Close

Hamilelik sorunları

Hamilelik sürecinde çoğu zaman sorunlar oluşabilir. Siz de sık sık bu sorunlarla karşılaşıyor musunuz? Hamilelikte neden problemler oluşur? Bu bebeği kötü etkiler mi? Anne adayına ne gibi sıkıntılar yaratır? Nasıl önlem alabilirsiniz? Bu sorunlarınızın çözümleri nelerdir?

Hamilelik sürecinde oluşabilecek sorunlar nelerdir?

Hamilelik sürecinizde çeşitli sorunlar oluşabilir. Vücudunuz olağanüstü bir durumda olduğu için farklı tepkiler verebilir. Önemli olan bu tepkilere uygun çözümler üretmenizdir. Anne adayına ve bebeğe en faydalı yoldan ilerlemek iki taraf için de en iyisi olacaktır. Bu sorunlar nelerdir?

  • Mide bulantısı,
  • Kusma,
  • Baş dönmesi,
  • Düşük riskine neden olan kanamalar,
  • Gebeliğe bağlı şeker,
  • Gebeliğe bağlı tansiyon,
  • Hormonel düzensizliğe bağlı sorunlar,
  • Stres kaynaklı sorunlar,
  • Ağırlığa bağlı fıtık riski,
  • Aşırı kusmaya bağlı mide kanaması riski.

Bu sorunlar neden oluşur?

Vücudunuz bebeği yabancı bir madde olarak algılar ve tepki gösterir. Zamanla vücudunuz bu düzene alışabilir ve baş dönmesi, kusma gibi reaksiyonları göstermesi zamanla azalabilir. Bu kişinin vücut dengesine ve direncine bağlı olarak değişebilir.

Bu tür problemlere çözümler nelerdir?

Öncelikle problemin ne olduğu anlaşılmalı ve daha sonra buna göre çözüm yöntemleri uygulanmalıdır. Ağrılarınız katlanılmayacak seviyede ise mutlaka bir hekime başvurmalısınız.

Mide bulantısına ne iyi gelir?

Tuzlu yiyecekler mide bulantısını bastırmada etkilidir. Beyaz tuzlu leblebi de bu konuda etkili yiyeceklerdendir. Azar azar ve sık sık beslenme mide bulantısını önler. Doğal çaylardan olan zencefilin az bir miktarını sulandırdıktan sonra demleyip içmek bulantınıza iyi gelebilir.

Baş dönmesine ne iyi gelir?

Vücudunuzun şeker ve tansiyon seviyesini sabit tutmak için yanınızda atıştırmalıklar taşımalısınız. Ceviz, badem, fındık gibi atıştırmalık çerezler tansiyonunuzun düşmesini engeller. Açlık sınırına ulaşmak hamilelerde baş dönmesine sebep olabilir.

Kanama oluşması nasıl engellenir?

Ağır hareketlerden kaçınmak, zor işlerle uğraşmamak kanama riskini artıran unsurlardır.

Bağırsak sisteminizin düzenli çalışması kanama riskini engelleyici bir unsurdur.

  1. haftaya kadar cinsel birliktelik olmaması kanama riskini düşürür.

Bu süreçte en çok yardımcı olacak olan unsur anne adayının sık sık istirahat halinde bulunmasıdır.

Gebeliğe bağlı şeker/tansiyon nedir ve nasıl önlenir?

Yaptığınızın kontrollerde ortaya çıkar ve diyetle beraber götürülebilir. Diyetle engellenemiyorsa doktor gözetiminde ilaç tedavisi başlanır. Hamileliğin bitişi ile son bulması muhtemeldir fakat vücudunuzun dengesine göre ortaya çıkar, aynı şekilde devamlılığı da sizin vücut direncinize göre oluşur.

Hormonel düzensizliğe bağlı sorunlar nasıl önlenir?

Hamile kadınlar, bu süreçte psiko-sosyal yardım alabilirler. Psikoterapi en önemli yardımcıları olacaktır. Kısa süreli depresyonlar ve manik ataklar geçirebilen anne adayları sosyal destek alarak ve psikoterapiyle bu süreci çok kolay atlatabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top