Close

Kahvaltıda Kilo Almayı Sağlayan Besinler

 

Kilo sorunu denince ilk akla gelen fazla kilolardır. Aslında kilo almak isteyen ve zayıflıktan muzdarip olanların sayısı da epey fazladır. Metabolik bazı sebeplerden dolayı kilo alamayan kişiler spor yaparak veya beslenme alışkanlıklarını değiştirerek kilo almak ister. Kıyafet konusunda en az kilolular kadar sorun yaşayan zayıf insanlar bu sorun için ilk iş kilo yapacak gıdalara sarılır.

Yiyerek kilo almak, dengeli beslenerek sağlıklı kalmak, az ve sık sık beslenerek formu korumak gibi herkesin beslenme alışkanlıkları hakkında bildiği birçok şey vardır. Kilo almak için de çok yemekten ziyade kilo aldırmaya yardımcı besinler tüketmek en doğru seçim olabilir. Bu sebeple kilo almak isteyen kişiler mümkünse bu sorunu tek başına değil uzman bir diyetisyenle çözmelidir. 

Beslenme hayatın en vazgeçilmez alışkanlıklarından biri olduğu için beslenme programınız da yapacağınız değişiklikler vücudunuzda geri dönüşü olmayan sorunlar oluşmasına sebebiyet verebilir. Boy, kilo veya yaş gibi tüm bedensel ve genetik faktörlerin sonucunda uzman diyetisyenden alınan beslenme listesiyle kilo almak daha sağlıklı olur. Her besin kişiler üzerinde aynı etkiyi sağlamaz. Kahvaltıda bazı besinleri tüketerek kilo almak istiyorsanız bu besinleri inceleyebilirsiniz. Ancak unutmayın; kilo aldıran kahvaltı için yine de bir uzmana danışmak sağlıklı bir şekilde kilo alımı için gereklidir.

Verilecek bazı örnekler uzmanların kilo alımları için tavsiye ettiği gıdalardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Birçok faydası olan yulaf aslında tam bir lif kaynağıdır. Vücudun büyük bir bölümü için lif ihtiyacını karşılar. Özellikle kilo almak için sporu da ihmal etmeyenler için yulaf mutlaka önerilir. Yulaf süt ile tüketildiğinde gaz sorunu olabilir. Bu durumda kişiler bu sorunu önlemek için sütü laktozsuz olarak kullanabilir.
  • Kahvaltıda tüketilecek 100 gram yulaf yaklaşık 400 kaloridir. 
  • Kahvaltıda tüketilecek fıstık ezmesi hem enerji verir hem de içeriğinde bulunan yağlar sayesinde kilo alımının kontrollü olmasını sağlar.
  • Fındık, çiğ badem, ceviz, kaju gibi kuruyemişler mutlaka ara öğünlerde ve kahvaltılarda bir avuç tüketilmelidir.
  • Meyve olarak ise muz, elma, armut gibi lif oranı yüksek meyveler hem kahvaltıda hem de ara öğünde tüketilebilir.
  • Kahvaltıda peynir türlerinden labne veya süzme peynir tüketilebilir.
  • Kahvaltıda peynir yerine alternatif olarak ev yoğurdu tüketilebilir. Yoğurt içeriğindeki probiyotikler sayesinde sağlıklı bir vücut yapısı oluşturarak, doğru şekilde kilo alımına sebep olur.
  • Kahvaltılarda genelde alışık olmadığınız ama kesinlikle tüketmeniz gereken ton balığı sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan çoğu besini almış olursunuz. Bu sebeple her gün olmasa bile bazı günler kahvaltıda ton balığı tüketilebilir.
  • Sebzelerle hazırlanacak lezzetli bir omletle güne başlamak gün boyu enerji sağlar.
  • Ekmek olarak tam tahıllı yaş mayalı ekmek tercih edilebilir.
  • Baharat olarak kimyon, karabiber veya acı biber kullanılabilir.
  • Patates ve mercimek gibi nişasta içeren gıdalar kilo alımını artırdığı bilindiğinden haftada birkaç kez tüketilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top