Close

Dyt.Özge Demirelli: Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenmek

Ramazan ayı, diyet yapanlar için diyetimi nasıl etkiler diye düşündürse de aynı saatlerde yemek yemeye ve içmeye alışan vücudu şaşırtarak kilo vermenize yeni bir soluk getirebilir. Tabii bunun için bazı kurallara uymanız gerekiyor.

Sahuru atlamayın…

Ramazan ayında uzun süre tutulan oruç sebebiyle metabolizmanız yavaşlar. Sahurda protein içeren besinler tüketmek metabolizmanızın en iyi şekilde çalışmasını sağlar.

İftarda 15 dakika kuralı…

İftar sofrasında çorbayla başlangıç yapıldıktan sonra ana yemeğe geçmeden önce sindirim problemi ve iştah kontrolü için 15 dakika ara vermelisiniz.

Su tüketimi…

Uzun süre tutulan oruçla birlikte su tüketimi de oldukça azalmaktadır. Bu yüzden 30 dakikada bir, 1 su bardağı su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

Tatlı vaktini erteleyin…

İftar sofralarında ana yemekten hemen sonra yenilen tatlı kilo almanıza sebep olabilir. Tercih ettiğiniz tatlıların meyveli veya sütlü olmasına, haftada 1-2 defayı geçmemesine ve iftardan 2 saat sonra tüketmeye dikkat ederek kilo almayı engelleyebilirsiniz.

1 defa ara öğün…

İftardan 2-3 saat sonra yapılacak ara öğün, özellikle aniden gelebilecek tatlı isteğinizi azaltır. Meyve ile birlikte süt veya yoğurt veya kefir, meyve ile birlikte ceviz veya çiğ badem veya çiğ fındık tüketilebilir.

Sindirim sorunları…

Günlük 1 şişe sade maden suyu tüketmek, yemeklerinize kimyon baharatı eklemek, iftar sonrası şekersiz rezene çayı içmek ve yürüyüş yapmak sindirim sorunlarınıza iyi gelecektir.

Metabolizma hızlandırıcı sihir: Yürüyüş…

İftardan 1 saat sonra yapılacak 30 dakika, orta tempolu yürüyüşler duran metabolizmanızın canlanmasına yardımcı olur.

Herkese hayırlı ramazanlar dilerim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top