Close

3 aylık bebeklerde gelişim

3-aylik-bebeklerde-gelisim

Konu bebekler olunca her ayın ve her günün farklı farklı önemleri oluyor. Anne babalar bebeklerinin her gün ne kadar geliştiğini dikkatle seyretmek istiyor. Peki, 3 aylık bebeklerde ne gibi gelişimler oluyor, anne babalar 3 aylık bebeklerinde nasıl değişimler?

Bebeğiniz artık sizi tanıyor

3 aylık olan bebeğiniz artık oyuncaklarını ve sizi tanımaya başladı. Anne ve babayı ayırt ediyor oyuncaklarının neler olduğunu görüyor ve hatta favori oyuncağını bile seçiyor artık.

Bebeğinizin anlamada gelişmeler kayıt edecek

Sizi tanımaya başlayan bebeğiniz artık yanına gittiğinizde heyecanlanır ve sizi tanıdığına dair hareketlerde bulunabilir. 3 aylık bebeğinizde nesneleri ve oyuncakları takip etme yeteneği bu ayda başlar. Oyuncaklarını kısa süreli de olsa elinde tutmaya çalışır.

 

Bebeğiniz kendince sesler çıkarmaya başlayacak

Siz olmadan kendi başına agu sesleri çıkarmaya başlayan bebeğiniz kendi kendine gülmeye çalışabilir. Ses tonu artık eskisinden daha yüksek olacaktır.

 

Bebeğinizin sosyal yeteneklerinde ki gelişmeler

3 aylık olan bebeğinizi artık farklı farklı şekillerde tutmaya başlayabilirsiniz. Bu değişik tutuş tarzları onun hoşuna gidecektir. Bebeğiniz 3. ayında artık kendisini ve çevresini tanımlamaya çalışacak ve bilgi edinmek isteyecektir. Bebeğinize bu isteklerini gerçekleştirmesinde yardımcı olun. Gördüğü nesneleri, oyuncakları, organı olan ağız, burun ve kulaklarını ona tanıtın açıklayıcı cümleler kurun. Ondan bir cevap gelmeyeceğini bilseniz de bu açıklamalara devam edin. Bebeğinizin gelişiminde bu açıklamalar büyük önem taşımaktadır.

Bir de bebeğiniz artık kendisini de tanımak isteyeceği için bu ayda ayna karşısında olmaktan hoşlanabilir. Güvenlik koşullarını sağladığınız takdirde bebeğinizi ayna karşısına geçirerek kendisini tanımasına ve çözümlemesine fırsat verebilirsiniz. Birçok nesneyle de dokunarak iletişime geçmesini sağlayın. 3 aylık olan bebeğiniz dokunarak her şeyi daha iyi anlayacak ve kavrayacaktır.

 

Bebeğiniz de görülebilecek diğer değişimler

Bu değişimler arasında bebeğiniz artık baş kısmını daha iyi kullanıyor olacaktır. Gözleriyle takip ettiği nesneleri artık başını hareket ettirerek takip etmeye başlayacaktır. Kendine savunma mekanizması geliştirerek siz ona elinizle yaklaştığınızda ya da yüzüne bir şeyin yaklaştığını anladığında başını çevirecektir. 3. ayda ellerinin farkına varacak ve onları hareket ettirmeye kullanmaya başlayacaktır.

 

Bebeğinizin aşıları hakkında

2 yaşında yapılması gereken Rotavirüs aşısını yaptırdıysanız bu ay bebeğinize yaptıracağınız aşınız bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top