Close

Hindistan Cevizi Yağı’nın faydaları nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağı'nın faydaları nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağı'nın faydaları nelerdir?

 Hindistan cevizi, tropikal iklimlerde yetişen palmiyegiller ailesine ait bir meyvedir. Tropikal bir meyve olmasına rağmen kullanımı yaygın ve ulaşılabilirliği de oldukça kolaydır. Neredeyse meyvenin tamamı farklı amaçlara yönelik olarak kullanılabilmektedir. İçerisindeki sıvıdan hindistan cevizi sütü üretilir. Bu süt gıda ve kozmetik alanında önemli bir yer tutar. Hindistan cevizi suyunun etrafındaki etli ve bol lifli beyaz kısım ise çiğ olarak veya belli işlemlerden geçirilerek yenebilir. Diğer meyvelere oranla yapısında karbonhidrat yerine çok fazla miktarda yağ barındırdığı için bu kısımdan, son zamanlarda çokça ilgi gören hindistan cevizi yağı elde edilir.

Hindistan cevizi yağı, doymuş yağ asitleri ve özellikle B grubu vitaminlerince zengindir. Ayrıca içeriğinde kötü huylu LDL kolesterol seviyesini yükseltecek yağ asitleri çok az miktarda bulunur. Hindistan cevizinin preslenmesi sonucu çıkan yağ, rendelenerek oluşturulan krema ile çok fazla karıştırılsa da aynı içeriğe sahip değillerdir. Hindistan cevizi yağı özellikle saç bakımı için tercih edilmektedir. Ayrıca kozmetik alanında besin değerlerinin yanı sıra kokusu için de sıkça kullanılmaktadır. Gıda alanında ise hem zengin içeriğinden hem de kokusundan faydalanabilmek için yemek ve içeceklere eklenir. Ketojenik diyete uygun olduğu için bu beslenme biçimini uygulayan insanların sıklıkla kullandığı bir yağdır. Oda sıcaklığında sıvı halde bulunsa da daha düşük sıcaklıklarda katı ve beyaz halde bulunur. Bu şekilde uzun süreler rahatlıkla saklanabilir.

Son zamanlarda kimyasallardan uzak doğal yaşamı benimseyen insanların besleyici, yenileyici ve doğal ürünlere olan yönelimi artmaktadır. Hindistan cevizi yağı ile insanlar saçları ve ciltleri için güvenilir bir bakım ürünü elde etmiş olurlar. Yiyeceklerine ekleyerek hem düşük kalorili hem de metabolizma hızlandırıcı etkilere sahip öğünler tüketmiş olurlar. Ayrıca şeker ve şeker şuruplarını kullanmak istemeyen insanlar yüksek aroma içermesi sebebiyle de bu yağı içeceklerinden eksik etmiyorlar. Peki bu kadar çeşitli alanlara hitap edenhindistan cevizi yağının faydaları tam olarak nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Kimyasal ağırlıklı ürün kullanmadan bakım yapmak ve sağlıklarına dikkat etmek isteyen insanların sıkça tercih ettiği hindistan cevizi yağının birçok faydası vardır. Hem tüketilerek hem de sürülerek uygulanması kullanımını daha da elverişli kılar. Nemlendirici ve besleyici özelliği sayesinde hindistan cevizi yağının cilde faydalarıgözle görülür derecede açıktır. Cilde masaj yaparak kolaylıkla uygulanabilir. Cilt kuruluğunu giderdiği gibi egzama gibi rahatsızlıklara da iyi gelebilir. İçeriğinde bulunan faydalı asitler cildi besler ve kadınların en büyük sorunlarından biri olan çatlakları giderir. Akne ve sivilce gibi cilt problemlerini önler veya iyileştirir. Bu sayede daha pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm sağlar. Bunun yanı sıra özellikle kış mevsiminde oldukça şikayet edilen dudak kuruluğu ve çatlak sorunlarını bu yağı sürerek önleyebilirsiniz. Ek olarak cildin üzerinde adeta bir kalkan olarak UV ışınlarına karşı korumada da etkilidir. Ayrıca hindistan cevizi yağı saça faydaları da oldukça fazladır. Kabarık ve elektriklenen saçlar kadınlar için oldukça önemli bir problemdir. Bu sorunu çözmek için birçok kimyasal madde kullanarak saçlarını daha kötü hale getirebilirler. Bunun yanı sıra saçlarına ısı uygulamaları sonucu kırıklar da ortaya çıkabilir. Tüm bu sorunların üstesinden hindistan cevizi yağı doğal ve besleyici içeriği sayesinde gelebilir. Duş sonrası saçlara uygulanarak parlak bir görünüm sağlar. Saç tipinize ve sorununuza göre belirli periyotlarla dipten uca doğru yağı uygulayarak problemlerinizden kurtulabilirsiniz. Doğal mineral ve vitamin desteği ile daha güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Hayat kalitesini doğrudan etkileyen kemik sağlığı dikkat edilmesi gereken bir konudur. Yürümeyi ve bedensel hareketleri kısıtlayan zararlar uzun süren tedaviler sonucu giderilebilir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için spor yapılmalı ve destekleyici ürünler kullanılmalıdır. Hindistan cevizi yağı, kemik dokularını güçlendiren ve esnekliğini artıran içeriği sayesinde kemik erimesi gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlar. Hem dengeli bir yaşam sürebilmek hem de kemik gelişimini ve sağlığını koruyabilmek için yemeklerinize bu yağı ekleyebilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam ve Kilo Kontrolü

