Close

Göbek bölgesindeki yağlanmanın önüne nasıl geçilir? İşte yöntemi…

Zayıf kişilerde dahi görülebilen göbek problemi, her cinsin rahatsız olduğu sorunların başlıcalarından biridir. Farklı nedenlerden kaynaklanabilen göbek oluşumunun önüne geçebilmek için bazı önlemlerin alınması gerekmektedir.

Göbek bölgesinde meydana gelen yağlanma ile birlikte yaşanan göbek oluşumu, her cinsin rahatsız olduğu ortak sorunlardan biridir. Estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye neden olan bu rahatsızlık, sağlık açısından da pek çok farklı riski beraberinde getirmektedir.

GÖBEK BÖLGESİNDE MEYDANA GELEN YAĞLANMANIN NEDENLERİ NELERDİR?

Oturarak çalışma ve hareketsizlik ile birlikte yüksek şekerli yiyeceklerin fazla tüketimi ve insülin dengesizliği göbek oluşumuna neden olmaktadır.

Kanda var olan şeker miktarını kontrol eden insülin hormonunun kandaki seviyesi büyük bir önem taşımaktadır. İnsülin metabolizmasının bozulmasının üzerine kan şekeri seviyelerinde ve diğer tüm kan değerlerinde bozulmalar yaşanmakta ve ardından da özellikle bel ile karın bölgelerinde yağlanmalarmeydana gelmektedir.

Bunlara ek olarak yüksek karbonhidrat alımı da göbekte yağ oluşumunu tetikleyen bir başka etkendir. Ceviz, fındık, fıstık, avokado, zeytin, badem yağı,zeytinyağı, kanoa yağı gibi tekli doymamış yağ asitlerinin birlikte tüketildiği takdirde insülin metabolizmasını düzenleyen yüksek karbonhidratlar, göbek bölgesindekiyağlanmayı da yavaşlatma etkisi gösterebilmektedir.

GÖBEK OLUŞUMUNUN ÖNÜNE NASIL GEÇİLİR?

  • Karın bölgesinde bulunan kasların sıkılaşması ve kuvvetlenmesi için belli bazı hareketler düzenli olarak yapılmalıdır.
  • Egzersiz ve aerobik aracılığıyla daha fazla kalori yakılması ve yağların azaltılması sağlanmalıdır.
  • Bir hafta içerisinde yaklaşık 4 saat orta düzeyde egzersiz, 2 saat ise yüksek düzey egzersiz yapılmalıdır.
  • Kalp sağlığını koruyan ve doymamış yağların çoğunlukta olduğu Akdeniz Tipi beslenme programı veya diyetleri uygulanmalıdır.
  • Günlük alınan enerjiden 100 kalori az alınmalıdır.
  • Öğünlerinizi bölünmeli ve bir anda yüksek karbonhidratlı öğünleri tüketmek yerine ilk etapta esmer tahıl ürünleri tercih edilmelidir.
  • Salata ve yemeklerin içerisine zeytinyağı veya kanola yağı katılmalıdır.
  • Günde 6 saatten az uyunduğu takdirde bel bölgesindeki yağları eritmenin zor olduğu tespit edilmiştir. Yetişkinlerin günde 7-8 saat uyuması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Leave a comment
scroll to top