafta annelerin doğuma bir adım daha yaklaştıklarına işaret eder. Hatta gebeliğin son zamanlarıdır. Peki, 33. haftada anne adayı nasıl beslenmeli, bebeğin kilosu ve boyu kaçtır, kasık ağrısı problemi nasıl giderilir ve bebeğin hareketleri nasıldır?

Gebeliğin 33. haftasında nasıl beslenmeli?

Gebelikte 33. hafta çok önemlidir. Bebeğin gelişimi bu aylarda neredeyse tamamlanmıştır. “gebeliğin 33. haftasında anne adayı nasıl beslenmeli?” sorusu ise anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri olmuştur. Bu süreçte annelerin kimyasal katkı maddesi bulunmayan, doğal gıdaları daha çok tüketmeleri önerilmektedir. Aynı zamanda şeker kullanımına da sınır getirilmesinde fayda olacaktır. Et ve sebze gibi doğal besinler anne adayları tarafından sık sık yenilmelidir.

33 haftalık gebelikte bebeğin kilosu kaçtır?

33.hafta gebelik sürecinin son ayları olarak bilinmektedir. Rahimde oluşmuş olan embriyonun gelişimi son bulmaya başlamıştır. Bu nedenle de çocuğun kilosunda artış söz konusu olacaktır. 33. haftada bebeğin kilosu yaklaşık olarak 1,5 kilogramdır. Bebeğin boyu ise 40 santime ulaşmıştır.

Gebeliğin 33. haftasında kasık ağrısı neden olur ve nasıl giderilir?

Anne adaylarının doğum sürecinin yaklaşması nedeniyle, gebeliğin 33. haftasında kasın ağrısı sorunu sık sık yaşanmaktadır. Bu sorunu gidermek için anne adaylarının stres altında olmamaları gerekmektedir. Stres aynı zamanda doğumu da etkileyen bir durumdur. Stres faktörü ortadan kaldırıldığında hamilelikte kasık ağrısı hafiflemektedir. Doğum sonrasında ise tamamen yok olmaktadır.

33. haftada bebeğin hareketleri nasıldır?

Gebeliğin son bulma zamanının geldiği 33 haftalık gebelikte bebek hareketleri daha da hissedilir hale gelmektedir. Hamileliğin 27. haftasında belirginleşen bu hareketler, 33. haftaya ulaşıldığında daha net görülebilmektedir. Bu süreç içerisinde bebek büyüyüp doğuma hazır hale geldiği için tekmeleme ve karın içinde dönme durumu sık sık yaşanmaktadır. Bu gibi durumlar tamamen normal olduğundan anne adaylarının korkmasına gerek yoktur. Bebeğin hareket halinde olması sağlıklı olduğuna işaret etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top