Sağlıklı yaşam ve kilo kontrolünün en önemli basamağı metabolizmanın doğru şekilde ayarlanmasıdır. Zayıflamak için metabolizmayı hızlandıran besinlerin alınması ve yüksek kalorili ürünlerden kaçınılması gerekir. Metabolizmayı hızlandırması sonucu kilo verme sürecine yardımcı olan hindistan cevizi yağının iştah azalttığına dair kanıtlar bulunmuştur. Kilo vermek isteyen insanlar doktorlarına danışıp doğru ölçülerde bu yağı diyet listelerine ekleyerek zayıflama süreçlerini hızlandırabilirler. Fazla tüketildiğinde yan etkiler oluşabileceği için bu konuda hassas davranılması gerekir. Hindistan cevizi yağı içerdiği önemli yağ asitleri sayesinde güçlü bir antioksidan etki gösterir. Bağışıklık sistemini koruyup güçlendirdiği için bu tür antioksidanların tüketilmesi vücut için çok önemlidir. Tüketildiğinde hem bakterilere hem de virüslere karşı kalkan görevi görür. Vücudu koruyarak yaşlanmayı geciktirir ve kanseri önlemede rol oynar. Mantar hastalıklarına yaklanmak hem sıkıntılı hem de zorlu bir süreçtir. Hastalıktan kurtulmak bazen aylarca bile sürebilir. Hindistan cevizi yağının, birçok mantar türüne karşı önemli ölçüde koruma ve iyileştirme özelliği olduğu görülmüştür. Cilde periyodik olarak uygulandığında ve tüketildiğinde bu tür problemlere karşı da koruyucu olduğu düşünülmektedir. Hindistan cevizi yağının içeriğinde bulunan orta zincirli yağ asitlerinin karaciğerde ketonlara dönüşmesi sayesinde beyin için sağlıklı ve önemli bir besin kaynağı oluştururlar. Bu sayede en önemli beyin rahatsızlıklarından olan alzheimer ve epilepsinin önüne geçilebilir veya bu hastalıkların tedavi süreçlerine önemli katkılarda bulunulabilir.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?
Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağının faydaları oldukça fazla olduğu gibi kullanım şekilleri de çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bu yağın da aşırı kullanımı bazı sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden kullanım amacına göre miktarı ve uygulama şekli değişiklik gösterebilmektedir. Peki hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Hindistan cevizi yağı, genellikle tereyağı gibi katı bir şekilde muhafaza edildiği için pişmiş gıdalarla sıklıkla tüketilmektedir. Yağ ekleyerek yapılan her yemeğe rahatlıkla eklenebilir. Yüksek sıcaklıklara karşı dirençlidir, herhangi bir reaksiyon oluşmaz. Kendine has bir kokusu olacağı için miktarına da dikkat edilmelidir. Ayrıca diğer yağlar kadar toksin maddeler içermese de aşırıya kaçıldığında sağlık problemleri oluşturabileceği için miktarı doğru ayarlanmalı ve gerektiğinde bir doktora danışılmalıdır. Aromalı kahve veya çay severler bir-iki çay kaşığı hindistan cevizi yağını içeceklerine ekleyerek şekersiz ve sağlıklı bir içim keyfi sağlayabilirler.

Kremsi bir dokusu olması ve içeriğinin oldukça zengin olması sayesinde vücuda masaj yaparak uygulanabilir. Cildin kuruyan ve sivilcelenen bölgelerine aşırıya kaçmayacak şekilde sürülebilir. Daha canlı ve parlak bir görünüm için özellikle yüze uygulanarak istenilen etki sağlanabilir. Dudak kremlerindeki kimyasallardan çekinen insanlar, dudaklarına daha canlı bir görünüm katma, kuruluk ve çatlak giderme amacıyla bu yağı sürebilirler. Herhangi bir saç problemi yaşayan ve saçlarının cansız görünümünden yakınanlar, duş sonrası hindistan cevizi yağı ile saçlarına bakım yapabilirler. Alerjik reaksiyonlar ve cilt rahatsızlıkları oluşmaması için güvenilir markaların yağları tercih edilmelidir. Ayrıca herhangi bir sorununuz olduğunda öncelikle doktorunuza danışarak alerjik durumunuzu öğrenmeli ve ona göre uygulanma miktarını belirlemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top